Μάικ Τζέιμς: «Δεν με νοιάζει το βραβείο του MVP, θέλω να κατακτήσω την Euroleague δύο φορές» (vids)

Μάικ Τζέιμς

i

© Intime

Μάικ Τζέιμς: «Δεν με νοιάζει το βραβείο του MVP, θέλω να κατακτήσω την Euroleague δύο φορές» (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 14:51 - 18.04.2023 / Ανανεώθηκε: 14:52 - 18.04.2023

Ο 33χρονος Αμερικανός της Μονακό, Μάικ Τζέιμς, πλέον ξέρει απ' έξω και ανακατωτά τα κατατόπια των ευρωπαϊκών γηπέδων και δεν ενδιαφέρεται για τις ατομικές διακρίσεις. Το μόνο που σκέφτεται είναι πως και πότε θα κατακτήσει (δύο φορές) την Euroleague.

Για να φθάσει σε σημείο να πρωταγωνιστεί στη Euroleague και να θεωρείται ένας από τους καλύτερους σκόρερ στην πρόσφατη ιστορία, ο Μάικ Τζέιμς... ταξίδεψε με περιπετειώδη τρόπο. Άφησε τις ΗΠΑ για πρώτη φορά το 2012, όταν εμφανίστηκε στην Κροατία με την ΚΚ Ζάγκρεμπ. Έκανε στάση στο Ισραήλ (με τη Χαλίλ Γκαλίλ Ελιόν), πριν έρθει (το 2014) στην Ρόδο για τον Κολοσσός. Πήρε το... βάπτισμα της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης την επόμενη σεζόν του με τη Μπασκόνια κι από τότε μέχρι σήμερα παίζει σε αυτό το επίπεδο, με δύο ενδιάμεσες παρουσίες στο ΝΒΑ. Φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού, της Αρμάνι Μιλάνο, της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και από το 2021 της Μονακό. 

«Δεν είχα πραγματικά καμία γνώση για το μπάσκετ στην Ευρώπη ή γενικά εκτός των ΗΠΑ πριν έρθω εδώ», είπε ο 33χρονος Αμερικανός γκαρντ της ομάδας από το Πριγκιπάτο στο πλαίσιο της καμπάνιας «Remember the why» της EuroLeague και της Adidas. Ο Τζέιμς ήταν ο καλεσμένος, θυμήθηκε τα παλιά, αλλά δεν ξέχασε να ενημερώσει για τους στόχους του. 

«Τον πρώτο καιρό στην Ευρώπη το μόνο που είχα στο μυαλό μου και στην καρδιά μου ήταν η αγάπη για το άθλημα. Μου αρέσει να παίζει μπάσκετ και μου δόθηκαν πολλές ευκαιρίες για να δείξω τις ικανότητές μου», είπε για να προσθέσει πως «είμαι ευγνώμων για όλες μου τις συνεργασίες και ευχαριστώ όλους όσους με βοήθησαν». Από την πλευρά του «προσπαθώ να απολαμβάνω το παιχνίδι, αλλά και να το μελετάω και να εξελίσσομαι». 

Πέραν όμως, από τις προσωπικές του επιτυχίες νούμερο ένα στόχος του είναι η κατάκτηση του τίτλου. Και μάλιστα δεν του φθάνει ένας. Θέλει... δύο! «Δεν έχω αναδειχθεί MVP», δήλωσε χωρίς όμως να έχει πικρία. «Δεν νομίζω ότι αυτό με πληγώνει με κάποιο τρόπο. Θα μπορούσα να το έχω κερδίσει το βραβείο του Πολυτιμότερου Παίκτη κάποιες χρονιές και θεωρώ ότι γενικά ο κόσμος το ξέρει αυτό. Το ότι δεν τα κατάφερε δεν με ενοχλεί, αλλά αυτό που σκέφτομαι συνέχει είναι η κατάκτηση της Euroleague. Αυτή ναι! Την χρειάζομαι. Χρειάζομαι δύο κατακτήσεις», δήλωσε και σκοπεύει στη Μονακό φέτος να προσφέρει την πρώτη της παρουσία στο Final Four. Πέρσι αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό, τώρα όμως, παίζει με πλεονέκτημα έδρας με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ