Νίκησε τη Βαλένθια και βλέπει... εξάδα η Μακάμπι
i

Photo by Srdjan Stevanovic/Euroleague Basketball via Getty Images

Νίκησε τη Βαλένθια και βλέπει... εξάδα η Μακάμπι

Sportal newsroom 23:31 - 27.03.2024 / Ανανεώθηκε: 23:34 - 27.03.2024

Η Μακάμπι επιβλήθηκε της Βαλένθια με 95-80 στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 32ης αγωνιστικής της Euroleague. Η ομάδα του Κάτας ανέβηκε στο 19-13 και πλέον ισοβαθμεί με Ολυμπιακό και Φενέρ που έχουν από έναν αγώνα λιγότερο.

Ζωντανή στη μάχη της πρώτης εξάδας έμεινε η Μακάμπι η οποία φιλοξένησε στο Βελιγράδι τη Βαλένθια και πήρε τη νίκη με σκορ 95-80.

Οι Ισραηλινοί ανέβηκαν στο 19-13 και πλέον ισοβαθμούν με τον Ολυμπιακό και τη Φενέρμπαχτσε.

Από την πλευρά της η ισπανική ομάδα έπεσε στο 14-18 και πλέον η υπόθεση play ins δυσκολεύει αρκετά...

Η εξέλιξη του αγώνα:

Η Βαλένθια ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα, ωστόσο γρήγορα η Μακάμπι βρήκε τις απαντήσεις στα καλάθια των φιλοξενούμενων κι έτσι η 1η περίοδος βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται με έναν πόντο.

Η διαφορά φυσικά δεν ήταν ασφαλείας, ωστόσο στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Ισραηλινοί έβγαλαν περισσότερη ενέργεια και έγιναν γρήγορα αφεντικά του αγώνα. Έχοντας επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό τους πήγαν στο ημίχρονο με διαφορά δέκα πόντων και η εικόνα της έδειχνε ότι εύκολα ή δύσκολα θα ξεπερνούσε το εμπόδιο της Βαλένθια.

Μπόλντγουιν, Κόλσον και Ριβέρο οδηγούσαν επιθετικά την ομάδα του Κάτας και όσο η Βαλένθια δεν έκανε ένα ξέσπασμα, η διαφορά παρέμενε σε τιμές διψήφιες. Στο 30' το σκορ ήταν 71-58, οι βάσεις της νίκης είχαν μπει για τη Μακάμπι, ωστόσο ο αγώνας είχε ακόμα πολύ δρόμο.

MVP

O Ουέιντ Μπόλντγουιν έκανε ένα ακόμα εξαιρετικό παιχνίδι και ήταν ο άνθρωπος που οργάνωσε τη Μακάμπι και «σκότωνε» σε κάθε ευκαιρία κάθε απόπειρα της Βαλένθια να πλησιάσει στο σκορ, αφού πυροβολούσε κατά ριπάς!

Το κλειδί του αγώνα

Η Βαλένθια δεν είχε ένταση και ενέργεια, κάτι που της κόστισε τη νίκη. Οι Ισπανοί δεν θυμίζουν πλέον την ομάδα του πρώτου γύρου που δεχόταν τους πόντους με το... σταγονόμετρο!

Διαιτητές

Μόγκουλκοτς, Χόρντοφ και Ομπρκνέζεβιτς

Επόμενη αγωνιστική

Η Μακάμπι αγωνίζεται εκτός έδρας με την Μπαρτσελόνα ενώ η Βαλένθια φιλοξενεί τη Βιλερμπάν.

Δεκάλεπτα: 21-20, 48-38, 71-58, 95-80

Το boxscore του αγώνα

Δείτε εδώ το play by play του αγώνα