Μάντζαρης στο Sportal: «Πέφτει πολύ ξύλο!»

Μάντζαρης στο Sportal: «Πέφτει πολύ ξύλο!»

Γιάννης Πάλλας 20:12 - 27.03.2023 / Ανανεώθηκε: 20:26 - 27.03.2023

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης μιλάει στο Sportal για τη νέα εμπειρία του στη Βενεζουέλα και τον λόγο που αποχώρησε από τον Ιωνικό Νικαίας.

Η αποχώρηση του Βαγγέλη Μάντζαρη από τον Ιωνικό Νικαίας αποδυνάμωσε την ομάδα, όμως δεν γινόταν διαφορετικά, καθώς ο έμπειρος γκαρντ δέχθηκε μια καλή πρόταση από την Παντέρας ντε Μιράντα της Βενεζουέλας. 

Ο Έλληνας άσος μάλιστα, πήρε ήδη την πρώτη... γεύση από το πρωτάθλημα της χώρας της Λατινικής Αμερικής, καθώς επικράτησε (95-69) των Ντιάμπλος με τον ίδιο να σημειώνει 12 πόντους, να μαζεύει 3 ριμπάουντ και να μοιράζει 5 ασίστ σε 26.17 λεπτά συμμετοχής.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης για πρώτη φορά μετά την αποχώρηση του από τον Ιωνικό μιλάει στο Sportal για την παρουσία στην ομάδα της Νίκαιας, την ελεύθερη πτώση που ακολούθησε της αναμέτρησης με τον Κολοσσό, την απόφαση της αποχώρησης, αλλά και την καινούργια εμπειρία.

- Πρώτα απ’ όλα, Βαγγέλη πως ήταν η εμπειρία του ταξιδιού από την Αθήνα στη Βενεζουέλα;

«Το ταξίδι ήταν αρκετά κουραστικό, γιατί διήρκησε 14 ώρες. Παρ’ ολ’ αυτά, είμαι ήδη τρεις ημέρες εδώ, έχω προσαρμοστεί κατά κάποιο τρόπο και έπαιξα ήδη τον πρώτο μου αγώνα. Νιώθω καλά, βρήκα ένα πολύ ωραίο περιβάλλον. Πιστεύω θα ειναι τρεις μήνες που θα μου μείνουν αξέχαστοι και θα είναι μια ωραία εμπειρία στη ζωή μου».

«Ο λόγος που έφυγα από τον Ιωνικό»

- Γιατί έφυγες από τον Ιωνικό τώρα που πλησιάζει το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος;

«Ο λόγος που έφυγα από την Ελλάδα και τον Ιωνικό ήταν καθαρά αγωνιστικός. Τι θέλω να πω με αυτό. Στην ουσία επειδή το πρωτάθλημα τελειώνει στις 8 Απριλίου (κανονική περίοδος) και μετά θα ξεκινούσα όπου και να βρισκόμουν τη νέα χρονιά μετά τις 20 Αυγούστου, αυτό ήταν κάτι που δεν το ήθελα.

Αυτοί οι 4-5 μήνες που ακολουθούν μου φαινόντουσαν αιώνας! Δεν ήθελα με τίποτε να καθίσω τόσο πολύ έξω, γιατί όσο και να δουλέψεις το καλοαίρι θεωρώ ότι οι 5 μήνες είναι πολλοί για να μείνει ένας αθλητής εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων. Ήθελα, λοιπόν, να πάω σ’ ένα πρωτάθλημα μικρής διάρκειας με πολλούς αγώνες να ειναι διάρκειας 2-3 μηνών. Οπότε να παίξω ως το τέλος Ιουνίου, να καθίσω τον Ιούλιο και τον Αύγουστο να μπω ξανά στο γήπεδο.

Η Παντέρας ντε Μιράντα άρχισε 20 Μαρτίου τις υποχρεώσεις της και ήθελε να πάω από την αρχή του πρωταθλήματος. Δεν μπορούσαν να με περιμένουν να ολοκληρώσω τις υποχρεώσεις μου με τον Ιωνικό στο ελληνικό πρωτάθλημα. Γι’ αυτό τον λόγο και αποχώρησα. Θα ήθελα να τελειώσει κανονικά το πρωτάθλημα να βοηθήσω την ομάδα να μείνει στην Basket League και μετά να φύγω, αλλά αυτό δεν ήταν εφικτό».

«Δεν ξεκίνησε η διάλυση του Ιωνικού από τη Ρόδο»

- Τελικά καθυστέρησες την αναχώρηση σου...

«Θα έφευγα όντως μια εβδομάδα νωρίτερα για τη Βενεζουέλα, αλλά οι άνθρωποι της ομάδας μου έδωσαν άδεια λόγω της γέννησης της κόρης μου για να είμαι στην Ελλάδα».

- Παρότι ξεκινήσατε πολύ καλά, μετά την ήττα στη Ρόδο από τον Κολοσσό, ένα παιχνίδι για το οποίο έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη, άρχισε η διάλυση του Ιωνικού.

«Δεν θεωρώ πως ξεκίνησε καμία διάλυση στην ομάδα μετά από εκείνο το παιχνίδι. Άλλωστε, μετά την αναμέτρηση στη Ρόδο με τον Κολοσσό κερδίσαμε τον ΠΑΟΚ στην έδρα μας. Απλώς πιστεύω πως η νίκη επί της ομάδας της Θεσσαλονίκης μας έκανε και εφησυχαστήκαμε αρκετά.

Η ομάδα, η διοίκηση και οι παίκτες θεωρήσαμε ότι σωθήκαμε και γι’ αυτό τον λόγο στη διακοπή δεν έγιναν οι οι απαραίτητες κινήσεις, ώστε να μπορέσει να ενισχυθεί η ομάδα για να παίρναμε μια νίκη που θέλαμε και να είχαμε παραμείνει στην κατηγορία.

Επίσης, συνέβη κι αυτό με το κράτος, όπου έχουν μπλοκάρει τα λεφτά της ομάδας και αυτό σίγουρα πήγε πίσω τα πάντα. Δεν είναι και εύκολα όταν είναι να σου δώσουν 380.000 ευρώ να μην παίρνεις τίποτε.

Προσωπικά για μένα είναι αθέμιτος ανταγωνισμός. Γιατί όταν οι άλλες ομάδες παίρνουν 380.000 ευρώ και εσύ παίρνεις ΜΗΔΕΝ πως μετά περιμένουν οι υπόλοιποι να κάνεις εσύ μεταγραφές και να ανταγωνιστείς τις άλλες ομάδες; Πραγματικά εύχομαι στην ομάδα του Ιωνικού στις δυο αγωνιστικές που απομένουν να μπορέσουν να μείνουν στην κατηγορία. Ένα ματς είναι στην ουσία στην Καρδίτσα που είναι τελικός».

«Ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με 26 αγώνες σε τρεις μήνες»

- Τι περιμένεις να συναντήσεις στο πρωτάθλημα της Βενεζουέλας;

«Εδώ είναι ένα πρωτάθλημα άκρως ανταγωνιστικό, το οποίο είναι απρόβλεπτο, γιατί είναι διάρκειας τριών μηνών. Η κανονική περίοδος είναι 26 αγώνες και πρέπει να διεξαχθούν σε 2.5 με 3 μήνες! Τώρα που ήρθα παίξαμε έναν αγώνα και τώρα παίζουμε πέντε ματς σε 8 ημέρες!

Παίζεις ασταμάτητα, δεν κάνεις προπόνηση. Παίζεις πολλούς αγώνες, αυτό ειναι καλό βέβαια, αλλά πρέπει να προσέχεις την υγεία σου και το κορμί σου γιατί υπάρχει μεγάλη καταπόνηση. Ευτυχώς η θερμοκρασία είναι υψηλή, λες και είναι καλοκαίρι γιατί ζεσταίνεται πιο εύκολα το κορμί σου. Αν ήταν χειμώνας με αυτές τις συνθήκες θα ήταν πιο δύσκολο με τόσους πολλούς αγώνες.

Είναι ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, σίγουρα υπάρχει μεγαλύτερη αθλητικότητα σε σχέση με το ελληνικό πρωτάθλημα, γιατί οι ντόπιοι είναι πιο αθλητικοί από τους Έλληνες. Γενικά είναι ένα παιχνίδι υψηλού ρυθμού. Βέβαια επειδή οι Αμερικανοί είναι 3-4 σε κάθε ομάδα η ποιότητα δεν είναι τόσο μεγάλη, αλλά υπάρχει μεγαλύτερη αθλητικότητα και είναι πιο δύσκολο το παιχνίδι. Τα φάουλ δεν σφυρίζονται εύκολα και πέφτει πολύ μπασκετικό ξύλο!».