Ματ Τόμας: «Έχω μεγάλο ενθουσιασμό που θα φορέσω τη φανέλα του Παναθηναϊκού»
i

Ματ Τόμας / © photo by Daniel Shirey / Getty Images / Ideal Images

Ματ Τόμας: «Έχω μεγάλο ενθουσιασμό που θα φορέσω τη φανέλα του Παναθηναϊκού»

Sportal newsroom 10:01 - 31.01.2023 / Ανανεώθηκε: 11:11 - 31.01.2023

Ο Ματ Τόμας, ετοιμάζεται για δράση «με έναν από τους κορυφαίους συλλόγους» και είναι «έτοιμος για την Euroleague».

Ο Ματ Τόμας ανακοινώθηκε από τον Παναθηναϊκό και επιστρέφει στην Ευρώπη, αυτή τη φορά «σε έναν από τους κορυφαίους συλλόγους που υπάρχουν. Με πλούσια ιστορία και εκπληκτικούς φιλάθλους», όπως είπε στην επίσημη ιστοστελίδα της ομαδας, συγκρίνοντας την εμπειρία του από τη σεζόν 2018-19 με τη φανέλα της Βαλένθια. 

Τότε κατέκτησε το Eurocup, αλλά το επίπεδο πλέον είναι πιο… ψηλό και οι απαιτήσεις μεγάλες. Παρόλα αυτά, διαθέτει… «μόνο ενθουσιασμό. Δεν μπορώ να περιμένω να ξεκινήσω δουλειά με τους νέους μου συμπαίκτες και τον προπονητή μου. Παρακολούθησα πολλούς αγώνες, είδα σε βίντεο τους σπουδαίους παίκτες που έχουν φορέσει τη φανέλα του και την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοί του. Ο Παναθηναϊκός είναι ένα top level club και πραγματικά ανυπομονώ να φορέσω την πράσινη φανέλα», σημείωσε.

Η ζωή τον φέρνει στην Αθήνα και ο 28χρονος πρώην NBAer (Μπουλς, Ράπτορς, Τζαζ) με το καταπληκτικό μακρινό σουτ νοιώθει απόλυτα έτοιμος. «Μετά τη θητεία μου στην Ισπανία εκπλήρωσα και το όνειρό μου να αγωνιστώ στο ΝΒΑ. Τώρα είμαι έτοιμος για να παίξω με τον Παναθηναϊκό στην Euroleague, μια εξαιρετική διοργάνωση. Στόχος μου είναι να βοηθήσω την ομάδα μου να καταφέρει να μπει στα πλέι οφ φέτος. Επίσης, θα ήθελα να βρεθώ με τον Παναθηναϊκό στο Final 4 κάποια στιγμή και να διεκδικήσω αυτό το τρόπαιο. Από εκεί και πέρα η κατάκτηση των εγχώριων τίτλων αποτελεί επίσης έναν σημαντικό στόχο». 

Ο Τόμας δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του φέτος, καθώς περίμενε ως ελεύθερος μία καλή πρόταση, με καλή προοπτική. Σαν αυτή που του έκανε ο Παναθηναϊκός. 

«Δούλεψα πολύ σκληρά και επί καθημερινής βάσης όλον αυτόν τον καιρό και αισθάνομαι έτοιμος να μπω να βοηθήσω άμεσα στην ομάδα», είπε. «Υπόσχομαι πως θα δίνω το 100% σε κάθε προπόνηση και κάθε ματς, ώστε να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό να κερδίζει. Θέλω να αξιοποιήσω όλη την εμπειρία που έχω και το παιχνίδι μου για να συνεισφέρω στην ομάδα. Το σουτ είναι το δυνατό μου σημείο αλλά θα προσπαθήσω σκληρά σε όλους τους τομείς, σε άμυνα και επίθεση να προσφέρω με όλη μου τη δύναμη».