Με Γκουντάιτις ο Παναθηναϊκός στον πρώτο τελικό με τον Ολυμπιακό

Αρτούρας Γκουντάιτις

i

© Intime

Με Γκουντάιτις ο Παναθηναϊκός στον πρώτο τελικό με τον Ολυμπιακό

Ηλίας Λαλιώτης 14:35 - 03.06.2023 / Ανανεώθηκε: 14:38 - 03.06.2023

Ευχάριστα νέα για τον Παναθηναϊκό πριν από τον πρώτο τελικό με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ (4/6, 21:15), καθώς ο Αρτούρας Γκουντάιτις προπονήθηκε κανονικά το Σάββατο και υπολογίζεται για το ντέρμπι.

Η ίωση που ταλαιπώρησε τον Αρτούρας Γκουντάιτις και δεν τον άφησε να προπονηθεί την Παρασκευή υποχώρησε. Ο Λιθουανός σέντερ το πρωί του Σαββάτου (3/6) ξύπνησε και αισθάνθηκε πολύ καλύτερα, σε σημείο μάλιστα που έλαβε μέρος κανονικά στο πρόγραμμα της ομάδας και ως εκ τούτου τίθεται στη διάθεση του κόουτς Χρήστου Σερέλη, ο οποίος προετοιμάζει τους παίκτες εν όψει του πρώτο τελικού της Basket League. 

Η συμμετοχή του Γκουντάιτις ήταν η μόνη που δημιουργούσε αμφιβολία για το Game 1 με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ το βράδυ της Κυριακής (4/6, 21:15), αλλά τα νέα είναι ευχάριστα για τους «πράσινους» που θα παραταχθούν πλήρης. 

O πρώην ατζέντης και φίλος του Χεζόνια ανοίγει ξανά θέμα... Παναθηναϊκού
EUROLEAGUE

13:12 - 03.06.2023

O πρώην ατζέντης και φίλος του Χεζόνια ανοίγει ξανά θέμα... Παναθηναϊκού

Ο Μάριο Χεζόνια έχει συμβόλαιο με τη Ρεάλ Μαδρίτης και ο πρώην ατζέντης του, αλλά και προσωπικός του φίλος Κρις Χιλ ενημερώνει πως «ο Αταμάν τον θέλει στον Παναθηναϊκό» και σχολιάζει στα social media, μεταξύ άλλων, πως «αν ήμουν στη θέση της Ρεάλ θα τον κρατούσα οπωσδήποτε στη Μαδρίτη».

Ο ρόλος του 29χρονου, ειδικά στα ματς με τους «ερυθρόλευκους», είναι κομβικής σημασίας, κυρίως όσον αφορά το μαρκάρισμα του Μουσταφά Φαλ. Ο Γκουντάιτις είναι ο μόνος που μπορεί να αντιμετωπίσει σε δύναμη τον Γάλλο του Ολυμπιακού και στις μέχρι τώρα αναμετρήσεις των δύο ομάδων έχει λειτουργήσει καλύτερα σε σχέση με το ματσάρισμα του Φαλ με τον Γιώργο Παπαγιάννη.

Ο κόουτς Σερέλης πάντως, δεν θα χρειαστεί να πειραματιστεί σε αυτόν τον τομέα, αφού τελικά ο Γκουντάιτις -και παρά τις αρχικές δυσοίωνες προβλέψεις- θα εμφανιστεί κανονικά στο Φαληρικό Στάδιο και το πιθανότερο είναι να ξεκινήσει το παιχνίδι ως μέλος της βασικής πεντάδας. Σίγουρα, η ίωση επιβάρυνε το σώμα του τις τελευταίες μέρες, αλλά στην προπόνηση του Σαββάτου έδειξε αρκετά δυνατός και έτοιμος για ένα σημαντικό παιχνίδι.