Μειώθηκε στους 16 μήνες η ποινή του Μήτογλου, επιστρέφει άμεσα στα γήπεδα

Ντίνος Μήτογλου

i

Μήτογλου / © Intime

Μειώθηκε στους 16 μήνες η ποινή του Μήτογλου, επιστρέφει άμεσα στα γήπεδα

Sportal newsroom 16:02 - 05.07.2023 / Ανανεώθηκε: 16:12 - 05.07.2023

Δικαίωση για τον Ντίνο Μήτογλου, καθώς η ποινή του μειώθηκε στους 16 μήνες, κάτι που σημαίνει πως επιστρέφει άμεσα στα γήπεδα.

Η μεγάλη επιστροφή του Ντίνου Μήτογλου στη δράση είναι γεγονός. Έπειτα από την ακροαματική διαδικασία στο CAS, η απόφαση πάρθηκε: η ποινή του μειώθηκε στους 16 μήνες, κάτι που σημαίνει πως θα είναι σε θέση να αγωνιστεί και πάλι άμεσα, ενισχύοντας ακόμα και την Εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο των Φιλιππίνων.

Πιο συγκεκριμένα, η ποινή του Έλληνα άσου θα έχει ισχύ έως τις 23 Ιουλίου, γεγονός που σημαίνει πως ο διεθνής άσος θα είναι μέσα στις επιλογές του Δημήτρη Ιτούδη για το Παγκόσμιο Κύπελλο, σε μια εξέλιξη που ενισχύει σημαντικά την «γαλανόλευκη» ενόψει του μεγάλου ραντεβού του Αυγούστου, όπου η Εθνική θα κοντραριστεί με Νέα Ζηλανδία, ΗΠΑ και Ιορδανία στη φάση των ομίλων του World Cup 2023.

Ντίνος Μήτογλου

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η ποινή των 32 μηνών που επέβαλε η FIBA στον Έλληνα άσο, η πλευρά του έτρεξε όλες τις διαδικασίες ασκώντας έφεση. Προκειμένου να «τρέξει» η υπόθεση ακόμα πιο γρήγορα, το νομικό τμήμα του «Μήτο» πήγε την υπόθεση στο CAS, ζητώντας ακρόαση άμεσα.

Κατά την ακρόαση του Έλληνα φόργουορντ το νομικό του τμήμα ζήτησε από το CAS να βγει η απόφαση το συντομότερο δυνατό, με την δέσμευση που έλαβαν να αναφέρει πως η απόφαση θα βγει έως τις 14/07.

Πότε θα αγωνιστεί ο Ντίνος Μήτογλου αν αποδειχθεί η αθωότητά του
EUROLEAGUE

11:09 - 30.06.2023

Πότε θα αγωνιστεί ο Ντίνος Μήτογλου αν αποδειχθεί η αθωότητά του

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η υπόθεση του Ντίνου Μήτογλου, ο οποίος περιμένει με αγωνία την ακροαματική διαδικασία της 4ης Ιουλίου στο CAS, η οποία θα ξεκαθαρίσει τα πράγματα σχετικά με την τιμωρία του.

Εν τέλει, αυτή βγήκε μερικές μέρες νωρίτερα, προς όφελος του Έλληνα άσου. Κι αυτό γιατί όπως έγινε γνωστό η ποινή του πρώην άσου του Παναθηναϊκού έπεσε στους 16 μήνες, θα ισχύσει έως τις 23 Ιουλίου και πλέον ανοίγει τον δρόμο στον έμπειρο φόργουορντ για την επιστροφή του στα παρκέ. Διότι μπορεί πλέον να επιστρέφει σε ρυθμό προπονήσεων άμεσα, φωνάζοντας παρών στο Παγκόσμιο Κύπελλο με την «επίσημη αγαπημένη».