Μεσίνα: «Για αυτό πήρα τάιμ-άουτ τρία δευτερόλεπτα πριν το τέλος κι ενώ κρατούσαμε τη νίκη»
i

© Euroleague

Μεσίνα: «Για αυτό πήρα τάιμ-άουτ τρία δευτερόλεπτα πριν το τέλος κι ενώ κρατούσαμε τη νίκη»

Sportal newsroom 18:00 - 16.12.2022 / Ανανεώθηκε: 00:43 - 17.12.2022

Ο Ετόρε Μεσίνα εξήγησε γιατί ενώ η Αρμάνι είχε εξασφαλίσει τη νίκη στην έδρα του Ερυθρού Αστέρα, εκείνος πήρε τάιμ άουτ μόλις τρία δευτερόλεπτα πριν λήξει ο αγώνας...

Η Αρμάνι προερχόταν από εννέα σερί ήττες στην Euroleague πριν τον αγώνα με τους «ερυθρόλευκους» της Σερβίας και μέσα στο Βελιγράδι έδινε μάχη επιβίωσης. 

Οι Ιταλοί φέτος έχουν «πληγωθεί» από τους πολλούς τραυματισμούς και έχουν χάσει πολύτιμο έδαφος στη μάχη της οκτάδας, αφού βρίσκονται στην προτελευταία θέση της κατάταξης και πλέον...τρέχουν και δε φτάνουν προκειμένου να πλασαριστούν όσο το δυνατόν ψηλότερα μπορούν. 

Η φάση που ξεσήκωσε τον κόσμο στο Βελιγράδι, αφορούσε πρώτα απ' όλα τον κόουτς της Αρμάνι, αφού ο Ετόρε Μεσίνα κάλεσε τάιμ άουτ την ώρα που το σκορ ήταν 67-71 και απέμεναν τρία δευτερόλεπτα πριν την κόρνα της λήξης. 

Ο ίδιος στις δηλώσεις του θέλησε να... καλοπιάσει τους Σέρβους που τον αποδοκίμασαν έντονα, τονίζοντας ότι είναι δύσκολο για μια ομάδα σαν την Αρμάνι να κάνει εννιά σερί ήττες. «Αγωνιστήκαμε εκπληκτικά σε ένα φοβερό περιβάλλον και τα καταφέραμε σε μια καυτή έδρα όπως αυτή του Αστέρα», είπε ο Μεσίνα και στη συνέχεια έδωσε τις εξηγήσεις του: 

«Σε μια διοργάνωση όπως η Euroleague πρέπει να κυνηγάς τα πάντα όταν έχεις στόχο την οκτάδα. Ακόμα και η διαφορά πόντων μπορεί να κρίνει μια χρονιά. Αν κάποιοι φίλαθλοι μπορούν να κατανοήσουν αυτή μου την απόφαση, είναι οι Σέρβοι.Λίγοι άνθρωποι καταλαβαίνουν το μπάσκετ καλύτερα από αυτούς», επισήμανε. 

Να σημειωθεί ότι η νίκη της Αρμάνι, σήμανε την πρώτη ήττα του Ερυθρού Αστέρα στην Euroleague από τότε που ο Ιβάνοβιτς ανέλαβε τις τύχες της ομάδας. Οι Σέρβοι προέρχονταν από ένα σερί έξι συνεχόμενων νικών στη διοργάνωση, όμως ο Μπίλι Μπάρον και ο Μπράντον Ντέιβις κατάφεραν να βάλουν φρένο στην ξέφρενη πορεία των Σέρβων τον τελευταίο μήνα...