Από την ΑΕΚ στην Βενέτσια και με τη βούλα ο Καμπενγκέλε

Από την ΑΕΚ στην Βενέτσια και με τη βούλα ο Καμπενγκέλε

Χρήστος Τσάλτας 12:25 - 26.12.2023 / Ανανεώθηκε: 12:50 - 26.12.2023

Ο Μφιόντου Καμπενγκέλε αποχώρησε από την ΑΕΚ και η επικύρωση της συμφωνίας του με την Βενέτσια δεν άργησε να έρθει, με την ιταλική ομάδα να ανακοινώνει το deal ως το τέλος της σεζόν.

Από την ΑΕΚ στην Βενέτσια ο Μφιόντου Καμπενγκέλε. Λίγη ώρα μετά τη λύση της συνεργασίας του με την Ένωση, καθώς έθεσε εαυτόν εκτός ομάδας, ο Καναδός σέντερ δεν άργησε να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, με την ομάδα της Βενετίας να επικυρώνει το deal το μεσημέρι της Τρίτης (26/12).

Ο «Φι» αναμένεται να μετακομίσει άμεσα στην γειτονική χώρα, για να μπει στο ρόστερ της Βενέτσια και να την ενισχύσει τόσο στο ιταλικό πρωτάθλημα, όσο και στο Eurocup. Η απόκτησή του έχει διάρκεια ως το τέλος της σεζόν, με τον 25χρονο σέντερ να γίνεται το νέο σημείο αναφοράς των Ιταλών. Άλλωστε η Βενέτσια αναζητούσε έναν σέντερ από το καλοκαίρι, μετά το «ναυάγιο» στην υπόθεση του Μπρούνο Καμπόκλο.

Η ιταλική ομάδα βρήκε τον «πύργο» που αναζητούσε στο πρόσωπο του εκρηκτικού άσου, που μέσα σε μία σεζόν θα αγωνιστεί σε δεύτερη διαφορετική ευρωπαϊκή ομάδα, μετά το πέρασμά του από την ΑΕΚ. Στο διάστημα που αγωνίστηκε στην Ένωση κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του και να δείξει την ποιότητά του, κάτι που ώθησε την Βενέτσια στο να κινήσει διαδικασίες και να τον κάνει δικό της μέχρι το τέλος της σεζόν.