Περιμένει την απόφαση του CAS ο Μήτογλου

Ντίνος Μήτογλου

i

Μήτογλου / © Intime

Περιμένει την απόφαση του CAS ο Μήτογλου

Θάνος Λυμπερόπουλος • 12:45 - 15.05.2023 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 23.06.2023

Ο Ντίνος Μήτογλου έκανε αίτηση στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάνης κι όπως όλα δείχνουν μέσα στους επόμενους μήνες θα γνωρίζει πότε θα ξαναπατήσει στο παρκέ.

Ο 26χρονος Έλληνας φόργουορντ που αγωνιζόταν στην Αρμάνι Μιλάνο, είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες για ντόπινγκ που του στερούν το δικαίωμα να αγωνιστεί για 2,5 χρόνια. Η ουσία που βρέθηκε στον Μήτογλου θεωρείται από τις πιο σκληρές στη λίστα των απαγορευμένων της WADA, γεγονός που έβαλε σε περιπέτειες τον πρώην παίκτη της Αρμάνι.

Αφού έμεινε χωρίς ομάδα μετά την τιμωρία του, κάνει ατομικές προπονήσεις στην Θεσσαλονίκη, περιμένοντας τις εξελίξεις της υπόθεσής του όσο η νομική του ομάδα δίνει «μάχη» για να μειώσει όσο περισσότερο μπορεί την ποινή. 

Σύμφωνα με την Πειθαρχική Επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, ο Μήτογλου θα μπορεί να επιστρέψει στις προπονήσεις απ' τον Σεπτέμβριο του 2024 και θα έχει δικαίωμα να αγωνισθεί σε επίσημο αγώνα απ' τις 4 Νοεμβρίου της ίδιας χρονιάς με όποια ομάδα έχει συμφωνήσει να τον εντάξει στο δυναμικό της.

Εδώ και τρεις μήνες που έχει γίνει γνωστή η ποινή του, οι δικηγόροι του Έλληνα μπασκετμπολίστα, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε παράκαμψη του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού οργάνου της FIBA κι έτσι θα γίνει η προσφυγή στο CAS, το οποίο θα εκδώσει την απόφαση πολύ νωρίτερα. Αυτό σημαίνει πως ο Μήτογλου θα μάθει κατά πάσα πιθανότητα μέσα στο καλοκαίρι πότε θα μπορέσει να ξανά παίξει μπάσκετ.

Ομπράντοβιτς: «Άξιζε το βραβείο του κορυφαίου προπονητή ο Μπαρτζώκας, ο Ολυμπιακός έκανε εξαιρετική σεζόν φέτος και είχε σημαντική συμβολή»
EUROLEAGUE

18:50 - 14.05.2023

Ομπράντοβιτς: «Άξιζε το βραβείο του κορυφαίου προπονητή ο Μπαρτζώκας, ο Ολυμπιακός έκανε εξαιρετική σεζόν φέτος και είχε σημαντική συμβολή»

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είπε ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας άξιζε το βραβείο του κορυφαίου προπονητή της EuroLeague, αλλά επίσης έδωσε τα συγχαρητήριά του στον Ολυμπιακό για τη φετινή πορεία που έκανε στη διοργάνωση.

Η απόφαση του Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου δεν αποκλείεται να ρίξει κατά 8-12 μήνες την τιμωρία του Μήτογλου. Οπότε στην χειρότερη των περιστάσεων θα μπορέσει να ξανά αγωνισθεί το Μάρτιο του 2024, σε περίπου ένα χρόνο. Αυτό σημαίνει πως με την έναρξη της καινούριας σεζόν, θα πρέπει να βρει ομάδα για να υπογράψει, αφού επιτρέπεται να ξεκινήσει προπονήσεις δύο μήνες πριν λήξει η ποινή. 

Η ποινή του διεθνούς παίκτη είναι σε ισχύ από την ημέρα που ξεκίνησε η υπόθεση. Αυτό σημαίνει ότι ο Έλληνας φόργουορντ έχει ήδη εκτίσει τους 15 από τους 32 μήνες που του επιβλήθηκαν. Αν η ποινή του πέσει για 20 μήνες, σημαίνει πως θα «πατήσει» ξανά στο παρκέ απ' τις 4 Νοεμβρίου του φετινού έτους.