«Καύσωνας» με +33 στο Μιλγουόκι: Οι Μπακς διέλυσαν τους Σέλτικς και ξεκούρασαν τον Αντετοκούνμπο (vids)
i

© photo by Stacy Revere / Getty Images / Ideal Images

«Καύσωνας» με +33 στο Μιλγουόκι: Οι Μπακς διέλυσαν τους Σέλτικς και ξεκούρασαν τον Αντετοκούνμπο (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:18 - 12.01.2024 / Ανανεώθηκε: 09:12 - 12.01.2024

Μετά από διαδοχικές ήττες και έντονο προβληματισμό για τις επιδόσεις τους οι Μπακς συνάντησαν τους Σέλτικς, που ετράπησαν σε άτακτη φυγή από το Μιλγουόκι. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η παρέα του τους διέλυσαν με σκορ 135-102 και... όλα είχαν τελειώσει στο ημίχρονο! Ο Θανασης βρήκε χρόνο και έβαλε 6 πόντους σε λιγότερα από 9 λεπτά συμμετοχής.

Οι Σέλτικς πήγαν στο Μιλγουόκι με πρόθεση να επιβεβαιώσουν την κυριαρχία τους στην Ανατολή. Άλλωστε, αυτοί εκπροσωπούν την ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ, όχι απλώς στην περιφέρεια, αλλά σε ολόκληρο το ΝΒΑ. Μόνο που στην πόλη του Ουισκόνσιν συνάντησαν τους Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που (ίσως) για πρώτη φορά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο έδειξαν τι πραγματικά μπορούν να κάνουν πάνω στο παρκέ. 

Επιβλήθηκαν με τρόπο ακαταμάχητο και έφθασαν στο υπέρ τους 135-102 με την ολοκλήρωση του αγώνα. Όσοι όμως, τον παρακολούθησαν είχαν αντιληφθεί από νωρίς τι πρόκειται να γίνει. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Ντέιμιαν Λίλαρντ είχαν βάλει μαζί 30 πόντους με την συμπλήρωση του πρώτου μέρους, τότε που τα Ελάφια είχαν πάει στα αποδυτήρια για το μίνι διάλλειμα προηγούμενα με 37 πόντους διαφορά: 75-38. 

Είχαν ξεκαθαρίσει από εκείνη τη στιγμή τη θέση τους και οι Σέλτικς είχαν αντιληφθεί τη μοίρα τους. Έτσι αποφάσισαν ουσιαστικά να αποσυρθούν και παρά το γεγονός ότι είχαν όλα τα αστέρια στη διάθεσή τους τα απέσυραν και δέχθηκαν τις συνέπειες. Ο Τζέιλεν Μπράουν έπαιξε μόνο 18 λεπτά (και είχε 10 πόντους) ο Τζέισον Τέιτουμ (7 πόντοι) έμεινε στο παρκέ για λιγότερα από 16' (15'45'' για την ακρίβεια) και από τους βασικούς μόνο ο Κρίσταπς Πορζίνγκις έπαιξε πάνω από 20' (αλλά κάτω από 21'). Την ίδια ώρα που ο Τζρου Χόλιντεϊ (6 πόντοι) επέστρεψε στο Μιλγουόκι εκεί όπου με τους Μπακς αγωνιζόταν μέχρι προσφάτως, αλλά δεν μπόρεσε ούτε αυτός να επηρεάσει το παιχνίδι. 

Για τους κυρίαρχους της αναμέτρησης, πρώτος σκόρερ ήταν ο Μπόμπι Πόρτις με 28 πόντους. Κι αυτό γιατί οι Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ δεν χρειάστηκε να παρέμβουν στο δεύτερο ημιχρονο. Είχαν ολοκληρώσει το έργο τους πολύ νωρίτερα και επέτρεψαν στους συμπαίκτες τους να το... διασκεδάσουν κι αυτοί. 

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δεν έχασε την ευκαιρία, πήρε χρόνο συμμετοχής και σε 8'54΄΄ προσέφερε 6 πόντους και από «1» σε ριμπάουντ, ασίστ και μπλοκ. Μάλιστα, πρόλαβε να κάνει και ένα flopping που τιμωρήθηκε, εννέα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγώνα.  

Βέβαια, ο Greek Freak, όσο ήταν στο παρκέ (25'40'') έκανε ένα ισχυρό double double με 24 πόντους και 12 ριμπάουντ, ενώ μοίρασε και 6 τελικές πάσες, ενώ παράλληλα ο Λίλαρντ (27'03'') τελείωσε τον αγώνα με 21 πόντους. 

Για τους Μπακς, που από το ξεκίνημα του 2024 μέχρι πριν το τζάμπολ κόντρα στους Σέλτικς είχαν τέσσερις ήττες σε πέντε αγώνες, αυτό το... ξέσπασμα προσφέρει τόνους αισιοδοξίας και βελτιώνει το ρεκόρ σε 26-12. την ίδια στιγμή που η Βοστώνη παραμένει στο Νο 1 ολόκληρης της κατάταξης -συμπεριλαμβανομένου και των δύο περιφερειών- με επίδοση 29-9

🔴 Sportal Euroleague Show με Μπασκόνια - Ολυμπιακός και όλη τη δράση της Παρασκευής

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!