Οι Μπακς θέλουν να βάλουν τον Σαμ Κασέλ στο πλευρό του κόουτς Ντοκ Ρίβερς
i

© photo by John McCoy / Getty Images / Ideal Images

Οι Μπακς θέλουν να βάλουν τον Σαμ Κασέλ στο πλευρό του κόουτς Ντοκ Ρίβερς

Γιώργος Γαβριλάκης 23:21 - 16.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:03 - 29.05.2024

Ο Σαμ Κασέλ στη διάρκεια της πλούσιας NBA καριέρας του (1993-2009) κατέκτησε τρία πρωταθλήματα, ενώ τα τελευταία 15 χρόνια εργάζεται ως βοηθός προπονητή. Από το 2023 ανήκει στο επιτελεί των Μπόστον Σέλτικς και οι Μιλγουόκι Μπακς προσπαθούν να τον πείσουν να συνεργαστεί ξανά με τον Ντοκ Ρίβερς.

Το εντυπωσιακό στοιχείο στην αγωνιστική καριέρα του Σαμ Κασέλ στο ΝΒΑ είναι πως κατέκτησε το πρωτάθλημα ως rookie (το 1993) με τους Χιούστον Ρόκετς στο πλευρό του Χακίμ Ολάζουον, το ίδιο συνέβη και την επόμενη σεζόν, ενώ πρωταθλητής αναδείχθηκε και το 2008 με την τελευταία του ομάδα στον «μαγικό πλανήτη».

Έκλεισε την καριέρα του ως γκαρντ των Μπόστον Σέλτικς και σε αυτούς ανήκει και σήμερα. Από το 2023 είναι βοηθός του Τζο Ματζούλα και αυτή τη στιγμή βρίσκεται μαζί με τους Κέλτες στους τελικούς της Ανατολής περιμένοντας να μάθουν τον αντίπαλό τους: Νιου Γιορκ Νικς ή Ιντιάνα Πέισερς.

Το όνομα του Κασέλ έχει αρχίσει να ακούγεται έντονα με την προοπτική να πάρει την πρώτη του ευκαιρία και να αναλάβει head coach ομάδα τους ΝΒΑ. Μάλιστα, οι Λος Άντζελες Λέικερς, που έτσι κι αλλιώς έχουν απλώσει τα δίκτυα τους και μελετούν πολλές περιπτώσεις, έχουν ασχοληθεί μαζί του.

Αν όμως, παραμείνει assistant coach, αυτό δεν σημαίνει πως είναι δεδομένο πως θα το κάνει στη Βοστώνη. Κι αυτό γιατί οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο έχουν μία θέση γι' αυτόν, στο πλευρό ενός πρώην συνεργάτη του (στους Φιλαδέλφεια Σίξερς) κόουτς Ντοκ Ρίβερς.

Τον συμπαθούν ιδιαιτέρως ως φυσιογνωμία από τον καιρό που αγωνιζόταν με ιδιαίτερη επιτυχία στα Ελάφια. Από το 1999 έως το 2003 και μάλιστα στην τελευταία του σεζόν στο Μιλγουόκι έκανε μία καταπληκτική χρονιά. Ίσως την καλύτερή του -σε ατομικό επίπεδο- έχοντας 19,8 πόντους αι 7,3 ασίστ.

Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια και της φετινής σεζόν (με τον αποκλεισμό στον πρώτο γύρο) οι Μπακς σκοπεύουν να κάνουν κάποιες αλλαγές στο ρόστερ τους, αλλά δεν έχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης ή δραστικών μετατροπών, παρά μόνο αν αποφασίσουν να κάνουν μία ηχηρή ανταλλαγή. Στα στελέχη του πάγκου πάντως, αναμένονται εξελίξεις.

Οι Μπακς και το ενδεχόμενο o Αντετοκούνμπο να έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του στο Μιλγουόκι (vids)
NBA

14:01 - 05.05.2024

Οι Μπακς και το ενδεχόμενο o Αντετοκούνμπο να έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του στο Μιλγουόκι (vids)

Ο μεγάλος αδελφός, Θανάσης, μένει ελεύθερος και το Μιλγουόκι ίσως του κουνήσει μαντίλι. Υπάρχει όμως, περίπτωση το ίδιο να κάνει και ο σούπερ σταρ της οικογένειας, Γιάννης, στο Μιλγουόκι; Ο πρωταθλητής του 2021 με τους Μπακς, έχει ήδη υπογράψει πλουσιοπάροχο συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2028, αλλά (ας μην ξεχνάμε) πως κάποτε τα Ελάφια αντάλλαξαν μέχρι και τον Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ...

Ο Ντοκ Ρίβερς που αντικατέστησε στη μέση της σεζόν τον Έιντριαν Γκρίφιν δεν μπόρεσε να αλλάξει τη φυσιογνωμία της ομάδας ή να την αναβαθμίσει σε παραγωγικό επίπεδο, αλλά θα έχει τουλάχιστον άλλη μία ευκαιρία (τη σεζόν 2024-25) πριν αρχίσει να... τρίζει η καρέκλα του. Και με τον Σαμ Κασέλ έχουν συνεργαστεί ξανά σε πιεστικό επίπεδο, έχουν αποτύχει να δώσουν έστω μία παρουσία σε τελικό στους Σίξερς, αλλά στους Μπακς ίσως έχουν άλλη μία ευκαιρία οι δυο τους...