Μίτσιτς: «Με τον Αταμάν δεν χρειάζεται να μιλάμε για να συνεννοούμαστε»
i

Βασίλιε Μίτσιτς / © Intime

Μίτσιτς: «Με τον Αταμάν δεν χρειάζεται να μιλάμε για να συνεννοούμαστε»

Sportal newsroom 17:23 - 29.12.2022 / Ανανεώθηκε: 18:56 - 29.12.2022

Ο γκαρντ της Εφές μίλησε για τη σχέση του με τον προπονητή του, την επιστροφή του Λάρκιν στην αγωνιστική δράση και το όνειρο του NBA.

Από την ημέρα που έφυγε από τη Ζαλγκίρις και πήγε στην Εφές, ο Βασίλιε Μίτσιτς έχει εκτοξεύσει τις μετοχές του υπό τις οδηγίες του Εργκίν Αταμάν. Έχει κερδίσει το βραβείο του MVP της Ευρωλίγκας, ένα βραβείο MVP σε Final Four και έχει κατακτήσει το τρόπαιο δύο φορές.

Ερωτώμενος για τη σχέση του με τον προπονητή του, Εργκίν Αταμάν, ο Σέρβος γκαρντ παραδέχθηκε ότι μπορούν να συννενοηθούν χωρίς καν να μιλήσουν:

«Για να είμαι ειλικρινής σχεδόν δεν μιλάμε. Είναι η πέμπτη μας σεζόν μαζί και πλέον γνωρίζουμε καλά ο ένας τον άλλον, έχουμε μια καταπληκτική σχέση και ξέρουμε πολύ καλά και οι δύο τους στόχους μας». είπε αρχικά.

«Μας δίνει ελευθερία και ξέρει ότι θα κάνω τα πάντα για να πετύχουμε, ακόμα και σε αγώνες που δεν παίζουμε καλά. Το μπάσκετ αλλάζει, γίνεται πιο γρήγορο και πρέπει να προσαρμοζόμαστε. Ο Αταμάν το έκανε και αξίζει όλα τα συγχαρητήρια», πρόσθεσε.

Ο Μίτσιτς μίλησε και για την αγωνιστική επάνοδο του Σέιν Λάρκιν, με τον οποίο αποτελούν ένα από τα καλύτερα δίδιμα γκαρντ στην Ευρώπη. «Όταν τον έχω δίπλα μου όλα είναι πιο εύκολα», είπε.

 «Αισθάνομαι πιο άνετος. Χωρίς εκείνον ήταν δύσκολα και για εμένα. Ξέρω ότι με εκείνον ακόμα και όταν δεν παίζουμε καλά, θα βρούμε τον τρόπο μέσα στη σεζόν ώστε στο τέλος να πετύχουμε τους στόχους μας».

Τέλος, ο δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης με την Εφές, αναφέρθηκε και στο... όνειρο του NBA λέγοντας πως «δεν έχω κάποια έξυπνη απάντηση γιατί δεν πήγα ακόμα. Είμαι κάτι περισσότερο από έτοιμος για αυτό το άλμα, είναι η φιλοδοξία μου. Μέχρι στιγμής μάλλον κολλήσαμε σε κάποιες λεπτομέρεις, όμως διψάω για να αποδείξω ότι είμαι σο επίπεδο του ΝΒΑ».