Διπλό χτύπημα από τη Μονακό: Παίρνει τον Καλάθη, «δένει» τον Οκόμπο

Διπλό χτύπημα από τη Μονακό: Παίρνει τον Καλάθη, «δένει» τον Οκόμπο

Γιάννης Πάλλας 20:55 - 26.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:31 - 29.05.2024

Η Μονακό είναι έτοιμη να ανακοινώσει την απόκτηση του Νικ Καλάθη, ενώ θα κρατήσει και τον Έλι Οκόμπο μέχρι το 2026

Ο σχεδιασμός της Μονακό μετά τον αποκλεισμό της από το Final Four της Euroleague από τη Φενέρμπαχτσε δεν «πάγωσε» καθόλου, αντιθέτως προχωράει με γοργούς ρυθμούς και σύμφωνα με πληροφορίες του BasketNews οι μονεγάσκοι αναμένεται σύντομα να ανακοινώσουν ένα διπλό χτύπημα!

Την απόκτηση του Νικ Καλάθη με τον οποίο είναι σε συζητήσεις το τελευταίο διάστημα και την ανανέωση του συμβολάιου του Έλι Οκόμπο μέχρι το 2026.

Ο γκαρντ της Φενέρμπαχτσε ππου έκανε μια καταπληκτική σεζόν με την τουρκική ομάδα είναι έτοιμος να υπογράψει το διετές συμβόλαιο του με τη Μονακό.

Ο 35χρονος άσος έχει 7,2 πόντους μέσο όρο, 4,2 ριμπάουντ και 4,8 ασίστ σε λιγότερο από 24 λεπτά ανά αγώνα αυτή τη σεζόν της EuroLeague.

Μάλιστα, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη της Φενέρμπαχτσε επί της Μονακό στη σειρά playoffs, καθοδηγώντας την ομάδα του επιθετικά και κρατώντας χαμηλά σε επίπεδο παραγωγικότητας το «βαρύ πυροβολικό» των μονεγάσκων Μάικ Τζέιμς.

Στα playoffs ο Καλάθης είχε 11,8 πόντους, 4,8 ριμπάουντ και 4,8 ασίστ κατά μέσο όρο σε 29 λεπτά συμμετοχής.

Η δεύτερη κίνηση της ομάδας του Σάσα Ομπράντοβιτς αφορά την ανανέωση της συνεργασίας για δυο χρόνια με τον Έλι Οκόμπο.

Ο γκαρντ της Μονακό είχε τη φετινή σεζόν στην Euroleague 11 πόντους μέσο όρο, 2,6 ριμπάουντ και 3,1 ασίστ σε λιγότερο από 25 λεπτά ανά αγώνα, ενώ στα playoffs της διοργάνωσης ο Οκόμπο είχε 12,4 πόντους μέσο όρο, 2 ριμπάουντ και 2,8 ασίστ.