Μουμπρού: «Είμαστε ικανοποιημένοι που νικήσαμε σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ, παλέψαμε μέχρι τέλους»
i

© Intime

Μουμπρού: «Είμαστε ικανοποιημένοι που νικήσαμε σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ, παλέψαμε μέχρι τέλους»

Sportal newsroom 00:05 - 11.02.2023 / Ανανεώθηκε: 00:05 - 11.02.2023

Η Βαλένθια πήρε τη νίκη στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό και βρέθηκε ξανά στις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφς, κάτι που χαροποίησε τον προπονητή της, Άλεξ Μουμπρού.

Η Βαλένθια μετά το ΣΕΦ, άλωσε φέτος και το ΟΑΚΑ, γεγονός που χαροποίησε ιδιαίτερα τον προπονητή της, Άλεξ Μουμπρού.

Ο κόουτς των Ισπανών είπε στη συνέντευξη Τύπου ότι οι παίκτες του πάλεψαν μέχρι το τέλος και ότι ήταν σημαντικό το γεγονός ότι είχαν την τελευταία κατοχή:

Έντονα παράπονα από τον Παναθηναϊκό για τη διαιτησία – Τον δικαιώνει ο παρατηρητής της Euroleague
EUROLEAGUE

23:45 - 10.02.2023

Έντονα παράπονα από τον Παναθηναϊκό για τη διαιτησία – Τον δικαιώνει ο παρατηρητής της Euroleague

Έντονη είναι η δυσαρέσκεια στον Παναθηναϊκό για τη φάση στα 26’’ πριν από το τέλος που -λανθασμένα- δεν του δόθηκαν βολές, με τον παρατηρητή διαιτησίας της Euroleague να δικαιώνει τους «πράσινους».

«Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι το αποψινό. Όταν λείπουν σημαντικοί παίκτες ανεβάζει το βαθμό δυσκολίας. Είχαμε 2 διαφορετικά ημίχρονα. Στο πρώτο δεν κάναμε καλές επιλογές στην άμυνα και ο Παναθηναϊκός ήταν εύστοχος. Στο δεύτερο βελτιωθήκαμε αμυντικά και ο Παναθηναϊκός είχε ελεύθερα σουτ. Πετύχαμε 50 πόντους στο διάστημα αυτό. Οι παίκτες μου πάλεψαν μέχρι το τέλος και είμαι χαρούμενος γι αυτό. Το παιχνίδι κρίθηκε στο τέλος και είχαμε την τελευταία κατοχή».

Η Βαλένθια είχε ηττηθεί από τη Μακάμπι σε ένα παιχνίδι που είχε αγωνιστεί καλά: 

«Παίξαμε πολύ καλά κόντρα στην Μακάμπι. Είχαμε την τελευταία κατοχή κόντρα στον Παναθηναϊκό. Είναι σημαντικό να έχεις την τελευταία κατοχή και εμείς καταφέραμε να βρούμε λύση στο τέλος».

Για το γεγονός ότι η ομάδα του έκανε δύο νίκες στην Ελλάδα: 

«Είναι δύσκολο γιατί πρόκειται για δύσκολα παιχνίδια σε καυτές έδρες. Και τις δύο ομάδες τις κερδίσαμε στο τέλος. Είμαι χαρούμενος. Το σημαντικό είναι να βρίσκεις τρόπους και να παλεύεις, κάτι που κάναμε σήμερα».

Για την εμπιστοσύνη που δείχνει στους παίκτες του και ιδίως στον Κρις Τζόουνς: 

«Κάποιες φορές είναι ο Τζόουνς, κάποιες ο Πρέπελιτς, κάποιες ο Ντούμπλιεβιτς. Είναι σημαντικό να έχεις επιλογές. Ο Κρις ήταν στο κλίμα του αγώνα και βρήκαμε την καλύτερη λύση για το τελευταίο σουτ. Όταν αυτό συμβαίνει δεν είναι μόνο το τελευταίο σουτ, δεν είναι μόνο η πίστη, αλλά και το ότι είμαστε σε θέση σαν ομάδα να πάρουμε το σουτ».