Ο Μπούκερ «πάτησε» τον Ερυθρό Αστέρα στο Μόναχο
i

Photo by Christina Pahnke/Euroleague Basketball via Getty Images

Ο Μπούκερ «πάτησε» τον Ερυθρό Αστέρα στο Μόναχο

Νίκος Καλαμπάκας 23:29 - 01.03.2024 / Ανανεώθηκε: 23:40 - 01.03.2024

Η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε του Ερυθρού Αστέρα στη Γερμανία με σκορ 74-68 και πήρε την 7η νίκη της στη φετινή Euroleague.

Ο Ντέβιν Μπούκερ πετούσε... φωτιές στο Μόναχο και η Μπάγερν με εκείνον ηγέτη, επικράτησε του Ερυθρού Αστέρα με σκορ 74-68.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ισορροπημένος ήταν από το ξεκίνημα του ο αγώνας ανάμεσα στους Βαυαρούς και τους Σέρβους. Οι γηπεδούχοι είχαν μια ελαφριά υπεροχή ωστόσο δεν ήταν ικανή να τους εξασφαλίσει τη νίκη, κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα που έβαλε δύσκολα στος γηπεδούχους, όμως δεν κατάφερε να χαμογελάσει. Η 1η περίοδος βρήκε την ομάδα του Λάσο να προηγείται με 20-19 και όλα έδειχναν ρευστά.

Ανάλογη ήταν η εξέλιξη και στο 2ο δεκάλεπτο, αφού ο Αστέρας όσο και να προσπαθούσε δεν μπορούσε να πάρει τα ηνία της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι στο ημίχρονο είχαν διαφορά 5 πόντων (32-27) και το ματς ήταν ρευστό όσον αφορά την εξέλιξή του.

Η 3η περίοδος δεν ήταν διαφορετική, αφού οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν τον ρόλο του κυνηγού. Μάλιστα η Μπάγερν έβγαλε ενέργεια στο παρκέ και αύξησε τη διαφορά της που στη μέγιστη τιμή της πήγε στο +11 (40-29), όμως οι Σέρβοι τη «ροκάνισαν» γρήγορα και στο 30' ήταν πίσω με 7 πόντους (53-46).

Έχοντας βάλει τα πράγματα στη... σειρά τους, ο Βαυαροί έπρεπε απλά να διαχειριστούν τη διαφορά για να φτάσουν στη νίκη. Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο δέχθηκε πίεση όμως αντέδρασε σωστά και δεν απειλήθηκε, φτάνοντας στο τελικό 74-68.

MVP

Ο Μπούκερ ήταν ο κορυφαίος του παρκέ και οδήγησε τους Γερμανούς στη νίκη. Σημείωσε 22 πόντους και ήταν το σημείο αναφοράς στην επίθεση της Μπάγερν.

Το κλειδί του αγώνα

Ο Ερυθρός Αστέρας κυνηγούσε το σκορ από τη 2η περίοδο κι έπειτα και δεν κατάφερε ποτέ να προηγηθεί μετά το 1ο δεκάλεπτο. Η Μπάγερν είχε το προβάδισμα και κατάφερε να το διατηρήσει μέχρι την κόρνα της λήξης.

Η επόμενη αγωνιστική

Η Μπάγερν φιλοξενείται από την Εφές, ενώ ο Ερυθρός Αστέρας ταξιδεύει στο Μονακό.

Διαιτητές: Πέρεθ, Φούφης και Βικλίτσκι

Δεκάλεπτα: 20-19, 32-27, 53-46, 74-68

Δείτε εδώ το play by play του αγώνα

Sportal Euroleague Show με Ζάλγκιρις - Ολυμπιακός και όλη τη δράση της Παρασκευής