Μπάγερν Μονάχου: Σοκ με Ρούμπιτ, έχει πρόβλημα στον αχίλλειο και χάνει το ματς με τον Ολυμπιακό
i

Ογκουστίν Ρούμπιτ, Μπάγερν / © euroleague.net

Μπάγερν Μονάχου: Σοκ με Ρούμπιτ, έχει πρόβλημα στον αχίλλειο και χάνει το ματς με τον Ολυμπιακό

Βαγγέλης Κανελλόπουλος • 18:20 - 20.02.2023 / Ανανεώθηκε: 17:33 - 19.06.2023

Η Μπάγερν Μονάχου πήρε το κύπελλο Γερμανίας απέναντι της Όλντενμπουργκ με σκορ 90-78, αλλά οι Βαυαροί δεν μπόρεσαν να χαρούν γιατί ο Όγκουστιν Ρούμπιτ τραυματίστηκε και θα μείνει εκτός επ’ αόριστον.

Ο Αμερικάνος πάουερ φόργουορντ στάθηκε άτυχος καθώς τραυματίστηκε στον αχίλλειο τένοντα σε μία από τις πιο φορμαρισμένες περιόδους της καριέρας του, όπου έχει κατακτήσει κιόλας το βραβείο MVP του Ιανουαρίου της Euroleague. Δεν έχει γίνει γνωστό το πότε θα επιστρέψει αλλά θεωρείται βέβαιο ότι θα απουσιάσει από το ματς με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, το οποίο θα διεξαχθεί στις 9 Μαρτίου.

Όπως ανέφερε ο τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας, Μάρκο Πέσιτς, ο Ρούμπιτ υποβλήθηκε ήδη και σε επέμβαση στον αχίλλειο. Συγκεκριμένα τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του ημιτελικού με την Άλμπα Βερολίνου και έκτοτε δεν μπόρεσε να βοηθήσει τη Μπάγερν Μονάχου στην προσπάθεια που έκανε έως και την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Φέτος έχει κατά μέσο όρο 10.9 πόντους, 4 ριμπάουντ, 1.4 ασίστ και 13.8 μονάδες στο ranking σε 20 ματς της Euroleague. 

Δεν είναι άγνωστος στους Πειραιώτες ο Ρούμπιτ, καθώς τη σεζόν 2019\2020 φόρεσε τα ερυθρόλευκα και μέσα σε 26 αγωνιστικές είχε κατά μέσο όρο 6 πόντους, 3 ριμπάουντ και 0.6 ασίστ στην Ευρώπη. Στον Ολυμπιακό δεν έμεινε παραπάνω από μια σεζόν, μετακόμισε στη Ζαλγκίρις όπου έπαιξε για μια χρονιά και έκτοτε έχει βρει το λιμάνι του στη Βαυαρία.  

Σημαντικό γρανάζι στο πλάνο του Τρινκιέρι, τη στιγμή που η Μπάγερν Μονάχου βρίσκεται στη 14η θέση και ψάχνει απεγνωσμένα ένα τρόπο για να μπει στην 8άδα. Επομένως ο τραυματισμός του 33χρονου απόφοιτου της Νότιας Αλαμπάμας είναι καίριο πλήγμα για το αγωνιστικό σχέδιο του Ιταλού τεχνικού.