Η Μπαρτσελόνα νίκησε την Άλμπα κι έπιασε προσωρινά τον Ολυμπιακό και τη Ρεάλ στην πρώτη θέση

Μπαρτσελόνα - Άλμπα Βερολίνου

i

Twitter / Barcelona BC

Η Μπαρτσελόνα νίκησε την Άλμπα κι έπιασε προσωρινά τον Ολυμπιακό και τη Ρεάλ στην πρώτη θέση

Δημήτρης Χούπης 23:11 - 30.03.2023 / Ανανεώθηκε: 23:34 - 30.03.2023

Η Μπαρτσελόνα επιβλήθηκε της Άλμπα Βερολίνου με σκορ 72-56 και ανέβηκε προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας, εκεί όπου θα συγκατοικεί με τους Ολυμπιακό και Ρεάλ Μαδρίτης.

Η δουλειά της ήταν εύκολη πριν ξεκινήσει ο αγώνας, αφού αντιμετώπιζε την τελευταία ομάδα της κατάταξης. Η Μπαρτσελόνα δεν είχε πρόβλημα απέναντι στην Άλμπα και με κορυφαίο της παίκτη τον Σανλί έφτασε άνετα στο τελικό 72-56 και έχοντας ένα παιχνίδι περισσότερο από τον Ολυμπιακό και τη Ρεάλ Μαδρίτης, τους έπιασε στην πρώτη θέση. 

Η εξέλιξη του αγώνα

Για ένα ημίχρονο αντιστάθηκαν οι Γερμανοί στις ορέξεις της Μπαρτσελόνα. Η Άλμπα ήταν δυνατή στην άμυνα στην πρώτη και τη δεύτερη περίοδο και ζόρισε αρκετά τους Καταλανούς. Αυτό φανερώνει το 19-21 της α' περιόδου και το 34-35 του ημιχρόνου. Οι παίκτες του Σάρας τα είχαν βρει σκούρα απέναντι στους Βερολινέζους, όμως σύντομα το σκηνικό άλλαξε. 

Η Μπάρτσα δεν χρειάστηκε να κάνει πολλά για να πάρει τα ηνία. Έσφιξε την άμυνά της, σοβαρεύτηκε λίγο επιθετικά και με επιθετικούς άξονες τους Σανλί και Μίροτιτς πέρασε μπροστά στο σκορ στο τέλος της γ' περιόδου με 8 πόντους (50-42).

Το σκηνικό δεν άλλαξε στην τελευταία περίοδο. Η Μπαρτσελόνα έπαιξε ακόμα πιο δυνατά στην άμυνα και καθήλωσε την αντίπαλό της, φτάνοντας στο τελικό 72-56 με σχετική ευκολία και χωρίς να κουραστεί. 

MVP: Σερτάκ Σανλί

Ο Τούρκος σέντερ έκανε πολύ καλό παιχνίδι χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα κι έφτασε χαλαρά στους 12 πόντους όντας ο πρώτος σκόρερ της Μπαρτσελόνα. 

Δεκάλεπτα: 19-21, 34-35, 50-42, 72-56

Boxscore