Μπαρτσελόνα: Ο Νίκολα Μίροτιτς επιστρέφει!
i

Euroleauge/©Intime

Μπαρτσελόνα: Ο Νίκολα Μίροτιτς επιστρέφει!

Sportal newsroom 13:24 - 21.11.2022 / Ανανεώθηκε: 22:39 - 24.11.2022

O 31χρονος φόργουορντ ξεπέρασε τον τραυματισμό του στον αχίλλειο τένοντα, ετοιμάζεται για δράση και ο κόουτς Γιασικεβίτσιους φαίνεται πως θα τον ενεργοποιήσει αυτή την εβδομάδα.

Η απουσία του Νίκολα Μίροτιτς έχει παίξει τον ρόλο της στο υποτονικό ξεκίνημα της Μπαρτσελόνα και στην Ευρωλίγκα (5-3), αλλά και στο ισπανικό πρωτάθλημα (6-2). Ο 31χρονος φόργουορντ και μεγάλο αστέρι των «Μπλαουγκράνα» ξεκίνησε τη σεζόν δουλεύοντας περισσότερο με τους γιατρούς και τους φυσικοθεραπευτές, παρά με τον προπονητικό τιμ και τους συμπαίκτες του. 

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στον αριστερό αχίλλειο τένοντά του έχει πλέον ξεπεραστεί και ετοιμάζεται να επιστρέψει. Η εβδομάδα που ξεκίνησε είναι απαιτητική, καθώς η Μπαρτσελόνα -όπως και οι υπόλοιπες ομάδες της διοργάνωσης- παίζει δύο ματς και ο Μίροτιτς ετοιμάζεται για το φετινό του ντεμπούτο. Προπονείται κανονικά με την ομάδα πλέον και είτε την Τρίτη κόντρα Παρτιζάν, είτε την Πέμπτη με τη Μπασκόνια φαίνεται πως θα κάνει την εμφάνισή του. 

Σαρούνας Γιασικεβίτσιους: «Η επιστροφή του Νίκολα είναι το καλύτερο νέο που έχουμε ακούσει»

Δύσκολα θα παίξει και στα δύο παιχνίδια σε υψηλό ρυθμό καθώς η φύση του τραυματισμού του σε συνάρτηση με την ηλικία του, τη σωματοδομή και το ιστορικό των τραυματισμό του, χρειάζεται προσοχή. Όπως είπε όμως και ο κόουτς Σαρούνας Γιασικεβίτσιους: «η επιστροφή του Νίκολα είναι το καλύτερο νέο που έχουμε ακούσει τον τελευταίο καιρό». Ειδικά μετά την πρόσφατη ήττα της ομάδας στο πρωτάθλημα (82-79 από τη Μπανταλόνα) και προ της διπλής αγωνιστικής στην Ευρώπη ο «Σάρας» χρειάζεται όλα του τα όπλα. «Έχουμε ξεκινήσει με πολλές δυσκολίες και απουσίες, η σεζόν είναι μεγάλη και θα πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι και αποφασιστικοί» πρόσθεσε ο Λιθουανός. Ο υγιής Μίροτιτς σίγουρα κάνει τη διαφορά, αφού πρόκειται για έναν παίκτη που πέρσι στην Ευρωλίγκα είχε 16.7 πόντους και 5.1 ριμπάουντ.