Μπαρτζώκας: «Μπαίνει για χειρουργείο αύριο ο Μιλουτίνοφ, να δούμε την ομάδα όταν θα είμαστε όλοι μαζί»

Μπαρτζώκας: «Μπαίνει για χειρουργείο αύριο ο Μιλουτίνοφ, να δούμε την ομάδα όταν θα είμαστε όλοι μαζί»

Παναγιώτης Κατσαφάδος 00:12 - 26.01.2024 / Ανανεώθηκε: 00:28 - 26.01.2024

Ο Ολυμπιακός πάλεψε αλλά ηττήθηκε από την Ρεάλ στο τέλος και ο Γιώργος Μπαρτζώκας εστίασε στη λάθος αντιμετώπιση των παικτών του στο πρώτο ημίχρονο, ενώ αποκάλυψε ότι ο Μιλουτίνοφ θα περάσει την πόρτα του χειρουργείου.

Ο λαβωμένος από τις απουσίες Ολυμπιακός ηττήθηκε 90-85 από την Ρεάλ Μαδρίτης στο Wizink Center. Οι ερυθρόλευκοι έφτασαν κοντά σε μία μυθική ανατροπή από το -24 του 2ου δεκαλέπτου ωστόσο μερικά ατομικά λάθη στο τέλος και η αστοχία του στέρησαν την ευκαιρία να φύγει με μία σπουδαία νίκη.

Οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίστηκαν χωρίς τους τραυματίες Μουσταφά Φαλ, Νίκολα Μιλουτίνοβ και Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος ενώ πρόβλημα κληρονόμησε και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ο οποίος αποχώρησε με πρόβλημα στη μέση. Μεγάλος πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού ήταν ο Κώστας Παπανικολάου που σημείωσε 25 πόντους, κάνοντας ατομικό ρεκόρ στην Euroleague.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στη συνέντευξη Τύπου τονίζοντας ότι ο Μιλουτίνοφ το Σάββατο 27/1θα κάνει χειρουργείο, ενώ αναφέρθηκε στην ήττα στις λεπτομέρειες στην Μαδρίτη, επισημαίνοντας πως οι παίκτες του είχαν λάθος αντιμετώπιση στο πρώτο ημίχρονο και πως δεν πίστεψαν ότι μπορούσαν να κερδίσουν.

Οι δηλώσεις του κόουτς Μπαρτζώκα:

«Συγχαρητήρια στη Ρεάλ και στον φίλο μου τον Τσους Ματέο, παίζει πολύ καλά όπως ξέρετε. Έχει σπουδαίους επιθετικούς παίκτες. Έχει τον Μούσα, τον Χεζόνια και φυσικά τον Ντεκ που επέστρεψε και αισθάνεται σπουδαία, έχει κοντούς, έχει ψηλούς, είναι πραγματικά δύσκολο να τους αντιμετωπίσεις ειδικά αυτή τη στιγμή με όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε», είπε αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Στη συνέχεια στάθηκε στο κακό ξεκίνημα της ομάδας του: «Μπήκαμε στο πρώτο δεκάλεπτο χωρίς ασίστ, προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε και όχι να δράσουμε, ειδικά στην άμυνα. Η Ρεάλ μπορεί να βάλει εύκολα 30 πόντους σε μία περίοδο και αυτό έκανε. Δεν είχαμε ασίστ και τελικά μοιράσαμε 20 στα επόμενα τρία δεκάλεπτα. Είχαμε την ευκαιρία να νικήσουμε, όμως δύο-τρεις κρίσιμες επιθέσεις και δύο λάθη, δύο αμυντικά ριμπάουντ που χάσαμε, έκριναν τον αγώνα. Και πάλι συγχαρητήρια στη Ρεάλ και στους παίκτες μου που δεν τα παράτησαν μετά από το κακό ξεκίνημα. Περιμένουμε όλους τους παίκτες μας πίσω για να δούμε τι δυνατότητες έχουμε».

«Όταν χάνεις, δεν μπορείς να είσαι ευχαριστημένος για κάτι. Εμπιστεύομαι τους παίκτες μου, έχουμε καλούς παίκτες που έχουν παίξει σπουδαίο μπάσκετ τα τελευταία 2-3 χρόνια. Η φετινή χρονιά είναι δύσκολη γιατί από το ξεκίνημα της χρονιάς μας έχουν λείψει τόσοι πολλοί, με αποτέλεσμα να δυσκολευόμαστε να χτίσουμε τη χημεία μας. Ο ένας μετά από τον άλλο τραυματίζεται, δεν ξέρουμε ποιο είναι το ταβάνι μας. Ο Μιλουτίνοβ θα εγχειριστεί αύριο και θα μείνει εκτός για δύο μήνες. Θέλαμε απόψε να προστατεύσουμε τον Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος», πρόσθεσε ο Έλληνας κόουτς.

«Ο Λουκ Σίκμα έπαιξε πολύ καλά, πήρε 10 ριμπάουντ, ενώ ο Παπανικολάου έκανε τη σύνδεση στα πάντα σε άμυνα κι επίθεση. Αυτό που άλλαξε, κατά τη γνώμη μου, το ματς ήταν το μαχητικό μας πνεύμα. Είπαμε ότι έπρεπε να παίξουμε με περηφάνια. Ακόμη κι όταν έχεις προβλήματα, αν παίζεις με περηφάνια μπορείς να καλύψεις πολλά. Τα τελευταία 2-3 χρόνια παλεύουμε παντού κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός».

Ο Ολυμπιακός υποχώρησε στο 12-11 κα βρίσκεται πλέον στην θέση της κατάταξης και εστιάζει πλέον στην επικείμενη «διαβολοβδομάδα», όπου θα υποδεχθεί την Άλμπα Βερολίνου (30/1 στις 21:15) και θα ταξιδέψει στη Γερμανία για να αντιμετωπίσει την Μπάγερν Μονάχου (1/2 στις 21:30).

🔴Sportal Euroleague Show με Μακάμπι - Παναθηναϊκός 90-75 και Ρεάλ - Ολυμπιακός 90-85