Μπαρτζώκας: «Μυστικό της επιτυχίας η άμυνα, η νίκη μας αφιερωμένη στον Άλκη Καμπανό»

Γιώργος Μπαρτζώκας

i

Photo by Christina Pahnke/Euroleague Basketball via Getty Images

Μπαρτζώκας: «Μυστικό της επιτυχίας η άμυνα, η νίκη μας αφιερωμένη στον Άλκη Καμπανό»

Παναγιώτης Κατσαφάδος 00:14 - 02.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:30 - 02.02.2024

Ο Ολυμπιακός άλωσε την έδρα της Μπάγερν με σκορ 76-72 και πήρε μία πολύ σημαντική νίκη ενόψει της συνέχεις στην Euroleague και ο Γιώργος Μπαρτζώκας στάθηκε στην άμυνα που έπαιξαν οι «ερυθρόλευκοι» και τους έδωσε την νίκη, ενώ αφιέρωσε το θετικό αποτέλεσμα στη μνήμη του Άλκη Καμπανού.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε μία πολύ σημαντική νίκη στο Μόναχο κόντρα στην Μπάγερν με σκορ 76-72 και έκανε το 2/2 στη «διαβολοβδομάδα», κάτι που είναι πολύ σημαντικό ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Οι «ερυθρόλευκοι» στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν εξαιρετική άμυνα και «κλείδωσαν» τους Βαυαρούς. O τεχνικός των «ερυθρόλευκοι» στο flash interview στάθηκε στην άμυνα της ομάδας, κυρίως στο 2ο ημίχρονο χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη επιτυχία στη Βαυαρία ως ιδιαίτερα σημαντική για την συνέχεια στη διοργάνωση, ενώ αργότερα, στη συνέντευξη Τύπου θέλησε να αφιερώσει τη νίκη στον αδικοχαμένο Άλκη Καμπανό, που είχε χάσει τη ζωή του πριν από δύο χρόνια σε οπαδικό επεισόδιο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κόουτς Μπαρτζώκα:

«Το μυστικό της επιτυχίας είναι η άμυνα που παίξαμε στο 2ο ημίχρονο. Ήταν μια εξαιρετική εμφάνιση από όλα τα παιδιά καθώς σε αυτό το σημείο κάναμε προσεγμένες επιθέσεις, αποφεύγοντας τα λάθη, δίχως να δώσουμε πολλά δικαιώματα στους αντιπάλους μας. Βέβαια στα καθοριστικά σημαία μας βοήθησαν και τα επιθετικά ριμπάουντ καθώς έτσι μπορέσαμε να διατηρήσουμε τον έλεγχο και το προβάδισμα στο σκορ από το σημείο που προηγηθήκαμε! 

Παίξαμε πολύ καλά παίρνοντας μια πολύ σημαντική νίκη σε αυτό το σημείο της διοργάνωσης. Είχαμε καλές τοποθετήσεις και όλα τα παιδιά δούλεψαν πάρα πολύ καλά. Τώρα περιμένουμε σιγά – σιγά να επιστρέψουν και οι τραυματίες μας καθώς πρόκειται για παίκτες πολύ σημαντικούς παίκτες που μας είναι απαραίτητοι για τη συνέχεια», είπε στην πρώτη του τοποθέτηση.

Στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του Ολυμπιακού «έπλεξε» το εγκώμιο της Μπάγερν και του Λάσο, ενώ θέλησε να πει δύο λόγια και για τον αδικοχαμένο Άλκη Καμπανό:

Ο Ολυμπιακός «άλωσε» το Μόναχο και βλέπει playoffs!
EUROLEAGUE

23:29 - 01.02.2024

Ο Ολυμπιακός «άλωσε» το Μόναχο και βλέπει playoffs!

Ο Ολυμπιακός, μετά από ένα συναρπαστικό ματς, πέρασε από το Μόναχο, επικρατώντας με 76-72 και φτάνοντας τις 14 νίκες, νούμερο που τον βάζει ολοένα και πιο μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης! Καταπληκτικός ο Ουόκαπ, που έκανε ηγετική εμφάνιση, εξαιρετικοί και οι Πετρούσεφ - Μπραζντέικις

«Ήταν ένα πολύ έντονο παιχνίδι για σαράντα λεπτά. Η Μπάγερν βρίσκεται σε πολύ καλό μομέντουμ και το έδειξε στα τελευταία τρία ματς συμπεριλαμβανομένων και τον αγώνων τις γερμανικής λίγκας. Κατά την γνώμη μου έχουν ένα από τα πιο βαθιά ρόστερ και φυσικά έναν πολύ καλό προπονητή όπως είναι ο Πάμπλο Λάσο. Είναι πολύ δυνατοί ανταγωνιστές για τα playoffs. 

» Οπότε το να κερδίσουμε εμείς, έχοντας τόσα πολλά προβλήματα τραυματισμών είναι πολύ σημαντικό. Σήμερα ειδικά, αλλά και κάθε μέρα, θα πρέπει να θυμομαστε τον άδικο χαμό του Άλκη Καμπανού και να προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι. Το μπάσκετ, αλλά και όλα τα αθλήματα είναι παιχνίδια που πρέπει να μας κάνουν να χαιρόμαστε».

🔴Μπάγερν - Ολυμπιακός 72-76: Με Γουόκαπ και Πετρούσεφ άλωσε το BMW Park! - Sportal Euroleague Show