Μπαρτζώκας: «Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Παναγιώτη Γκαραγκάνη, ενός πραγματικού Ολυμπιακού»

Γιώργος Μπαρτζώκας

i

© Intime

Μπαρτζώκας: «Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Παναγιώτη Γκαραγκάνη, ενός πραγματικού Ολυμπιακού»

Sportal newsroom 23:36 - 07.03.2023 / Ανανεώθηκε: 23:46 - 07.03.2023

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξεκίνησε την ομιλία του στη συνέντευξη Τύπου για το δυστύχημα των τρένων στα Τέμπη, πριν μπει στα αγωνιστικά που τον άφησαν πλήρως ικανοποιημένο τηρουμένων των αναλογιών.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε την ομάδα του να νικάει τη Μπαρτσελόνα με την άμυνά της και αυτό ήταν ένα στοιχείο που τον ικανοποίησε. Πριν όμως, αναφερθεί στην εικόνα του παιχνιδιού και στο 77-70 του Ολυμπιακού ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει για την τραγωδία των Τεμπών. 

«Θα ήθελα κατ’ αρχάς, ενώπιον όλων, να εκφράσω την οδύνη μου για την τραγωδία των Τεμπών. Από την πλευρά που και ως πατέρας, το να καίγονται άνθρωποι και παιδιά, από σύγκρουση τρένων, σαν να είναι ξύλα στο τζάκι, αφορά μία απίστευτα τραγική κατάσταση», είπε για να προσθέσει πως «δεν μπορώ να αφιερώσω κάτι, ούτε θα σταθώ στα συλληπητήρια, αλλά θα ήθελα να σταθώ στην αντίδραση του κόσμου. Πολλοί μπορούν να θεωρούν ότι οι φίλαθλοι στα ομαδικά σπορ, κυρίως στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ, είναι άνθρωποι… δεύτερης κατηγορία. Υπάρχουν και τέτοιοι, αλλά στην πράξη η αντίδραση του κόσμο σε αυτό που συνέβη στη χώρα ήταν εντυπωσιακή και συγκινητική».

Όσον αφορά στις αγωνιστικές εξελίξεις και στις εικόνες που δημιούργησε ο Ολυμπιακός ο Γιώργος Μπαρτζώκας θέλησε να εξηγήσει πως «κάθε παιχνίδι είναι ιδιαίτερο. Έχουμε κερδίσει ματς με την άμυνά μας και ματς που άνοιξε το σκορ και το οδηγήσαμε ψηλά. Το ότι πήραμε το παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα παίζοντας πολύ καλή άμυνα είναι κάτι που με ικανοποιεί. Το πρόγραμμα είναι σκληρό. Εμείς πήγαμε στο Μιλάνο, επιστρέψαμε πίσω, πήγαμε στη Ρόδο, δεν προλάβαμε να ξεκουραστούμε και ήρθε το ματς με τη Μπαρτσελόνα. Οι παίκτες πολλές φορές, στα ματς πρωταθλήματος χάνουν τη συγκέντρωσή τους και αυτό δημιουργεί προβλήματα. Παίζουν καμιά φορά μόνο όταν βρουν τα σκούρα. Είναι κάτι που μοιραία συμβαίνει λόγω της διαφοράς δυναμικότητας των ομάδων που συναντάμε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχουμε πρόβλημα με τον Κολοσσό». Τώρα όμως, είδε την ομάδα του να ανταποκρίνεται «σε μία εβδομάδα απαιτητική με τις ομάδες να έχουν ταλαιπωρηθεί από τα συνεχόμενα παιχνίδια». 

Τέλος, ο κόουτς του Ολυμπιακού θέλησε να εκφράσει «τα θερμά συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του Παναγιώτη Γκαραγκάνη, ενός πραγματικού Ολυμπιακού που δεν είναι πια μαζί μας».