Μπαρτζώκας: «Το πιο πολιτισμένο ντέρμπι»
i

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας / © Intime

Μπαρτζώκας: «Το πιο πολιτισμένο ντέρμπι»

Sportal newsroom 22:13 - 05.12.2022 / Ανανεώθηκε: 01:39 - 06.12.2022

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ικανοποιήθηκε από τη νίκη του Ολυμπιακού «σε συνθήκες μεγάλης πίεσης», αλλά ενθουσιάστηκε με την ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ, ενώ ο Ντέγιαν Ράντονιτς είδε πως «θα μπορούμε να πάρουμε το ματς, αλλά κάποια λάθη στην άμυνα κόστισαν».

Καλή η νίκη, καλό το αποτέλεσμα, αλλά ο προπονητής του Ολυμπιακού στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε το ματς στάθηκε και σε άλλα ζητήματα. Όπως για παράδειγμα για τον κόσμο της ομάδας του. «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους φιλάθλους μας. Ήταν από τα πιο πολιτισμένα ντέρμπι που έχουν γίνει» είπε, για να ξεκαθαρίσει πως στο αγωνιστικό κομμάτι «δεν υπήρχε θέαμα και η επιθετική συγκομιδή έλειψε. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ήταν ένα παιχνίδι μεγάλης πίεσης».

Ο Ολυμπιακός πλέον έχει μεγάλο πλεονέκτημα για την πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας, αλλά όπως θύμισε ο τεχνικός του «υπάρχει πάνω από ένας γύρος ακόμη. Πρέπει να προσεγγίζουμε κάθε ματς με σοβαρότητα». 

Όσον αφορά στην εξέλιξη «το ματς μπορούσε να ανοίξει από νωρίς και να έχει διαφορετική εξέλιξη», τόνισε ο Μπαρτζώκας, αλλά «ο Παναθηναϊκός είναι καλή ομάδα με καλούς παίκτες. Πιεστήκαμε! Είχαμε 1/9 τρίποντα και τέσσερις χαμένες βολές στη δεύτερη περίοδο. Αν ήμασταν καλύτεροι στην επίθεση σε αυτό το σημείο, η εξέλιξη θα ήταν άλλη. Δεχτήκαμε πίεση ως γηπεδούχοι, αλλά το σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε».

Ράντονιτς: Είχαμε την ευκαιρία μας

Στα λάθη της άμυνας απέδωσε την ήττα από τον Ολυμπιακό ο κόουτς του Παναθηναϊκού. Ο Ντέγιαν Ράντονιτς επισήμανε ότι αν και οι παίκτες του δεν ξεκίνησαν καλά το παιχνίδι, στη συνέχεια ανέβασαν την απόδοσή τους και είχαν την ευκαιρία να νικήσουν.

Αναλυτικά τα όσα είπε: 

«Ήταν ένα σκληρό ματς. Δεν ξεκινήσαμε καλά. Κάποια λάθη στην άμυνα κυρίως, αλλά και στην επίθεση μας κόστισαν. Στη συνέχεια παίξαμε καλύτερα και βελτιώσαμε το παιχνίδι μας. Η επίθεσή μας στο δεύτερο μέρος δεν ήταν τόσο καλή, αστοχήσαμε σε πολλά ελεύθερα σουτ ενώ κυκλοφορήσαμε τη μπάλα, όμως στο τέλος είχαμε καλή ευκαιρία για να κερδίσουμε. Πρέπει να αναλύσουμε τον αγώνα, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τον επόμενο αγώνα στη EuroLeague».