Επέστρεψε στις νίκες η Μπασκόνια, έβδομη σερί ήττα για την Αρμάνι

Επέστρεψε στις νίκες η Μπασκόνια, έβδομη σερί ήττα για την Αρμάνι

23:28 - 01.12.2022 / Ανανεώθηκε: 23:31 - 01.12.2022

Η ομάδα της Βιτόρια επιβλήθηκε της Αρμάνι με σκορ 78-62 στη Βιτόρια και ανέβηκε στο 6-5 της κατάταξης.

Μετά την ήττα της από την Μπαρτσελόνα η Μπασκόνια φιλοξένησε την Αρμάνι που αποτελεί τη φετινή απογοήτευση της διοργάνωσης και την έβαλε στα... σχοινιά! 

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι Βάσκοι με κορυφαίο τον Ντάριους Τόμσον κατάφεραν να πάρουν διαφορά 15 πόντων στην πρώτη περίοδο (24-9) και δεν άφησαν τους Μιλανέζους να μπουν ποτέ ξανά στο παιχνίδι, κατακτώντας μια νίκη που ίσως αποδειχθεί σημαντική για τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Οι παίκτες του Πεναρόγια είχαν από το ξεκίνημα του αγώνα το πάνω χέρι στο ματς και πατώντας το γκάζι κατάφεραν να καθηλώσουν τους αντιπάλους τους. Το 24-9 της πρώτης περιόδου μαρτυρούσε ότι η Αρμάνι δεν μπορούσε να... αναστηθεί σε αυτό το ματς και παρέμενε σε χαμηλές πτήσεις. 

Στη β' περίοδο όμως οι Ιταλοί ανέβασαν την ένταση και τον ρυθμό τους και παίζοντας σφιχτή άμυνα κατάφεραν να περιορίσουν την ομάδα της Βιτόρια. Ωστόσο η διαφορά των δύο αντιπάλων ήταν τέτοια που δεν άφηνε περιθώρια για ανατροπές. Το ημίχρονο έκλεισε με +11 για τους γηπεδούχους (38-27) και όλα έδειχναν να έχουν πάρει τον δρόμο τους. 

Στο γ' δεκάλεπτο το σκηνικό δεν άλλαξε και πολύ. Ναι μεν οι παίκτες του Μεσίνα έδειχναν μεγαλύτερη σοβαρότητα, ωστόσο οι γηπεδούχοι έβρισκαν τις λύσεις και συντηρούσαν το προβάδισμά τους. Η Αρμάνι το μόνο που κατάφερε στο 30' ήταν να έχει μειώσει τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό (54-45).

Παρ' όλα αυτά οι Ισπανοί δεν είχαν διάθεση να μπλέξουν σε περιπέτειες και στο τέταρτο δεκάλεπτο σοβαρεύτηκαν και έκλεισαν δυναμικά τον αγώνα. Η διαφορά έφτασε πάλι στους 18 πόντους (73-55) και οι φιλοξενούμενοι απλά περίμεναν το τελευταίο σφύριγμα της λήξης, προκειμένου να λυτρωθούν. Το τελικό 78-67 ήταν μάλλον τιμητικό για τους παίκτες του Μεσίνα, που φέτος έχουν... παντρευτεί τις ήττες!

Τα δεκάλεπτα: 24-9, 38-27, 54-45, 78-62

MVP

Ο Ντάριους Τόμσον για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν ο κινητήριος μοχλός της ομάδας του. Σημείωσε 15 πόντους με (4/7 δίποντα και 3/4 τρίποντα), ενώ μοίρασε και επτά ασίστ.