Ο Αντεμάγο ντύθηκε... Γιόκιτς στο πρώτο ημίχρονο του Game 5 για τους Χιτ (vid)

Ο Αντεμάγο ντύθηκε... Γιόκιτς στο πρώτο ημίχρονο του Game 5 για τους Χιτ (vid)

Χρήστος Τσάλτας 04:45 - 13.06.2023 / Ανανεώθηκε: 05:00 - 13.06.2023

Την υπογραφή του Μπαμ Αντεμπάγιο έφερε το πρώτο μέρος του Game 5 των τελικών του ΝΒΑ, με τον σέντερ των Μαϊάμι Χιτ να κάνει πράγματα και θαύματα πάνω στο παρκέ, κρατώντας την ομάδα του «μέσα» στη διεκδίκηση του τίτλου.

Οι Μαϊάμι Χιτ παίζουν το τελευταίο τους... χαρτί για να μείνουν ζωντανοί στη σειρά των τελικών του ΝΒΑ και να διεκδικήσουν το τρόπαιο. Σε αυτή την προσπάθεια ο Μπαμ Αντεμπάγιο έχει βγει μπροστά για τα καλά, κάνοντας τη διαφορά για την ομάδα του Έρικ Σποέλστρα.

Ο σέντερ της ομάδας της South Beach ήταν ορεξάτος από το ξεκίνημα, καθώς στην πρώτη περίοδο με διαδοχικές δικές του προσπάθειες έφερε τους Χιτ σε θέση ισχύος. Κάτι που συνεχίστηκε και στην δεύτερη περίοδο. Σε όλη τη διάρκεια της σειράς άλλωστε ο απόφοιτος του Κεντάκι έχει επωμιστεί την πιο δύσκολη αποστολή, να ανακόψει τη δράση του Νίκολα Γιόκιτς, ωστόσο στο καθοριστικό Game 5 έχει βγάλει στην επιφάνεια και μια άλλη σαφώς πιο ηγετική πτυχή του παιχνιδιού του.

Σε αυτό το διάστημα το κοντέρ έγραψε 18 πόντους, 9 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 8/13 σουτ, κερδίζοντας την άμυνα των Νάγκετς κατά κράτος με κάθε τρόπο. Την ίδια ώρα που και στην άμυνα παρέμενε εξίσου σημαντικός και κομβικός, ελέγχοντας πολλές καταστάσεις κοντά στο καλάθι για την ομάδα του.

Την ίδια στιγμή, το αντίπαλον δέος του Αντεμπάγιο, ο Νίκολα Γιόκιτς, ξεκίνησε νωχελικά τον τελικό, μετρώντας 3 πόντους, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ και μόλις 1 προσπάθεια για σουτ (1 εύστοχο τρίποντο). Ωστόσο στο δεύτερο δεκάλεπτο ανέβασε την ενέργειά του και η συνεισφορά του ήταν πολύ μεγαλύτερη στο επιθετικό παιχνίδι των Νάγκετς.

9 πόντοι, 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ έγραψε το κοντέρ για τον Joker, ωστόσο την πρώτη... μάχη στο ημίχρονο του Game 5 την κέρδισε ο Αντεμπάγιο, καθώς οι Χιτ πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα 7 πόντων (44-51), δείχνοντας ταυτόχρονα ικανοί να διεκδικήσουν το παιχνίδι ως το τέλος, κρατώντας... ζωντανή τη σειρά των τελικών για τουλάχιστον ένα ακόμα παιχνίδι.

Αυτό που κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακή την παρουσία και την επιρροή του Αντεμπάγιο στο παιχνίδι είναι πως κατάφερε να νικήσει την άμυνα των Νάγκετς με πάρα πολλούς τρόπους, δημιουργώντας έναν διαφορετικό πόλο στο παιχνίδι των Χιτ.