Εκτη σερί νίκη των Πέλικανς, με τον Ζάιον να διαλύει τους Σανς (vids)
i

Ζάιον Ουίλιαμσον / printscreen

Εκτη σερί νίκη των Πέλικανς, με τον Ζάιον να διαλύει τους Σανς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 01:27 - 12.12.2022 / Ανανεώθηκε: 17:42 - 12.12.2022

Στη Νέα Ορλεάνη οι Φοίνιξ Σανς χωρίς τον Ντέβιν Μπούκερ φιλοξενήθηκαν από τους Πέλικανς και ο Ζάιον Ουίλιαμσον με 35 πόντους τους νίκησε (129-124) στην έξτρα περίοδο. Ο Κρις Πολ ισοφάρισε 117-117 στο τέλος της κανονικής διάρκειας.

Οι Σανς έχουν μάθει να ζουν με την απουσία του βασικού τους φόργουορντ Κάμερον Τζόνσον, τα βράδια όμως, που απουσιάζει (και) ο Ντέβιν Μπούκερ η κατάσταση γίνεται δυσβάσταχτη. 

Πόσο μάλλον όταν βρίσκονται χωρίς τον σούπερ σταρ τους στη Νέα Ορλεάνη. Εκεί οι Πέλικανς με τον Ζάιον Ουίλιαμσον φέτος υγιεί σωματικά και ψυχικά είναι ομάδα ικανοί για εντυπωσιακά πράγματα. 

Αυτή τη φορά νίκησαν με 129-124 με την κανονική διάρκεια του παιχνιδιού να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες με 117 πόντους η κάθε μια. 

Πέθανε ο θρύλος του ΝΒΑ, Πολ Σάιλας
NBA

23:01 - 11.12.2022

Πέθανε ο θρύλος του ΝΒΑ, Πολ Σάιλας

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 79 ετών άφησε ο Πολ Σάιλας, τρεις φορές πρωταθλητής στον «μαγικό πλανήτη» και ο πρώτος προπονητής του ΛεΜπρον Τζέιμς στην επαγγελματική του καριέρα.

Οι Πέλικανς είχαν τον πρώτο λόγο στο φινάλε και συγκεκριμένα στο τελευταίο λεπτό, αφού οι Σανς κυνηγούσαν στο σκορ και επίσης δεν είχαν στη διάθεσή του ούτε τον ΝτιΑντρέ Έιτον. Ο Μπαχαμέζος σέντερ είχε αποβληθεί λίγο νωρίτερα με έξι φάουλ. 

Μία άστοχη βολή του Ζάιον και μία του Μάρσαλ, σε συνδυασμό με τις τέσσερις εύστοχες βολές των φιλοξενούμενων (δύο από τον Τόρεϊ Κρεγκ και άλλο ένα ζευγάρι από τον Ντέιμιον Λι), έδωσαν τη δυνατότητα στους Ήλιους να ισοφαρίσουν. Ο Κρις Πολ δεν χαρίστηκε. Ανέλαβε την ευθύνη και έστειλε το παιχνίδι στο έξτρα πεντάλεπτο. 

Εκεί η ομάδα της Νέας Ορλεάνης και γηπεδούχος βρήκε τον τρόπο να ανταποκριθεί και τελικά να φθάνει τις 18 νίκες σε 26 αγώνες, ρεκόρ που τους φέρνει στην πρώτη θέση της Δύσης και τρίτη σε ολόκληρη της λίγκα. Μόνο οι Σέλτικς και οι Μπακς βρίσκονται μπροστά τους. 

Ο Ζάιον Ουίλιαμσον τελείωσε το ματς με 35 πόντους και φέτος έχει 24,5 πόντους με 60,5% στα σουτ που επιχειρεί. Κόντρα στους Σανς πρόσθεσε και 8 ριμπάουντ στην στατιστική του -μισό περισσότερο από τον μέσο όρο του στον τομέα αυτόν. 

Εντυπωσιακός ήταν και ο συμπαίκτης του Σι Τζέι ΜακΚόλουμ με 29 πόντους και 7 ασίστ, ενώ ο Νάτζι Μάρσαλ ήρθε από τον πάγκο, έχασε μία κρίσιμη βολή, αλλά συνολικά είχε 16 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Διόλου άσχημα…

Οι Σανς στην επίθεση είχαν για πρωταγωνιστή τον Έιτον με 28 πόντους, 12 ριμπάουντ και 5 ασίστ, μόνο που δεν έπαιξε λόγω φάουλ στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας, αλλά και σε ολόκληρη της τρίτη περίοδο. 

Ο Μάικαλ Μπρίτζες έκανε σπουδαίο ματς με 27 πόντους και 5/13 τρίποντα, ενώ ο Κρις Πολ που έστειλε το ματς στην παράταση είχε μόλις 6 πόντους, αλλά 11 ασίστ. 

O βετεράνος γκαρντ πάντως, στο ξεκίνημα της έξτρα περιόδου, έκανε (και αυτός) το έκτο φάουλ του σε μία απόφαση των διαιτητών που τον εκνεύρισε αν και ήταν σωστή.