Το ιστορικό του Πάτρικ Μπέβερλι και η τιμωρία τριών αγώνων (vid)
i

Πάτρικ Μπέβερλι/© Intime

Το ιστορικό του Πάτρικ Μπέβερλι και η τιμωρία τριών αγώνων (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 01:58 - 25.11.2022 / Ανανεώθηκε: 20:01 - 30.11.2022

Η ποινή του γκαρντ των Λέικερς προέκυψε από το χτύπημά του στον ΝτιΑντρέ Εϊτον των Φοίνιξ Σανς, αλλά βασίστηκε στον ανέντιμο πρότερο βίο του.

Οι Λέικερς δεν θα έχουν στη διάθεσή τους για τους επόμενους τρεις αγώνες (δύο με τους Σπερς και έναν με τους Πέισερς) τον Πάτρικ Μπέβερλι. Το ΝΒΑ ενημέρωσε την ομάδα και τον 34χρονο γκαρντ, πως η κίνησή του να χτυπήσει εκτός φάσης και να σωριάσει στο παρκέ τον σέντερ των Φοίνιξ Σανς, ΝτιΑντρέ Εϊτον θα έχει επιπλέον συνέπειες. 

Ο γκαρντ του Ολυμπιακού για τη σεζόν 2009-2010, με προπονητή τον Παναγιώτη Γιαννάκη και ΝΒΑer από το 2013, έχει μεγάλο ιστορικό τσακωμών στη λίγκα και αυτός ο λόγος που τιμωρήθηκε με αυτόν τον τρόπο. 

Ανάλογα περιστατικά χειρίζονται απλώς με αποβολή στο ματς. Ο ίδιος, αλλά και οι συμπαίκτες του, διαμαρτυρήθηκαν για την αυστηρότητα και ο Τζο Ντούμας διοικητικός στέλεχος πλέον στο ΝΒΑ (και πρωταθλητής με τους Πίστονς to 1989 και το 1990) εξήγησε πως η απόφαση στηρίχθηκε «στο ιστορικό τέτοιου είδους συμπεριφορών που έχει ο παίκτης». 

Ο ΛεΜπρον επιστρέφει!
Οι Λέικερς πάντως, έχουν ήδη 11 ήττες σε 16 αγώνες και το πρόβλημά τους δεν είναι το κενό που θα ο Πατ Μπέβερλι στα τρία ματς που ακολουθούν. Εχουν πολύ μεγαλύτερα και ελπίζουν τώρα που επιστρέφει ο ΛεΜπρον Τζέιμς (ενδεχομένως και στο ματς με τους Σπερς, ξημερώματα Σαββάτου 26/11) από τον τραυματισμό του να λυθούν κάποια από αυτά.