Συνεχίζει στο NBA ο Γιουρτσέβεν, οι Τζαζ του έδωσαν συμβόλαιο (vid)

Ομέρ Γιουρτσέβεν

i

© photo by Michael Reaves / Getty Images / Ideal Images

Συνεχίζει στο NBA ο Γιουρτσέβεν, οι Τζαζ του έδωσαν συμβόλαιο (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:36 - 18.07.2023 / Ανανεώθηκε: 08:43 - 18.07.2023

Ο Ομέρ Γιουρτσεβεν έχασε τη θέση του στο Μαϊάμι, ενημερώθηκε για το ενδιαφέρον της Ευρώπης, αλλά βρήκε συμβόλαιο στο ΝΒΑ και οι Γιούτα Τζαζ ενίσχυσαν τη front line τους με τον 25χρονο Τούρκου σέντερ.

Σε αντίθεση με τον Βίλι Ερνανγκόμεθ, ο οποίος επέλεξε να έρθει στην Ευρώπη για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα, αφήνοντάς πίσω του -μια και καλή- το ΝΒΑ, ένας ακόμα ευρωπαίος σέντερ βρήκε θέση στον «μαγικό πλανήτη» και συνεχίζει. 

Ο Ομέρ Γιουρσέβεν μετά από μία καλή και μία κακή σεζόν (σε προσωπικό επίπεδο) με τους Μαϊάμι Χιτ, πριν από μερικές εβδομάδες έμεινε ελεύθερος. Στα 25 του όμως, τέσσερα χρόνια μικρότερος από τον Ερνανγκόμεθ, δεν ένοιωσε έτοιμος να παρατήσει την πορεία του επί αμερικάνικου εδάφους. Αν επέλεξε να επιστρέψει στην Ευρώπη, από εκεί που ξεκίνησε την καριέρας του (με τη Φενέρμπαχτσε) θα ήταν ένας παίκτης που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά. Τώρα, όμως, θα είναι ο back up σέντερ των Γιούτα Τζαζ, μαζί με τον Κέλι Ολίνικ.

Οι Τζαζ του προσέφεραν συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών και ο Τούρκους, γεννημένος στην Τασκένση του Ουζμπεκιστάν, θα προσπαθήσει να καλύψει τη ρακέτα της ομάδας όταν ο νεαρός και Ουόκερ Κέσλερ, θα παίρνει ανάσες καθήμενος στον πάγκο. Ο Γιουρτσέβεν είχε στο βιογραφικό του εντυπωσιακές εμφανίσεις όταν οι Χιτ τη σεζόν 2021-22 του έδωσαν ευκαιρίες και χρόνο συμμετοχής. Υπήρξε διάστημα που δεν σταμάτησε να κάνει double double, ενώ ως rookie είχε 5,3 πόντους και 5,3 ριμπάουντ ανά αγώνα. 

Πέρσι, στη σεζόν που οι Φλόγες της Φλόριντα έκαναν την τρελή κούρσα μέχρι τους τελικούς του ΝΒΑ, εκεί όπου έχασαν από τους Ντένβερ Νάγκετς του Νίκολα Γιόκιτς, ο Γιουρτσέβεν δεν μπόρεσε να βοηθήσει ουσιαστικά. Διαδοχική μικροί τραυματισμοί καθ' όλη την διάρκεια της σεζόν δεν του επέτρεψαν να βρει ρυθμό και εν τέλει έχασε τη θέση του στους Χιτ. Την βρήκε όμως, στους Τζαζ. 

Στο μεσοδιάστημα, τις μέρες δηλαδή που ήταν ελεύθερος, πολλές ομάδες της Euroleague ρώτησαν γι' αυτόν και τις διαθέσεις του. Η περίπτωσή του όμως, θύμιζε περισσότερο αυτή του Σβι Μιχάιλιουκ (για τον οποίο ενδιαφέρεται ο Ολυμπιακός), παρά με του Βίλι Ερνανγκόμεθ. Δηλαδή και ήθελε να συνεχίσει στο ΝΒΑ και ήξερε ότι θα βρει ομάδα, οπότε οι φήμες έμειναν φήμες και απλώς από το ηλιόλουστο Μαϊάμι μεταφέρεται στην πόλη των Μορμόνων.