Ο Πρίμο επιστρέφει στο NBA - Οι Κλίπερς δίνουν θέση στον 20χρονο με τον ανέντιμο πρότερο βίο (vids)

Ο Πρίμο επιστρέφει στο NBA - Οι Κλίπερς δίνουν θέση στον 20χρονο με τον ανέντιμο πρότερο βίο (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:59 - 30.09.2023 / Ανανεώθηκε: 09:11 - 30.09.2023

Ξεκίνησε νωρίς και με εντυπωσιακά δείγματα την πορεία του στο NBΑ, ώσπου έπαθε εμμονή με την ψυχίατρο των Σπερς. Τον κατηγόρησε για σεξουαλική παρενόχληση και πέρσι τέτοιον καιρό το Σαν Αντόνιο τον έδιωξαν από την ομάδα και από την πόλη. Τώρα, ο Τζόσουα Πρίμο παίρνει μια δεύτερη ευκαιρία από τους Λ.Α. Κλίπερς και θα δούμε αν του άξιζε...

Λίγο πριν κλείσει τα 21 του χρόνια και ενηλικιωθεί (στις ΗΠΑ αυτό είναι το όριο) ο Τζόσουα Πρίμο έχει καταφέρει εντυπωσιακά επιτεύγματα και έχει κάνει εγκληματικά λάθη. Το 2021 στα 19 του έγινε lottery pick, αφού στο Draft εκείνης της χρονιάς οι Σαν Αντόνιο Σπερς τον επέλεξαν στο No 12 της διαδικασίας. Μάλιστα, οταν ξεκίνησε η αγωνιστική σεζόν ο Γρεγκ Πόποβιτς όντας εντυπωσιασμένος με το ταλέντου του τού έδωσε ρόλο στην ομάδα. 

Ως rookie έπαιξε σε 50 αγώνες και για σχεδόν 20 λεπτά μέσο όρο, διάστημα ικανό για να προσέφερε στην ομάδα του 5,8 πόντους. Μάλιστα σε 16 ματς ο κόουτς «Ποπ» του έδωσε θέση στην πρώτη πεντάδα και γενικά ο Καναδός γκαρντ ξεκίνησε πολύ νωρίς και με τις καλύτερες προϋποθέσεις την σταδιοδρομία του στον «μαγικό πλανήτη». 

Στο ξεκίνημα της δεύτερης σεζόν του όμως και συγκεκριμένα στις 22 Οκτωβρίου του 2022 αποδεσμεύτηκε ξαφνικά από τα Σπιρούνια. Είχε παίξει ήδη τέσσερις αγώνες, τα είχε πάει περίφημα (7,1 πόντοι, 4,5 ασίστ 3,3 ριμπάουντ) και όλοι προσπαθούσαν να καταλάβουν τι ακριβώς είχε γίνει. Λίγες ώρες αργότερα ήρθε στην επιφάνεια το... πρόβλημα. 

Η Δόκτορ Χίλαρι Κόθεν κατηγόρησε το νεαρό αθλητή για σεξουαλική παρενόχληση, αλλά και τους Σαν Αντόνιο Σπερς για αμέλεια, έπειτα από συνεχόμενες διαμαρτυρίες της για τη συμπεριφορά του Πρίμο, τον καιρό που εργαζόταν ως ψυχίατρος στον οργανισμό της ομάδας από το Τέξας. Κι επειδή τα Σπυρούνια, ήθελαν να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους τον αποδέσμευσαν επί τόπου, μόνο και μόνο με την ύπαρξη καταγγελίας. 

Αργότερα, η έρευνα έδειξε πως ο Πρίμο είχε ανάρμοστη συμπεριφορά και μάλιστα επαναλαμβανόμενη. Ομολόγησε κατά κάποιον τρόπο και ο ίδιος όταν δήλωσε πως «έχω πρόβλημα και θα πρέπει να το αντιμετωπίσω» και τώρα που νοιώθει μετανιωμένος και θεραπευμένος επιστρέφει στη δράση. Παίρνει την ευκαιρία που αναζητούσε και οι Λος Άντζελες Κλίπερς υπέγραψαν μαζί του ένα two-way συμβόλαιο, λίγες ώρες αφού είχε ανακοινωθεί η τιμωρία του (4 αγώνες αποκλεισμού) λόγω της περσινής... περιπέτειας. 

Ο Αντετοκούνμπο έστειλε μήνυμα στον Λίλαρντ: «Πάμε να πάρουμε το... γ@μ#μ*νο πρωτάθλημα»
NBA

12:26 - 29.09.2023

Ο Αντετοκούνμπο έστειλε μήνυμα στον Λίλαρντ: «Πάμε να πάρουμε το... γ@μ#μ*νο πρωτάθλημα»

Αφού πρώτα ενημέρωσε πως ο Τζρου Χόλιντεϊ «θα είναι αδελφός μου για πάντα», καθώς «με ευλόγησε με ένα πρωτάθλημα», ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έστειλε μήνυμα στον Ντέιμιαν Λίλαρντ και ετοιμάζεται για την δεύτερη κατάκτησή του και την πρώτη του παρέα με τον 33χρονο σούπερ σταρ που απέκτησαν οι Μπακς με ανταλλαγή από το Πόρτλαντ.

Το θέμα πλέον είναι πως αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στην ομάδα της G-League των Καλιφορνέζων, με την προοπτική να επανεμφανιστεί στο ΝΒΑ και να πείσει όλους όσους αμφιβάλουν ότι η θέση του βρίσκεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα.