Ένας... χαμός για τα τελικά πλασαρίσματα, δέκα μέρες πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του ΝΒΑ

ΛεΜπρόν Τζέιμς, Στέφεν Κάρι

i

© photo by Ezra Shaw / Getty Images / Ideal Images

Ένας... χαμός για τα τελικά πλασαρίσματα, δέκα μέρες πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του ΝΒΑ

Γιώργος Γαβριλάκης 10:37 - 04.04.2023 / Ανανεώθηκε: 10:40 - 04.04.2023

Οι Ουόριορς προσπαθούν να κρατηθούν μαζί με τους Κλίπερς στις θέσεις που οδηγούν απευθείας στα play offs, τη στιγμή που ο ΛεΜπρόν και οι Λέικερς παλεύουν να αποφύγουν τα play in. Στη Δύση, οι Θάντερ προσπαθούν να κρατήσουν τη θέση τους και να στείλουν για διακοπές τους Μάβερικς, ενώ στην Ανατολή ο Αντετοκούνμπο οδηγεί με σχετική ασφάλεια στο Νο1 τους Μιλγουόκι Μπακς, αλλά υπάρχουν και εκεί εκκρεμότητες...

Οι πρωταθλητές Ουόριορς απειλούνται από τους Κλίπερς, τους Λέικερς και τους Πέλικανς. Δύο από αυτούς τους τέσσερις, διεκδικούν την πρόκρισή τους απευθείας στα play offs από την πέμπτη και την έκτη θέση της Δύσης. Θέλουν να αποφύγουν το έξτρα βάσανο των play in, απ' όπου θα προκύψει ο έβδομος και ο όγδοος της περιφέρειας που θα εισαχθεί στην post season και κατά συνέπεια θα διεκδικήσει τις πιθανότητές του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. 

Οι τρεις ομάδες της Καλιφόρνιας και η μία της Νέας Ορλεάνης μπαίνουν στο τελευταίο δεκαήμερο της κανονικής διάρκειας της σεζόν του ΝΒΑ με 38 ήττες η κάθε μία, ενώ εξασφαλισμένη θέση στην περιφέρειας έχουν μόνο οι Ντένβερ Νάγκετς, οι Μέμφις Γκρίζλις και οι Σακραμέντο Κινγκς, με τους Βασιλιάδες να επιστρέφουν στα play offs για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια

Στις θέσεις 7-10 πέραν από αυτούς που θέλουν να ξεφύγουν και να αναρριχηθούν στην πρώτη εξάδα, υπάρχουν και εκείνοι που θέλουν να κρατηθούν μέσα σε αυτές. Οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ για παράδειγμα, θέλουν να ολοκληρώσουν το πολύ σπουδαίο έργο τους και να κρατηθούν μπροστά από τους απογοητευτικούς Ντάλας Μάβερικς. Ο Σάι Τζίλντζεους Αλεξάντερ, δείχνει ικανός να τους οδηγήσει στα play in και από εκεί (ποιος ξέρει...) ίσως και στα play offs. 

Ο νεαρός Καναδός γκαρντ, ο οποίος -μαζί με τον Λάουρι Μάρκανεν των Γιούτα Τζαζ- διεκδικεί και το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτης της σεζόν, δείχνει ικανός να κάνει αυτό που φαίνεται πως θα αποτύχουν να πράξουν ο Λούκα Ντόντσιτς και ο Κάιρι Ίρβινγκ. Διότι, για να... προλάβουν οι Μάβερικς πρέπει να συνδιαστούν διάφορα γεγονότα και σίγουρα η κατάσταση δεν είναι στα χέρια των Καουμπόηδων. 

Αντετοκούνμπο: «Ο κόουτς πιστεύει ότι είμαι ο MVP - Αν το σκέφτεσαι βάζεις πίεση στον εαυτό σου» (vid)
NBA

11:23 - 03.04.2023

Αντετοκούνμπο: «Ο κόουτς πιστεύει ότι είμαι ο MVP - Αν το σκέφτεσαι βάζεις πίεση στον εαυτό σου» (vid)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ρωτήθηκε για το γεγονός ότι ο προπονητής των Μπακς, Μάικ Μπουντενχόλζερ τον θεωρεί MVP της φετινής σεζόν στο ΝΒΑ και στις δηλώσεις του κράτησε χαμηλούς τόνους.

Την ίδια ώρα, στην Ανατολή, οι Μιλγουόκι Μπακς, ειδικά μετά τη νίκη τους επί των Φιλαδέλφεια Σίξερς, κρατάνε σφιχτά στην παλάμη τους το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ και ως εκ τούτου το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας μέχρι και τους τελικούς. Αυτό το αβαντάζ βέβαια δεν έχει κατοχυρωθεί αφού απομένουν τέσσερα ματς για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την παρέα του. 

Τα ξημερώματα της Τετάρτης (5/4, 02.00) παίζουν στην Ουάσινγκτον με τους Ουίζαρντς, έπειτα επιστρέφουν στη βάση τους για δύο αγώνες (με Σικάγο Μπουλς και Μέμφις Γκρίζλς) για να ολοκληρώσουν το έργο τους στο Τορόντο με τους Ράπτορς τα ξημερώματα της Δευτέρας (10/4). Φαίνεται πως οι Μπόστον Σέλτικς παρά την εντυπωσιακή και πρόσφατη νίκη τους στο Μιλγουόκι, θα πρέπει να... βολευτούν με το Νο 2 της περιφέρειας, στην οποία εξασφαλισμένη θέση στα play offs έχουν και οι Σίξερς, Καβαλίερς και Νικς. 

Από εκεί και πέρα, οι Καβαλίερς και οι Νικς έχουν προαχθεί, ενώ οι Μπρούκλιν Νετς έχουν πλεονέκτημα έναντι των Μαϊάμι Χιτ για την έκτη θέση, ενώ η ομάδα της Φλόριντα κατά πάσα πιθανότητα θα αναμετρηθεί στα play in της Ανατολής με τους Ατλάντα Χοκς, τους Τορόντο Ράπτορς και τους Σικάγο Μπουλς. 

Η κατάταξη σε Δύση και Ανατολή