Οι Νικς ποντάρουν στην αποτυχία των Σίξερς και στην απογοήτευση του Εμπίντ (vid)

Τζοέλ Εμπίντ

i

© photo by Tim Nwachukwu / Getty Images

Οι Νικς ποντάρουν στην αποτυχία των Σίξερς και στην απογοήτευση του Εμπίντ (vid)

Ο Τζοέλ Εμπίντ έχει καθιερωθεί ως υπερδύναμη στο ΝΒΑ, αλλά οι Σίξερς έχουν αποτύχει διαδοχικές σεζόν να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Ο Καμερουνέζος σέντερ και MVP της περασμένης σεζόν έχει αρχίσει να αμφιβάλει για την παρουσία του στη Φιλαδέλφεια και οι Νιου Γιορκ Νικς ελπίζουν σύντομα να ζητήσει ανταλλαγή!

Την ίδια ακριβώς περίοδο που οι Φιλαδέλφεια Σίξερς αναζητούν έναν προορισμό για τον Τζέιμς Χάρντεν, ο οποίος έχει ζητήσει ανταλλαγή, ήρθε ο Τζόελ Εμπίντ να δημιουργήσει μία τεράστια αναστάτωση στην πόλη της αδελφικής αγάπης. 

Σε καλοκαιρινή του συνέντευξη εξέφρασε τους στόχους που έπονται στον προγραμματισμό της καριέρας του. Πέρσι, μετά από σκληρή δουλειά και μία θαυμάσια σεζόν κατέκτησε την υπέρτατη προσωπική διάκριση: Πήρε το βραβείο του MVP της κανονικής περιόδου, αλλά τώρα που πλησιάζει τα 30 του (γεννήθηκε στις 16 Μαρτίου του 1994) εστιάζει στο πολυπόθητο δακτυλίδι. 

«Θέλω να κατακτήσω το πρωτάθλημα», είπε και μέχρι εκεί καλώς για τους Σίξερς. Μόνο που αμέσως μετά πρόσθεσε πως «δεν με νοιάζει αν το κατακτήσω με τη Φιλαδέλφεια ή με άλλη ομάδα» και όταν ολοκλήρωσε τη φράση του κρύος ιδρώτας έλουσε ολόκληρη την πολιτεία της Πενσυλβάνιας. 

Η αλήθεια είναι πως το μέλλον του Εμπίντ στην ομάδα θα εξαρτηθεί από την πορεία της φετινής σεζόν. Με τον Χάρντεν ακόμα να βρίσκεται μόνο σε σενάρια ανταλλαγής και κανέναν οργανισμό -απ' ότι φαίνεται- να μην σκοπεύει να δώσει έναν σούπερ σταρ ως αντάλλαγμα για να πάρει τον 33χρονος γκαρντ και κορυφαίο πασέρ της σεζόν 2022-23, υπάρχει μία περίπτωση (που όλο μεγαλώνει) οι Σίξερς να μπουν σε μία κατάσταση μικρής... ανοικοδόμησης. Όχι απαραίτητα μακροχρόνιας, αλλά ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα... παγώσει το αίμα και το συναίσθημα του Καμερουνέζου σέντερ για την ομάδα. Και τότε πιθανότατα θα ζητήσει (και αυτός) ανταλλαγή. 

Αυτή την ώρα και τη στιγμή περιμένουν πως και πως οι Νιου Γιορκ Νικς. Ονειρεύονται την απόκτηση του Τζοέλ Εμπίντ τώρα ή έστω του χρόνου τέτοια εποχή. Γι' αυτό και η ομάδα του Μεγάλου Μήλου δεν είναι πολύ δραστήρια στην αγορά και απλώς αναμένει τις εξελίξεις. Κράτησε βέβαια τα στοιχεία που χρειαζόταν (τον Τζος Χαρτ δηλαδή), απέκτησε τον Ντάντε ΝτιΒιτσέντζο και... περιμένει! 

Μία συγγνώμη δεν είναι πάντα αρκετή, αλλά ο Μάιλς Μπρίτζες παίρνει τη δεύτερη ευκαιρία (vids)
NBA

11:20 - 19.07.2023

Μία συγγνώμη δεν είναι πάντα αρκετή, αλλά ο Μάιλς Μπρίτζες παίρνει τη δεύτερη ευκαιρία (vids)

Μετά από μία σεζόν γεμάτη δικαστικές διαμάχες και μία ανασταλτική ποινή για τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του ο Μάιλς Μπρίτζες πήρε από τους Σάρλοτ Χόρνετς και το ΝΒΑ μία... δεύτερη ευκαιρία και αφού απολογήθηκε για μία ακόμα φορά, ετοιμάζεται για την επιστροφή του!

Θεωρητικά θα μπορούσε τώρα να κυνηγήσει έναν παίκτη που θα αλλάξει τα δεδομένα τους και ο Καρλ Άντονι-Τάουνς των Μινεσότα Τίμπεργουλβς είναι μία τέτοια περίπτωση. Δηλαδή, ένας All-Star που υπό τις κατάλληλες συνθήκες και προσφορές θα μπορούσε να παραχωρηθεί. Οι Νικς όμως, έχουν το μυαλό τους στον Τζοέλ Εμπίντ και κρατάνε τα κομμάτια τους που θα φανούν χρήσιμα αν ο κορυφαίος σέντερ γίνει διαθέσιμος για ανταλλαγή.