Τρεις γυναίκες που κάνουν πάταγο στο NBA με το... δικό τους show (vids)

Τρεις γυναίκες που κάνουν πάταγο στο NBA με το... δικό τους show (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 12:55 - 09.04.2024 / Ανανεώθηκε: 12:55 - 09.04.2024

Στην Ατλάντα, στο Μιλγουόκι και στην Ουάσινγκτον κάθε φορά που οι Χοκς, οι Μπακς και οι Ουίζαρντς έχουν αγώνα, οι φίλαθλοι κινούνται στον ρυθμό τριών φανταστικών DJs: Της Τσίκα Τακάι, της Σόνα Νίκολς και της Νικόλ Μόσλεϊ...

Την ώρα που η Κέιτλιν Κλαρκ θυμίζει με το παιχνίδι της τον Στέφεν Κάρι και σκοπεύει να βάλει τέλος στην πατριαρχία του μπάσκετ, η Λίντσεϊ Χάρντινγκ είναι πιθανό να γίνει η πρώτη γυναίκα head coach του ΝΒΑ. Υπάρχει όμως, κι ένας τομέας του «μαγικού πλανήτη» που ήδη οι άνδρες έρχονται... δεύτεροι και καταϊδρωμένοι!

Τρεις εντυπωσιακές γυναίκες και ταλαντούχες στον χώρο τους έχουν κάνει μεγάλη εντύπωση με την παρουσία τους στους εντός έδρας αγώνες τριών ομάδων του κορυφαίου πρωταθλήματος.

Η Τσίκα Τακάι στην Ατλάντα, η Σόνα Νίκολς στο Μιλγουόκι και η Νικόλ Μόσλεϊ στην Ουάσινγκτον. Είναι οι DJs των Χοκς, των Μπακς και των Ουίζαρντς και οι αρμόδιες για την διασκέδαση των φιλάθλων πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τους αγώνες.

Μάλιστα η DJ Chika Takai είναι γνωστή σε όλη την Ατλάντα της Τζόρτζια και παίζει μουσική σε όλα τα μεγάλα club της πόλης (και υπάρχουν αμέτρητα εκεί), αλλά έχει αφιερωθεί εδώ και πολλά χρόνια στους Χοκς. Στο ξεκίνημα της συνεργασίας της με τα Γεράκια ήταν απλώς μία από τις cheerleaders, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει γίνει σούπερ σταρ και ο άνθρωπος που κατευθύνει τους φιλάθλους στις χορευτικές τους κινήσεις.

«Νομίζω ότι ο κόσμος χρειάζεται περισσότερες γυναίκες και οι γυναίκες θα πρέπει να δουν πως κάποιες καταφέρνουν να διακριθούν», είπε η ίδια, που έχει γεννηθεί στο Τόκιο της Ιαπωνίας, αλλά πλέον μένει στην Ατλάντα και οι φίλαθλοι πέραν από τους σταρς των Χοκς ανυπομονούν στους αγώνες να παρακολουθήσουν και την DJ Chika Takai.

Στο Μιλγουόκι, πριν εμφανιστεί στο παρκέ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η παρέα του με τις φανέλες των Μπακς, εμφανίζεται η Σόνα Νίκολς, πιο γνωστή στο κοινό ως DJ Shawna, με τις κονσόλες και τις εκρηκτικές μουσικές της.

H συγκεκριμένη ανέλαβε και το Show στο All-Star Game του 2024, που έγινε στην Ιντιανάπολις και μοιράστηκε τα Decks με την τρίτη γυναίκα τις τρομερής σύνθεσης: Την Νικόλ Μόσλεϊ, που αν και το προσωνύμιό της είναι DJ Heat δεν καθορίζει τους ήχους τω Μαϊάμι Χιτ, αλλά των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς.

Πάντως, η πρώτη γυναίκα DJ στην ιστορία του NBA ήταν η Έμιλι Θορνχιλ (aka DJ Thornstryker) όταν ανέλαβε το πρόγραμμα των Ντιτρόιτ Πίστονς το 2014, ενώ η Άιβι Ουίνφρεϊ (aka DJ Poizon Ivy) το 2016 δούλεψε με τους Ντάλας Μάβερικς και ήταν η πρώτη αφροαμερικανίδα που ανέλαβε τέτοιο πόστο. Επίσης, είναι η πρώτη γυναίκα που έπαιξε μουσική σε All-Star Game.