NBA Preseason: Ο Γιόκιτς έπιασε... δουλειά και οι Νάγκετς νίκησαν τους Κλίπερς - Οι Σανς με τον Ντουράντ επικράτησαν των Λέικερς
i

© photo by Kevork Djansezian / Getty Images / Ideal Images

NBA Preseason: Ο Γιόκιτς έπιασε... δουλειά και οι Νάγκετς νίκησαν τους Κλίπερς - Οι Σανς με τον Ντουράντ επικράτησαν των Λέικερς

Γιώργος Γαβριλάκης 08:55 - 20.10.2023 / Ανανεώθηκε: 09:15 - 20.10.2023

O φρέσκος και ξεκούραστος Νίκολα Γιόκιτς «τρομάζει» τους αντιπάλους του. Ο Σέρβος άγγιξε το triple double (25 πόντοι, 14 ριμπάουντ, 8 ασίστ) και οδήγησε τους Νάγκετς στη φιλική νίκη επί των Κλίπερς - Ο Κέβιν Ντουράντ, χωρίς τη βοήθεια των Μπράντλεϊ Μπιλ και Ντέβιν Μπούκερ έδωσε τη νίκη (123-100) στους Σανς μέσα στο Λ.Α. κόντρα στους Λέικερς των ΛεΜπρόν Τζέιμς και Άντονι Ντέιβις.

Οι Ντένβερ Νάγκετς ξέρουν καλά ότι όσο δύσκολο ήταν να ανέβουν στην κορυφή και να κατακτήσουν το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία τους, άλλα τόσο -και μάλλον περισσότερο- είναι να διατηρηθούν εκεί. Βέβαια, όταν βλέπουν τον Νίκολα Γιόκιτς να είναι... φρέσκος και δραστήριος δεν φοβούνται τίποτα. Ο Σέρβος σέντερ και MVP των περσινών τελικών του ΝΒΑ, το καλοκαίρι ξεκουράστηκε, δεν έπαιξε με την εθνική στο Παγκόσμιο Κύπελλο, έκανε βόλτες, μπάνια, διασκέδασε και τώρα δείχνει από νωρίς έτοιμος για εντυπωσιακές πράξεις. 

Στο Λ.Α. πήγε για να αντιμετωπίσει σε φιλικό αγώνα τους Λ.Α. Κλίπερς και χρειάστηκε 28 λεπτά για να εξηγήσει σε όλους πως και φέτος κάθε βράδυ θα στοχεύει στο triple double. Βέβαια, απέτυχε αυτή τη φορά. Είχε 25 πόντους, 14 ριμπάουντ και... μόλις 8 ασίστ. 

Με αυτόν οδηγό και με τους Άαρον Γκόρντον, Κεντάβιους Κάλντγουελ-Πόουπ και Ζέκε Νάτζι να προσθέτουν από 13 πόντους, οι Σβόλοι νίκησαν με 103-90 τους Καλιφορνέζους, που αγωνίστηκαν χωρίς τους πρωταγωνιστές τους. Οι Κουάι Λέοναρντ, Πολ Τζορτζ και Ράσελ Ουέστμπρουκ, αλλά ο Μπόουνς Χάιλαντ έκανε ένα φοβερό παιχνίδι (25 πόντοι με 10/15 σουτ, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ) και έδειξε πως φέτος νοιώθει ποιο έτοιμος να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από λίγα λεπτά ως μπακ απ των βασικών γκαρντ. 

Ο Κέβιν Ντουράντ δεν είχε τη βοήθεια των Ντέβιν Μπούκερ και Μπράντλεϊ Μπιλ. Τα δύο αστέρια των Σανς που τον πλαισιώνουν έμειναν εκτός δράσης, την ίδια ώρα που οι Λέικερς εμφανίστηκαν στο γήπεδο με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και τον Άντονι Ντέιβις «ενεργούς». 

Παρόλα, αυτά ο 35χρονος σούπερ σταρ, ο οποίος πέρσι στα μέσα της σεζόν εγκαταστάθηκε στο Φοίνιξ (όταν ολοκληρώθηκε η ανταλλαγή του από τους Μπρούκλιν Νετς) τα κατάφερε... μόνος του. Είχε 21 πόντους και δεν χρειάστηκε να παίξει πάνω από 17'08''. Την ίδια ώρα ο ΛεΜπρόν είχε 19 πόντους, ο Άντονι Ντέιβις 15 και οι δύο έπαιξαν 22 λεπτά, αλλά δεν μπόρεσαν καν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των φιλοξενούμενων, που πέραν του Ντουράντ είχαν σε κακή βραδιά τον Γιουσούφ Νούρκιτς (3 πόντοι με 1/11 σουτ), αλλά ο Σέιμπεν Λι από το πουθενά ήρθε και έβαλε 17 πόντους με 4 ασίστ σε 15'32''.