ΝΒΑ Top 10: H απίστευτη πιρουέτα του ΝτεΡόζαν, το τρικ του Χαρτ και η διπλή παρουσία του Γιάννη

ΝΒΑ Top 10: H απίστευτη πιρουέτα του ΝτεΡόζαν, το τρικ του Χαρτ και η διπλή παρουσία του Γιάννη

Γιώργος Γαβριλάκης 14:44 - 14.11.2023 / Ανανεώθηκε: 14:48 - 14.11.2023

Ένα δυναμικό κάρφωμα και το buzzer beater τρίποντο στο τέλος της πρώτης περιόδου ήταν οι δύο φάσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο ανάμεσα στις δέκα καλύτερες από την αγωνιστική δράση στο ΝΒΑ (ξημερώματα 14/11). Ο Τζος Χαρτ των Νικς όμως, με το... κόλπο του βρέθηκε στην κορυφή και ξεπέρασε την τρομερή έμπνευση και την απίστευτη εκτέλεση μιας πάσας του ΝτεΜάρ ΝτεΡοζάν των Σικάγο Μπουλς.

Από τις δέκα καλύτερες φάσεις που προέκυψαν μέσα από την αγωνιστική δράση του ΝΒΑ, τα ξημερώματα της Τρίτης (14/11), ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εκπροσώπησε την ομάδα του και τον εαυτό του σε δύο θέσεις. 

Η πρώτη (και χαμηλότερη) ήταν το Νο 6, εκεί όπου ο 29χρονος σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς κάρφωσε δυναμικά και δεν άφησε κανένα περιθώρια ούτε στους Σικάγο Μπουλς, ούτε στον άνθρωπο (ή στους ανθρώπους) που επιλέγουν για λογαριασμό του κορυφαίου πρωταθλήματος το Top-10 της ημέρας. Τον τοποθέτησε στο Νο 6, ενώ δύο θέσεις πιο πάνω ο Greek Freak επανεμφανίστηκε. 

Αυτή τη φορά με μία κίνηση και ένα σουτ που δεν συνηθίζει. Πήρε τη μπάλα στην τελευταία επίθεση της πρώτης περιόδου και εκτέλεσε εκτός ισορροπίας για τρεις πόντους. Ήταν εμπρόθεσμος και εύστοχος! 

Τη ίδια μέρα όμως, εμφανίστηκαν δύο παίκτες που δημιούργησαν δύο σπάνιες στιγμές. Κατ' αρχάς ο ΝτεΜάρ Ντερόζαν, δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά για τους Μπουλς απέναντι στους Μπακς, μπόρεσε όμως να κάνει μία ασίστ που άφησε... πολλά στόματα ανοικτά! Πριν πασάρει στον αμαρκάριστο Κόμπι Ουάιτ, ο οποίος περίμενε υπομονετικά, ο 34χρονος γκαρντ έκανε μία πιρουέτα, μία ολόκληρη περιστροφή γύρω από τον εαυτό του και τελικά την κατάλληλη στιγμή έδωσε τη μπάλα στον συμπαίκτη του και η κατάληξη της φάσης ήταν εύστοχη και επιτυχημένη. 

To Netflix σκέφτεται να εμπλακεί με την ζωντανή μετάδοση αγώνων και θέλει στην πλατφόρμα του το ΝΒΑ
NBA

13:28 - 14.11.2023

To Netflix σκέφτεται να εμπλακεί με την ζωντανή μετάδοση αγώνων και θέλει στην πλατφόρμα του το ΝΒΑ

Σύμφωνα με αμερικάνικα δημοσιεύματα η πλατφόρμα του Netflix, που έχει αποφασίσει να εμπλακεί σε μεγαλύτερο βαθμό με τα σπορ, πιέζει το ΝΒΑ ώστε να πάρει άμεσα τα δικαιώματα του In-season tournament και να μεταδώσει live του αγώνες του Final Four που θα γίνει στις αρχές Δεκέμβρη στο Λας Βέγκας.

Οι περισσότεροι περίμεναν πως αυτή η δημιουργία θα βρισκόταν στην κορυφή, αλλά τον ΝτεΡόζαν τελικά τον... έκλεψε ο Τζος Χαρτ των Νιου Γιορκ Νικς, ο οποίος επίσης δημιούργησε μία φάση που δεν βλέπουμε συχνά στα γήπεδα. Προσπάθησε να σουτάρει μπροστά στον Τζρου Χόλιντεϊ των Μπόστον Σέλτικς, αλλά όσο ήταν στον αέρα το... μετάνιωσε! Δέκατα του δευτερολέπτου πριν κάνει παράβαση, πρόλαβε να σκεφτεί πως η λύση είναι μία: Πριν προσγειωθεί στο παρκέ, πέταξε τη μπάλα στην πλάτη του Χόλιντεϊ για να αποφύγει τα βήματα, την ξαναπήρε και έβαλε ένα εύκολο σουτ, έπειτα από μία «παρανοϊκή» προσπάθεια.