Οι μάγοι με τα δώρα ήταν τέσσερις και ήταν Νικς!

Τζέιλεν Μπράνσον

i

© Photo by Rich Graessle/Getty Images

Οι μάγοι με τα δώρα ήταν τέσσερις και ήταν Νικς!

Νίκος Καλαμπάκας 21:39 - 25.12.2023 / Ανανεώθηκε: 22:15 - 25.12.2023

Οι Νικς επικράτησαν των Μπακς στο Χριστουγεννιάτικο αγώνα τους με 129-122. Μεγάλοι πρωταγωνιστές οι Μπράνσον, ραντλ, Κουίκλι και Μπάρετ, ο Γιάννης προσπάθησε να σώσει την παρτίδα αλλά δεν τα κατάφερε παρά το double double του (32 πόντοι και 14 ριμπάουντ).

Εννέα διαδοχικές ήττες μετρούσαν οι Νικς από τους Μπακς, πριν τους υποδεχτούν στη Νέα Υόρκη την ημέρα των Χριστουγέννων. Ωστόσο η ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο δεν μπόρεσε να ανεβάσει το σερί τους στις δέκα, νίκες αφού είδαν τον Μπράνσον και την παρέα του να τους «βάζουν στα σχοινιά» και να επικρατούν με σκορ 129-122.

Οι Νικς με πρωταγωνιστές τους Μπράνσον, Ραντλ, Μπάρετ και Κουίκλι, άφησαν ευχαριστημένο το κοινό τους που επέλεξε να περάσει στο γήπεδο τα Χριστούγεννα και ανάγκασαν τον Γιάννη και την παρέα του να φύγουν πικραμένοι. Η συγκεκριμένη τετράδα έβαλε το όνομά της στην ιστορία της ομάδα, αφού είναι η δεύτερη φορά που οι Νικς έχουν 4 παίκτες με +20 πόντους σε ματς Χριστουγέννων. κατά σειρά σκόραραν 38, 24, 21 και 20 πόντους αντίστοιχα, αναγκάζοντας το Μιλγουόκι στην 7η του φετινή ήττα σε 29 αγώνες. 

Η πρώτη ήταν το 1963, όταν οι Μπακς είχαν ηττηθεί από τους Λέικερς με 134-126 στο Λος Άντζελες. Τότε οι Χέιμαν, ΜακΓκιλ, Μπούζερ και Τσάπελ είχαν σημειώσει 26, 30, 21 και 21 αντίστοιχα.

Στην πρώτη περίοδο οι Νικς ως οικοδεσπότες ήταν δυναμικοί κι έδειξαν στο Μιλγουόκι ότι τα Χριστούγεννα στη Νέα Υόρκη δεν θα ήταν τόσο «φιλόξενα». Μπάρετ και Μπράνσον έδιναν το σύνθημα στην επίθεση και οι γηπεδούχοι παίζοντας κατά διαστήματα πολύ όμορφο μπάσκετ, πήραν προβάδισμα μέχρι και 12 πόντους (36-24), πριν ο Λίλαρντ διαμορφώσει το 36-27 που ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου.

Tο σκηνικό δεν άλλαξε στο δεύτερο δεωδεκάλεπτο. Μπορεί οι Μπακς να μείωσαν στους 5 (38-43), όμως οι Νικς δεν έδειξαν διάθεση να αφήσουν τον Γιάννη και την παρέα του να ισοφαρίσουν ή να πάρουν το προβάδισμα. Μπάρετ, Μπράνσον και Χάρτενστάιν ανέλαβαν δράση και η ομάδα της Νέας Υόρκης ξεμάκρυνε και πάλι, ολοκληρώνοντας το ημίχρονο με διψήφια διαφορά πόντων (51-26). Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε αυτό το διάστημα είχε 9 πόντους και έπρεπε να ανεβάσει αισθητά την απόδοσή του προκειμένου η ομάδα του να έχει τύχη.

Όπως και τελικά έγινε, αφού ο Έλληνας σούπερ σταρ στο 36' είχε ήδη φτάσει τους 26 πόντους και τα «ελάφια» αν και βρίσκονταν σε όλο το ματς σταθερά πίσω στο σκορ, ήταν σε απόσταση που θα μπορούσαν να κάνουν την ανατροπή. Στο τέλος του τρίτου δωδεκαλέπτου οι Νικς ήταν μπροστά με 98-87 και έδειχναν να έχουν αυτοπεποίθηση και θέληση να μην αφήσουν το σερί των νικών των αντιπάλων τους στα μεταξύ τους παιχνίδια, να «ανοίξει» περισσότερο.

Στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου ο Γιάννης καθόταν στον πάγκο και οι Νικς το εκμεταλλεύτηκαν, πηγαίνοντας τη διαφορά στους 15 (111-96). Ο Κουίκλι ήταν ο άνθρωπος που οδηγούσε τους γηπεδούχους, ενώ ο Μίντλετον ήταν ο άνθρωπος που κράτησε σε μικρή απόσταση τους Μπακς.

Ωστόσο η Νέα Υόρκη ανέβασε ξανά την απόδοσή της και με τον Μπράνσον να αναλαμβάνει και πάλι δράση, οι γηπεδούχοι έφτασαν σε νίκη με σκορ 129-122, παρά την προσπάθεια των Μπακς να επανέλθουν στα τελευταία λεπτά.

Τα δωδεκάλεπτα: 36-27, 62-51, 98-87, 129-122

Δείτε εδώ τον αγώνα