Πήρε... παράταση ο Χαρτ στους Νικς, στο βάθος νέο συμβόλαιο

Πήρε... παράταση ο Χαρτ στους Νικς, στο βάθος νέο συμβόλαιο

Χρήστος Τσάλτας 08:35 - 25.06.2023 / Ανανεώθηκε: 08:38 - 25.06.2023

Νιου Γιορκ Νικς και Τζος Χαρτ συμφώνησαν να πάρουν παράταση, όσον αφορά την ενεργοποίηση ή μη της player option μέχρι την επόμενη Πέμπτη, σε μια εξέλιξη που δεν αποκλείεται να δρομολογήσει εξελίξεις για νέο συμβόλαιο.

Μετακόμισε στα μέσα της σεζόν στη Νέα Υόρκη, ως αντάλλαγμα από τους Μπλέιζερς στο πλαίσιο του trade που έστειλε τον Καμ Ρέντις στο Πόρτλαντ και κατάφερε να... δέσει με το καλημέρα στην ομάδα του Τομ Θίμποντο. Ο Τζος Χαρτ έγινε κομβικός στο παιχνίδι των Νικς, ερχόμενος από τον πάγκο κατά κύριο λόγο.

Η εξαιρετική σχέση του με τον Τζέιλεν Μπράνσον έκανε τα πράγματα ακόμα πιο εύκολα τόσο για τον ίδιο, όσο και για την ομάδα, καθώς ο Χαρτ προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα και κατάφερε να αναβαθμίσει το ρόστερ της ομάδας. Σε τέτοιο βαθμό ώστε να φτάσουν μέχρι τον δεύτερο γύρο των πλέι οφ.

Η πορεία των Νικς άφησε υποσχέσεις και στο πλαίσιο αυτό η παραμονή του Χαρτ στο «Μεγάλο Μήλο» είναι μέσα στα βασικά θέματα συζήτησης της ομάδας του Θίμποντο στην τρέχουσα off season. Οι Νικς επιθυμούν την παραμονή του παίκτη, ενώ και ο απόφοιτος του Βιλανόβα θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται για χάρη των Νικς.

Στο συμβόλαιό του υπάρχει οψιόν ύψους 12,9 εκατ δολαρίων, την οποία μπορούσε να ενεργοποιήσει μέχρι και πριν από λίγες ώρες. Παρ' όλα αυτά οι δύο πλευρές συμφώνησαν να πάρουν παράταση στην απόφασή τους μέχρι την Πέμπτη, κάτι που μπορεί να δρομολογήσει εξελίξεις αναφορικά με το μέλλον του.

Αυτό γιατί ακόμα κι αν δεν ενεργοποιήσει την οψιόν για τη νέα σεζόν και γίνει unrestricted free agent, η επιθυμία και των δύο πλευρών είναι η υπογραφή ενός νέου πολυετούς συμβολαίου, που θα «δέσει» για τα καλά τον Χαρτ στους Νικς. Μέχρι τότε όμως τα πάντα θα πάρουν τον δρόμο τους έως την Πέμπτη, όταν και ο έμπειρος άσος θα πάρει την απόφασή του σχετικά με την player's option που έχει στο συμβόλαιό του.