Αποθέωσε την Ελλάδα ο Ντατόμε

Τζίτζι Ντατόμε

i

ΕΟΚ /Twitter

Αποθέωσε την Ελλάδα ο Ντατόμε

Νίκος Καλαμπάκας 11:16 - 11.08.2023

Το «ευχαριστώ» του αρχηγού της εθνικής Ιταλίας, μετά από την βράβευσή του στο τουρνουά Ακρόπολις.

Ο Τζίτζι Ντατόμε ετοιμάζεται να πει το μεγάλο «αντίο» στο μπάσκετ, αφού μετά το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχει ανακοινώσει ότι σταματάει την καριέρα του. Τι είπε ο μεγάλος Ιταλός μπασκετμπολίστας μετά την βράβευσή του από την Ελλάδα, στο τουρνουά Ακρόπολις.

Στη χώρα του είναι μύθος, η Euroleague πίνει νερό στο όνομά του και γενικά το ευρωπαϊκό μπάσκετ του χρωστάει πολλά «ευχαριστώ». Ο Τζίτζι Ντατόμε κρεμάει σε λίγο καιρό τα μπασκετικά του παπούτσια και άπαντες υποκλίνονται στο ταλέντο του και αναπολούν τις όμορφες στιγμές που χάρισε στο άθλημα ο αρχηγός της «σκουάντρα ατζούρα».

Η Ελλάδα φιλοξένησε το τουρνουά Ακρόπολις για ένα ακόμα καλοκαίρι και αντίπαλοι της εθνικής μας σε αυτό ήταν η Ιταλία και η Σερβία. Η πρώτη μάλιστα πήρε και το τρόπαιο, αφού κατάφερε να νικήσει τόσο τη χώρα μας, όσο και τη Σερβία.

Πριν τον αγώνα της με την Ελλάδα, που σήμανε και το φινάλε του τουρνουά, η ΕΟΚ βράβευσε τον αρχηγό των Ιταλών για την προσφορά του στο άθλημα.

Ο ίδιος, λίγες ώρες αργότερα θέλησε να ευχαριστήσει τη χώρα μας για την τιμή που του απέδωσε, τονίζοντας ότι έζησε αξέχαστες στιγμές στο ΟΑΚΑ, τις οποίες του πρόσφερε μια χώρα με τρομερή παράδοση στο μπάσκετ:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ελληνική Ομοσπονδία μπάσκετ αλλά και όσους Έλληνες βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ απόψε (σ.σ χθες). Αυτή ήταν μία ιδιαίτερα ευγενική χειρονομία, που έρχεται από μία χώρα με τόσο μεγάλη παράδοση στο μπάσκετ. Είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ! Καλή επιτυχία στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ευχαριστώ», έγραψε σε tweet του ο μεγάλος Ιταλός καλαθοσφαιριστής.