Ο Ντουράντ οδήγησε τους Σανς σε μία σπουδαία νίκη στο Ντένβερ (vids)

Ο Ντουράντ οδήγησε τους Σανς σε μία σπουδαία νίκη στο Ντένβερ (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:52 - 06.03.2024 / Ανανεώθηκε: 08:55 - 06.03.2024

Στην έδρα των πρωταθλητών Νάγκετς και παρά την απουσία του Ντέβιν Μπούκερ, οι Φοίνιξ Σανς κατάφεραν να νικήσουν στο έξτρα πεντάλεπτο: 117-107. Ο Κέβιν Ντουράντ σταμάτησε στους 35 πόντους και για πρώτη φορά ο Νίκολα Γιόκιτς έκανε περισσότερα λάθη απ' ότι ασίστ!

Κι ενώ το μεγάλο ματς της Ανατολής έγινε στο Κλίβελαντ, εκεί όπου οι Καβαλίερς με απίθανο τρόμο νίκησαν τους Σέλτικς και σταμάτησαν το σερί των 11 νικών τους, στο εξ αριστερών του Μισισιππι (όπως βλέπουμε τον χάρτη) τμήμα των ΗΠΑ, που ορίζει την δυτική περιφέρεια, ο μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Κέβιν Ντουράντ.

Ο 35χρονος σούπερ σταρ, έβαλε όσους πόντους... δείχνει η ηλικία του. Σταμάτησε στους 35 και αυτοί ήταν αρκετοί και ικανοί για να νικήσουν τους πρωταθλητές Νάγκετς του Νίκολα Γιόκιτς και μάλιστα στο Ντένβερ.

Ο νικητής κρίθηκε στο έξτρα πεντάλεπτο, αφού η τέταρτη περίοδος ολοκληρώθηκε στο 102-102, αλλά στην παράταση μόνο ο Ντουράντ έβαλε περισσότερους πόντους απ' όσους συνολικά σημείωσαν οι Σβόλοι. Με δύο τρίποντα και ένα καλάθι ακόμα (8 πόντους) έκανε τη διαφορά για τους Ήλιους που αγωνίστηκαν χωρίς τον τραυματία Ντέβιν Μπούκερ. Για τους ηττημένους γηπεδούχους ο Τζαμάλ Μάρεϊ ήταν πρώτος σκόρερ με 28 πόντους, ενώ ο Γιόκιτς είχε 25 πόντους, 16 ριμπάουντ, αλλά παραδόξως είχε και περισσότερα λάθη (7) απ' ότι ασίστ (5).

Το τρένο των Σέλτικς σταμάτησε στο Κλίβελαντ: Τρομερή ανατροπή και νίκη για του Καβαλίερς με θαυματοποιό τον Ντιν Ουέιντ (vids)
NBA

08:38 - 06.03.2024

Το τρένο των Σέλτικς σταμάτησε στο Κλίβελαντ: Τρομερή ανατροπή και νίκη για του Καβαλίερς με θαυματοποιό τον Ντιν Ουέιντ (vids)

Η τεσσαρακοστή νίκη των Κλίβελαντ Καβαλίερς στη σεζόν, ήταν η πιο εντυπωσιακή όλων. Επικράτησαν με 105-104 των πρωτοπόρων Μπόστον Σέλτικς, αν και βρέθηκαν να χάνουν με 22 πόντους διαφορά. Και αυτό γιατί ο Ντιν Ουέιντ έγινε και μια βραδιά σούπερ σταρ και έκανε ό,τι δεν θα μπορούσε να κάνει ούτε ο Ντόνοβαν Μίτσελ!

Οι Σανς πέραν του Ντουράντ, είδαν τον Γκρέισον Άλεν να έχει 28 πόντους με 8/12 τρίποντα και χωρίς αυτόν δεν θα είχαν πάρει την 36 νίκη τους στο 62ο ματς της κανονικής διάρκειας. Και ήταν μία σημαντική νίκη που τους τοποθέτησε με απόσταση δύο νικών διαφορά από τους Σακραμέντο Κινγκς, στην έκτη θέση της περιφέρειας. Μια θέση που διεκδικούν πολλοί και με πάθος, μιας και προσφέρει απ' ευθείας πρόκριση στα Play Offs.