Ο Αντετοκούνμπο ήταν άρρωστος, έπαιξε 37 λεπτά, αλλά οι Μπακς έχασαν στο Ντένβερ (vids)
i

© photo by Jamie Schwaberow / Getty Images / Ideal Images

Ο Αντετοκούνμπο ήταν άρρωστος, έπαιξε 37 λεπτά, αλλά οι Μπακς έχασαν στο Ντένβερ (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:28 - 30.01.2024 / Ανανεώθηκε: 08:36 - 30.01.2024

Ο Νίκολα Γιόκιτς έκανε το 14ο triple double της σεζόν του, ο Τζαμάλ Μάρεϊ έβαλε 35 πόντους και οι πρωταθλητές Ντένβερ Νάγκετς νίκησαν με 113-107 τους Μιλγουόκι Μπακς στο ντεμπούτο του Ντοκ Ρίβερς στον πάγκο της ομάδας. Ο Γιάννης Αντετοκούνπο είχε 29 πόντους και 12 ριμπάουντ, ενώ αγωνίστηκε για 37 λεπτά, αν και ήταν άρρωστος.

Στο Ντένβερ, η αποστολή ήταν εξ αρχής χαρακτηρισμένη ως «πολύ δύσκολη» και το ντεμπούτο του Ντοκ Ρίβερς, που προ ημερών ανέλαβε head coach των Μιλγουόκι Μπακς (στη θέση του Έιντριαν Γκρίφιν) τελικά ολοκληρώθηκε με μία ήττα: 113-107

Κόντρα στους πρωταθλητές του ΝΒΑ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος αγωνίστηκε ταλαιπωρούμενος από κρυολόγημα, έκανε μεγάλη προσπάθεια, αλλά αυτός και η παρέα του αντιμετώπισε δυσκολίες -όπως έτσι κι αλλιώς αναμενόταν στην έδρα των Σβόλων. 

Ο Νίκολα Γιόκιτς με τη σειρά του, έκανε ένα ακόμα triple double -το 14ο την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο- και κατέγραψε 25 πόντους, 16 ριμπάουντ και 12 ασίστ

Ταυτόχρονα, ο Τζαμάλ Μάρεϊ ήταν πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης με 35 πόντους, ενώ για τους Μπακς ο Αντετοκούνμπο σταμάτησε στους 29 πόντους, ενώ μάζεψε και 12 ριμπάουντ σε 37 αγωνιστικά λεπτά, με εμφανή σημάδια κόπωσης από των ασθένειά του. Μονό όμως, στις εκφράσεις του και όχι στο παιχνίδι του που (όποια κι αν είναι τα εμπόδια παραμένει στο πιο ψηλό επίπεδο που υπάρχει. 

Οι Γόκιτς και Μάρεϊ πάντως, συνδυαστικά με τις επιδόσεις τους, οδήγησαν τους Ντένβερ Νάγκετς στην νίκη και με το ρεκόρ (33-15) τους πλέον, ξεπέρασαν αυτό των Μπακς που υπολείπεται μιας νίκης (32-15). 

Πάντως, κατά τη διάρκεια του αγώνα υπήρξαν 12 ισοπαλίες στο σκορ και εννιά φορές άλλαξε το προβάδισμα από την μία ομάδα στην άλλη. Τελικά όμως, ο Μάικλ Μαλόουν πήρε την 400η νίκη του ως προπονητής των Σβόλων και ο Ντοκ Ρίβερς θα προσπαθήσει να πάρει την πρώτη του νίκη ως κόουτς των Μπακς στο επόμενο παιχνίδι: Τα ξημερώματα της Πέμπτης (1/2) στο Πόρτλαντ.