Ο Μόντι Ουίλιαμς είπε το «ναι» στους Πίστονς και γίνεται ο πιο ακριβοπληρωμένος προπονητής στην ιστορία του ΝΒΑ

Ο Μόντι Ουίλιαμς είπε το «ναι» στους Πίστονς και γίνεται ο πιο ακριβοπληρωμένος προπονητής στην ιστορία του ΝΒΑ

Χρήστος Τσάλτας 08:33 - 01.06.2023 / Ανανεώθηκε: 08:35 - 01.06.2023

Ο Μόντι Ουίλιαμς θα είναι ο άνθρωπος που θα διαδεχτεί τον Ντουέιν Κέισι στον πάγκο των Ντιτρόιτ Πίστονς, με τις δύο πλευρές να φτάνουν σε συμφωνία έναντι του ποσού των 72 εκατ. δολαρίων!

Ο μεγάλος στόχος των Ντιτρόιτ Πίστονς ήταν από την πρώτη στιγμή ένας, για τη θέση του head coach. Η αποχώρηση του Ντουέιν Κέισι, ο οποίος πλέον θα βρίσκεται στο front office της ομάδας είχε ανοίξει το δρόμο ώστε να γίνει το επόμενο βήμα για την ομάδα της Motor City.

Ο Μόντι Ουίλιαμς είχε μείνει ελεύθερος από τους Φοίνιξ Σανς, με την ομάδα από την Αριζόνα να τον αποδεσμεύει, έπειτα από μια τετραετία στην τεχνική ηγς ηγεσία. Ο Τρόι Ουίβερ και οι συνεργάτες του είχαν «σημαδέψει» την περίπτωση του Coach of the Year της σεζόν 2021-22 και την κυνήγησαν ως το τέλος.

Οι Σανς απέλυσαν τον Μόντι Ουίλιαμς και ετοιμάζουν αρκετές αλλαγές στο ρόστερ τους
NBA

08:57 - 14.05.2023

Οι Σανς απέλυσαν τον Μόντι Ουίλιαμς και ετοιμάζουν αρκετές αλλαγές στο ρόστερ τους

Οι Ντέβιν Μπούκερ και Κέβιν Ντουράντ θα είναι τα κεντρικά πρόσωπα της νέας προσπάθειας των Φοίνιξ Σανς, που ανακοίνωσαν την απόλυση του κόουτς Μόντι Ουίλιαμς, έχουν αποφασίσει να ανταλλάξουν τον ΝτιΑντρέ Έιτον και θέλουν έναν ταλαντούχο γκαρντ: Φρεντ ΒανΒλίτ και Τέρι Ροζίερ είναι οι... στόχοι!

Μέχρι που κατάφεραν να δικαιωθούν. Πίστονς και Ουίλιαμς έδωσαν τα χέρια για τα επόμενα 6 χρόνια, με ένα ποσό που φτάνει στα 72 εκατ. δολάρια. Μάλιστα το deal μπορεί να φτάσει και τα 8 χρόνια, με τις συνολικές απολαβές να κυμαίνονται στα 100 εκατ. Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για το μεγαλύτερο deal που έχει κάνει προπονητής στο ΝΒΑ, με την επιμονή των Πίστονς στην περίπτωση του έμπειρου κόουτς να «τρέχει» τις εξελίξεις.

Πλέον τα «πιστόνια» θα μπουν σε νέα εποχή, με έναν άνθρωπο που έχει όλα τα στοιχεία που χρειάζονταν: είναι εργατικός και μεθοδικός, ενώ μπορεί να εξελίξει νεαρούς παίκτες και να τους πάει στο επόμενο επίπεδο, κάτι που έκανε στο Φοίνιξ με τους Μικέλ Μπρίντζες, ΝτεΆντρε Έιτον και Κάμερον Τζόνσον.