Ο Αγραβάνης φέρνει τον Χάμερ στο Περιστέρι bwin
i

Ίαν Χάμερ / © Intime

Ο Αγραβάνης φέρνει τον Χάμερ στο Περιστέρι bwin

Πάρης Τσελεπίδης • 11:29 - 31.01.2023 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 23.06.2023

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας του Δημήτρη Αγραβάνη στον Παναθηναϊκό θα επιτρέψει στο Περιστέρι bwin να αποκτήσει τον Ίαν Χάμερ από την Γαλατασαράι. Σκέψεις και για τον Γιάννη Κουζέλογλου.

Ο Δημήτρης Αγραβάνης φεύγει από το Περιστέρι με τον Ίαν Χάμερ να ετοιμάζεται να έρθει στο κλειστό Ανδρέας Παπανδρέου και να επιστρέψει στην Basket League μετά την περσινή του θητεία στην ΑΕΚ. Μάλιστα απομένει να φανεί αν ως παίκτης της Γαλατασαράι θα την αντιμετωπίσει στις 19:00 για την 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων των 16 του Basketball Champions League.

O Αμερικανός φόργουορντ ήταν από την πρώτη στιγμή η βασική επιλογή του Βασίλη Σπανούλη όσον αφορά τον αντικαταστάτη του Σακούρ Τζούστον μετά το πειθαρχικό παράπτωμα που υπέπεσε. Υπενθυμίζεται πως μετά τον αποκλεισμό από τη Ντιζόν δεν εμφανίστηκε ξανά στις προπονήσεις της ομάδας όπως και δεν φόρεσε εκ νέου τη φανέλα της.

Ο Βασίλης Σπανούλης με τους συνεργάτες του σκανάροντας την αγορά του άναψε άμεσα το πράσινο φως για την απόκτηση του Χάμερ. Πόσο δε μετά και τη δική του επιθυμία να αποχωρήσει από την Γαλατασαράι με δεδομένο ότι δεν θα αγωνιζόταν πλέον στο τουρκικό πρωτάθλημα. Κάτι για το οποίο σας είχε ενημερώσει το Sportal.gr λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ του παιχνιδιού που είχε το Περιστέρι bwin στην έδρα του κόντρα στον Ολυμπιακό στις 23 Ιανουαρίου.

Από εκείνη την ημέρα και μετά είναι γεγονός ότι σε καθημερινή βάση παίχτηκαν αρκετά επεισόδια του συγκεκριμένου φλερτ. Σημαντικό ρόλο σε αυτό και στο να έρθει στο Περιστέρι bwin έπαιξε η επιθυμία του Χάμερ να αποχωρήσει από την Γαλατασαράι. Κάτι που είχε να κάνει με το ότι μετά την επιστροφή του Τζβάιβ Φλόιντ στη δράση δεν θα έπαιζε στο τουρκικό πρωτάθλημα αλλά μόνο στα παιχνίδια του BCL.

Περιστέρι bwin: Το συμβόλαιο του Τζούστον... και αυτό του Χάμερ
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

20:44 - 24.01.2023

Περιστέρι bwin: Το συμβόλαιο του Τζούστον... και αυτό του Χάμερ

Ο Σακούρ Τζούστον μπορεί να άφησε το Περιστέρι bwin ωστόσο ακόμη δεν έχει λυθεί το συμβόλαιό του. Όπως και αυτό όμως του Ίαν Χάμερ με την Γαλατασαράι που φαίνεται να αποτελεί τη Νο1 επιλογή του Βασίλη Σπανούλη.

Στη συνέχεια το όλο θέμα πέρασε στο οικονομικό και της σχέσης του Χάμερ με την Γαλατασαράι. Ειδικότερα μετά την συμφωνία του με το Περιστέρι bwin σε προφορικό επίπεδο για να μετακομίσει στο κλειστό Ανδρέας Παπανδρέου σίγουρα μέχρι το καλοκαίρι. Και πιο συγκεκριμένα στο να αποπληρωθεί από τη τουρκική ομάδα για να προχωρήσει στη λύση του συμβολαίου του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια του δεκαημέρου από τη στιγμή που έπεσε στο τραπέζι το όνομά του Χάμερ για το Περιστέρι bwin έχουνε συμβεί τα εξής. Είχε αγωνιστεί στο παιχνίδι της πρεμιέρας για τη φάση των ομίλων των 16 του BCL με την Γαλατασαράι κόντρα στην Λιμόζ στην άνετη νίκη με 100-73. Κι όσο για το πιο σημαντικό ότι επήλθε συμφωνία στο οικονομικό με τους Πρίγκιπες της Δυτικής Όχθης με δεδομένο ότι το πρωτάθλημα στην Τουρκία διαρκεί έναν μήνα παραπάνω από την Basket League.

Ρόλο κλειδί σε αυτό όμως και καταλυτικής σημασίας έπαιξε η μετακίνηση του Δημήτρη Αγραβάνη από το Περιστέρι bwin στον Παναθηναϊκό. Αυτή που άνοιξε τον δρόμο για τον 32χρονο σέντερ ώστε να ετοιμάσει τις βαλίτσες του από την Κωνσταντινούπολη παίρνοντας την απευθείας πτήση για την Αθήνα και να γίνει κάτοικος Περιστερίου.

Αυτό που απομένει να φανεί είναι αν μέσα στις επόμενες ώρες ο Χάμερ βρεθεί στην αποστολή της Γαλατασαράι για τελευταία φορά στη φετινή αγωνιστική περίοδο. Στο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων για τους 16 του BCL με την ΑΕΚ στην Κωνσταντινούπολη, την πρώην ομάδα του που επιθυμούσε να τον κρατήσει στο ρόστερ της το περασμένο καλοκαίρι, και ακολούθως να ταξιδέψει αύριο για την Αθήνα και το Ελευθέριος Βενιζέλος.

Κι όσο για την ελληνική αγορά μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Αγραβάνη από το ρόστερ του Περιστερίου bwin το βλέμμα πέφτει στον Γιάννη Κουζέλογλου. Ο διεθνής φόργουορντ του Λαυρίου έχει όρο εδώ και μερικές μέρες στο συμβόλαιό του που του επιτρέπει να αποχωρήσει από το σύνολο του Γιάννη Σερέλη και είναι πολύ πιθανό να γίνει κίνηση απόκτησής του.