Ο Βαγγέλης Ζούγρης στο Sportal: «Ρίξαμε αίμα γι αυτό το μετάλλιο - Ήταν κάτι μαγικό» (vid)

Χρήστος Τσάλτας 18:24 - 17.07.2023 / Ανανεώθηκε: 18:24 - 17.07.2023

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Εθνικής Νέων στο Ευρωπαϊκό U20 της Κρήτης, ο Βαγγέλης Ζούγρης, μιλάει στην κάμερα του Sportal για την πορεία ως την κατάκτηση του χάλκινος μεταλλίου, θέτει τους επόμενους στόχους του και δίνει ατάκες για το μέλλον.

Όσο κυριαρχική και επιβλητική είναι η παρουσία του εντός παρκέ, άλλο τόσο ήρεμος και ταπεινός είναι έξω από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Ο Βαγγέλης Ζούγρης μπήκε... ξαφνικά στην μπασκετική καθημερινότητα, το όνομά του διαδόθηκε γρήγορα, χάρη στα κατορθώματά του με τη φανέλα του Περιστερίου, ωστόσο το καλοκαίρι που διανύουμε είναι αυτό που έχει «σημαδέψει» όσο τίποτα την παρουσία του νεαρού σέντερ.

Ο 19χρονος σέντερ ήταν το απόλυτο talk of the town στα παρκέ του Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U20 στο κλειστό «Δύο Αοράκια». Διότι η μία μεγάλη εμφάνιση διαδέχτηκε την άλλη στη διάρκεια του τουρνουά, με τον ψηλό από τα δυτικά προάστια να παίρνει την Εθνική από το χέρι, βοηθώντας την να τρυπήσει κάθε ταβάνι.

Τόσο σε προσωπικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο η παρουσία της «γαλανόλευκης», αλλά και του διεθνή σέντερ ήταν απόλυτα επιτυχημένες. Από τη μία η Εθνική κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, το οποίο ήταν το πρώτο σε επίπεδο Νέων από το 2017, ενώ ο ίδιος κέρδισε μια θέση στην κορυφαία πεντάδα της διοργάνωσης.

Μάλιστα όταν παρέλαβε το βραβείο του από τα χέρια του Νίκου Ζήση άφησε το συναίσθημα να «μιλήσει», με την συγκίνησή του να αποτυπώνεται με τον πιο γλαφυρό τρόπο.

Με την επιστροφή της Εθνικής στην Αθήνα, ο εκ των πρωταγωνιστών του τουρνουά μίλησε στην κάμερα του Sportal. Και είχε πολλά να πει. Από την πορεία των τελευταίων εβδομάδων προς το μετάλλιο, ως την δική του εξέλιξη και τους τομείς που πρέπει να βελτιώσει για να εξελιχθεί.

Παράλληλα έθεσε τους στόχους του για την επόμενη μέρα του, ενώ αποκάλυψε πως μεγάλη επιθυμία του είναι να συνεχίσει να κατακτά μετάλλια με την γαλανόλευκη φανέλα.

Αρκετά με τους προλόγους και τις εισαγωγές, η μπάλα πλέον βρίσκετα στα χέρια του Βαγγέλη Ζούγρη. Και εκείνος ξέρει τι να την κάνει κάθε φορά που την έχει στα χέρια...