Ο γενικός αρχηγός της Πρίστινα στο Sportal - «Οι Έλληνες διαιτητές το παραδέχθηκαν, αλλά γιατί δεν το κατήγγειλαν;»

Ο γενικός αρχηγός της Πρίστινα, Αγκόν Αμπάζι (πρώτος από αριστερά στην πάνω σειρά)

i

© Prishtina KB Facebook

Ο γενικός αρχηγός της Πρίστινα στο Sportal - «Οι Έλληνες διαιτητές το παραδέχθηκαν, αλλά γιατί δεν το κατήγγειλαν;»

Ηλίας Λαλιώτης 11:20 - 29.04.2023 / Ανανεώθηκε: 11:23 - 29.04.2023

Ο Αγκόν Αμπάζι, γενικός αρχηγός της ομάδας μπάσκετ της Πρίστινα, η οποία κατήγγειλε απόπειρα δωροδοκίας των Ελλήνων διαιτητών, Ζαχαρή και Κάρδαρη, μίλησε στο Sportal για την υπόθεση.

Το περασμένο Σάββατο (22/4) μια ανακοίνωση στο... Κόσοβο ήρθε να ταράξει τα νερά του ελληνικού μπάσκετ.

Η Πρίστινα κατήγγειλε μέσω της σελίδας της στο Facebook ότι η αντίπαλός της στον ημιτελικό του πρωταθλήματος, Τρέπτσα, επιχείρησε να δωροδοκήσει τους Έλληνες διαιτητές Δημήτρη Ζαχαρή και Τάσο Κάρδαρη.

Συγκεκριμένα, η ομάδα από το Κόσοβο ανέφερε πως πριν από την τρίτη αναμέτρηση με την Τρέπτσα για τον ημιτελικό των playoffs του τοπικού πρωταθλήματος ανακάλυψε πως κάποια άτομα προσέγγισαν τους Έλληνες ρέφερι, με σκοπό να τους δωροδοκήσουν για να σφυρίξουν υπέρ της Τρέπτσα.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση η Πρίστινα τόνιζε πως οι διαιτητές παραδέχθηκαν το γεγονός και γι' αυτό αποχώρησαν από το Κόσοβο και δεν σφύριξαν εν τέλει στην αναμέτρηση.

Η καταγγελία αυτή, πλήττει την εικόνα του ελληνικού μπάσκετ, με την ΕΟΚ να καλείται να ερευνήσει την υπόθεση για να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Ο Παναθηναϊκός, άλλωστε, με επιστολή του προς την ομοσπονδία ζήτησε να υπάρξει ενημέρωση με τις εξελίξεις στην υπόθεση.

Επιστολή Παναθηναϊκού σε ΕΟΚ για την απόπειρα δωροδοκίας των Ζαχαρή και Κάρδαρη
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

13:18 - 28.04.2023

Επιστολή Παναθηναϊκού σε ΕΟΚ για την απόπειρα δωροδοκίας των Ζαχαρή και Κάρδαρη

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός καλεί την ΕΟΚ να ενημερώσει για το σύνολο των ενεργειών που έχει κάνει μετά την καταγγελία για απόπειρα δωροδοκίας των διαιτητών Κάρδαρη και Ζαχαρή στο Κόσοβο.

Το Sportal επικοινώνησε με τον γενικό αρχηγό της Πρίστινα τα τελευταία 8 χρόνια, Αγκόν Αμπάζι, ο οποίος μας μίλησε για την υπόθεση, τις τελευταίες εξελίξεις της έρευνας κι έκανε τις προσωπικές του εκτιμήσεις για όσα συνέβησαν.

«Την υπόθεση έχει αναλάβει η εισαγγελία και η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα, οπότε είναι περιορισμένες οι πληροφορίες που μπορώ να σας δώσω» ανέφερε αρχικά ο Κοσοβάρος παράγοντας, εκτιμώντας ταυτόχρονα πως θα κληθούν με κάποιο τρόπο να καταθέσουν σύντομα και οι διαιτητές που εμπλέκονται.

Για να προσθέσει: «Η Πρίστινα είναι η καλύτερη ομάδα μέσα στο γήπεδο, το ξέρουν όλοι αυτό. Και γι' αυτό προσπάθησαν με άλλους τρόπους να μας νικήσουν. Ίσως προσπαθήσουν πάλι, αλλά είμαστε σε εγρήγορση».

Στη συνέχεια εξήγησε γιατί επιλέχθηκαν εξαρχής Έλληνες διαιτητές για τον αγώνα. «Συμφωνήσαμε πριν από τα παιχνίδια όλες οι ομάδες, να φέρουμε ξένους διαιτητές, γιατί το επίπεδο διαιτησίας εδώ δεν είναι τόσο υψηλό», τόνισε.

Καταλήγοντας, ο κ. Αμπάζι υποστήριξε πως οι Κάρδαρης και Ζαχαρής παραδέχθηκαν πως κάποιος τους πλησίασε για να τους δωροδοκήσει, αλλά διερωτήθηκε γιατί δεν το κατήγγειλαν οι ίδιοι: «Οι Έλληνες διαιτητές παραδέχθηκαν πως κάποιος τους πλησίασε, υπάρχουν στοιχεία άλλωστε, αλλά μόνο όταν τους ρώτησε για αυτό ο πρόεδρος της ομοσπονδίας. Είχαν την υποχρέωση να το καταγγείλουν αμέσως μετά την απόπειρα. Αν δεν έχουν κάνει κάτι λάθος, γιατί δεν το κατήγγειλαν αμέσως;».