O Λίλαρντ σκέφτεται για πρώτη φορά τη φυγή του από το Πόρτλαντ

Ντέιμιαν Λίλαρντ

i

© photo by Soobum Im / Getty Images / Ideal Images

O Λίλαρντ σκέφτεται για πρώτη φορά τη φυγή του από το Πόρτλαντ

Γιώργος Γαβριλάκης 11:26 - 29.03.2023 / Ανανεώθηκε: 11:33 - 29.03.2023

O Ντέιμιαν Λίλαρντ ολοκλήρωσε πρόωρα την 11η σεζόν του με τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, έχει άλλα τέσσερα χρόνια συμβόλαιο με την ομάδα, αλλά για πρώτη φορά στην καριέρα του υπάρχει η φημολογία πως σκέφτεται σοβαρά να εγκαταλείψει το Όρεγκον. Και θα υπάρχουν πολλοί που θα θελήσουν να εμπλακούν στην υπόθεση.

Έχει αφιερώσει όλη του την επαγγελματική καριέρα στο Πόρτλαντ. Οι Μπλέιζερς τον επέλεξαν στο Νο 6 του Draft το 2012 και από τότε ο Ντέιμιαν Λίλαρντ έχει γίνει επτά φορές All-Star, έχει κάνει... θαύματα στο παρκέ, φέτος μάλιστα σκόραρε 71 πόντους σε ένα ματς και βελτίωσε εντυπωσιακά το ρεκόρ καριέρας του. 

Στο βάθος των ετών πολλοί θέλησαν να τον αποκτήσουν (ως ελεύθερο ή μέσω ανταλλαγής) και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν έκρυψε ποτέ πως αν έπρεπε να επιλέξει έναν ιδανικό συμπαίκτη, αυτός θα ήταν ο Λίλαρντ. Παρόλα αυτά, ο «Dame» δήλωνε πάντα πιστός στην ομάδα και προτιμούσε να... ταλαιπωρείται μαζί της, παρά να πάει στο Λ.Α. ή οπουδήποτε αλλού με σκοπό να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα ως μέλος μιας super team. 

Προσπάθησε αρκετές φορές να κάνει ότι έκανε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με τους Μιλγουόκι Μπακς, αλλά σε αντίθεση με τον Greek Freak απέτυχε να προσφέρει μία ομαδική επιτυχία στους Μπλέιζερς

Πρωταθλητές της Central Division οι Μιλγουόκι Μπακς για 5η διαδοχική χρονιά
NBA

07:54 - 29.03.2023

Πρωταθλητές της Central Division οι Μιλγουόκι Μπακς για 5η διαδοχική χρονιά

Η ήττα των Καβαλίερς στην Ατλάντα επέτρεψε στουε Μιλγουόκι Μπακς του γιάννη Αντετοκούνμπο να πανηγυρίσουν 15 μερες πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου άλλη μια πρωτιά στο κεντρικό τμήμα της ανατολικής περιφέρειας.

Φέτος, η ομάδα του έχει ήδη αποκλειστεί και μάλιστα, ο Ντέιμιαν Λίλαρντ δεν θα αγωνιστεί στα τελευταία παιχνίδια της κανονικής περιόδου. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν θα φορέσει ξανά τη φανέλα της ομάδας με την οποία αγωνίζεται εδώ και 11 χρόνια. 

Στα 33 του έχει συμβόλαιο με τους Μπλέιζερς για άλλα τέσσερα χρόνια με συνολικές απολαβές 217 εκατομμύρια δολάρια. Κάθε φορά, στο παρελθόν, που δημιουργήθηκαν φήμες για ανταλλαγή του ο Λίλαρντ επέμενε: «Θέλω να μείνω στο Πόρτλαντ και να νικήσω εδώ». Το καλοκαίρι όμως, δεν αποκλείεται να το ξανασκεφτεί και μαζί του να σκεφτούν την επόμενη μέρα και οι Μπλέιζερς.