Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας στο Sportal: «Ελπίζω ο κόσμος της ΑΕΚ να στηρίξει τη Λιθουανία από εδώ και πέρα» (vid)

Χρήστος Τσάλτας 21:04 - 01.09.2023

Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας παραδέχτηκε, μέσα από την κάμερα του Sportal στη Μανίλα, πως η τελική διαφορά των 25 πόντων δεν αποτυπώνει τον βαθμό δυσκολίας του αγώνα, ενώ έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο της ΑΕΚ.

Αποστολή στη Μανίλα

Από το βράδυ της Παρασκευής η Λιθουανία έκλεισε θεση για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η Lietuva ήθελε μόνο τη νίκη κόντρα στην Εθνική και τα κατάφερε χάρη σε ένα καταιγιστικό δεύτερο ημίχρονο.

Για την ομάδα του Κάζις Μακσβίτις τα πράγματα δεν ξεκίνησαν καλά, με την Εθνική να ελέγχει τον ρυθμό και να βάζει δύσκολα στους Λιθουανούς. Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που η Lietuva αποφάσισε να πάει σε αλλαγές στο παχιν΄διι της.

«Το πλάνο μας στο ξεκίνημα δεν δούλεψε», παραδέχτηκε ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, που μίλησε στην κάμερα του Sportal, για να προσθέσει πως «πήραμε ένα ρίσκο αφήνοντας τα σουτ στον Τόμας Ουόκαπ, που έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι. Στο ημίχρονο κάναμε το παιχνίδι μας και αυτό δούλεψε. Το αποτέλεσμα δεν δείχνει το παιχνίδι. Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι, η Ελλάδα έκανε εξαιρετική δουλειά. Ευτυχώς κερδίσαμε».

Η Λιθουανία βρίσκεται στους 8 του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Σε ένα καλοκαίρι ταραχώδες, με πολλές απουσίες, πολλές κριτικές, μουρμούρα και αμφισβήτηση, η Lietuva παραμένει στην ελίτ και απέχει πλέον 40 λεπτά από την τετράδα.

Ένα επίτευγμα που από μόνο του είναι πολύ σπουδαίο. «Σημαίνει πάρα πολλά», παραδέχτηκε ο Λιθουανός άσος, για να προσθέσει «Έχουμε πολλές απουσίες, 6-7 παίκτες λείπουν. Πολλοί άνθρωποι μας υποτίμησαν για τον τίτλο και αυτό ήταν έξτρα κίνητρο να τους δείξουμε ότι μπορούμε να παίξουμε σε υψηλό επίπεδο. Τέτοια παιχνίδια είναι σκληρά γιατί αν χάσεις όλη η δουλειά του καλοκαιριού πάει στα σκουπίδια και ευτυχώς τα καταφέραμε».

Το μαρκάρισμα του Ουόκαπ ήταν μείζονος σημασίας για την Λιθουανία, που είχε εστιάσει σε ένα κομμάτι, την δημιουργία. «Στο πρώτο ημίχρονο τον παίξαμε under κατά κύριο λόγο και έβαλε τα σουτ. Το πλάνο ήταν να τον αφήσουμε να σουτάρει, αλλά θέλαμε να σταματήσουμε τη δημιουργία του. Να μην βάλει τους συμπαίκτες του στο κλίμα. Έβαζε τα πάντα και εμείς παίξαμε πιο απλή άμυνα».

Όσο για το τέλος, ζητήσαμε από τον έμπειρο άσο να στείλει ένα μήνυμα στον κόσμο της ΑΕΚ. Και η αλήθεια είναι πως η απάντησή του είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

«Πιθανότατα είναι τρελαμένοι μαζί μου. Δεν είναι η καλύτερη στιγμή να πω κάτι. Είναι η πιο δύσκολη ερώτηση στο τουρνουά. Λυπάμαι για σήμερα, αλλά ελπίζω να υποστηρίζετε την ομάδα μας στον επόμενο γύρο. Τα λέμε σύντομα και πιθανότατα να μπορέσουμε να κερδίσουμε κάτι καλό και με την ΑΕΚ», είπε.

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.