O Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς στο Sportal: «Μετάλλιο με την Σερβία στο Παγκόσμιο - Αυτό θα είναι το κλειδί της επιτυχίας»

O Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς στο Sportal: «Μετάλλιο με την Σερβία στο Παγκόσμιο - Αυτό θα είναι το κλειδί της επιτυχίας»

Χρήστος Τσάλτας 14:40 - 09.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:41 - 09.08.2023

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς μίλησε στο Sportal για την προετοιμασία της εθνικής Σερβίας ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου, εξέφρασε την επιθυμία να κατακτήσει ένα ακόμα μετάλλιο με την εθνική ομάδα, ενώ εξήγησε τι είναι αυτό που θα φέρει την επιτυχία για την ομάδα του το φετινό καλοκαίρι.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο απέχει λιγότερες από 20 μέρες για το πρώτο τζάμπολ και οι 32 ομάδες που θα πάρουν μέρος στο μεγάλο ραντεβού του καλοκαιριού προεοτιμάζονται με εντατικούς ρυθμούς. Ανάμεσα σε αυτές είναι και η Σερβία, η οποία ταξιδεύει στις Φιλιππίνες με όνειρα και βλέψεις για μια πολύ καλή πορεία.

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς «πονοκεφαλιάζει» για απουσίες βασικών παικτών του, όπως ο Νίκολα Γιόκιτς, ο Βασίλιε Μίτσιτς και ο Νίκολα Κάλινιτς, όμως την ίδια ώρα υπάρχουν στην προετοιμασία παίκτες πρώτης γραμμής, που είναι ικανοί να οδηγήσουν την εθνική ομάδα στην επιτυχία.

Μια τέτοια περίπτωση είναι ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς. Ο «Bogi» έπειτα από μια γεμάτη σεζόν με τους Ατλάντα Χοκς ηγείται της Σερβίας, με τον ρόλο του να είναι αναβαθμισμένος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Οι απουσίες άλλωστε έχουν φέρει τον έμπειρο γκαρντ σε ρόλο ηγέτη στην εθνική ομάδα, με την ευθύνη απέναντι στους συμπαίκτες, αλλά και τη χώρα του, να είναι τεράστια.

Ο 30χρονος γκαρντ από το Βελιγράδι μιλώντας στο Sportal, στο περιθώριο της νίκης των Σέρβων απέναντι στην Εθνική ομάδα, έκανε τον απολογισμό της προετοιαμσίας, στάθηκε στην ευθύνη του ως ηγέτης του ρόστερ, ενώ μίλησε για τις πιθανότητες κατάκτησης ενός μεταλλίου.

«Προφανώς όλοι έχουν βαριά πόδια και είναι δύσκολα», ανέφερε αρχικά ο Bogi, μιλώντας για την προετοιμασία της ομάδας του, για να προσθέσει στη συνέχεια ότι «η αρχή είναι πάντα δύσκολη, γιατί αν και παίζουμε πολύ καιρό μαζί έχουμε νέο προπονητή στην εθνική, είναι νέα ομάδα και ο καθένας προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα».

Κάθε καλοκαίρι η Σερβία θέτει τον πήχη ψηλά, στοχεύοντας σε κατάκτηση μεταλλίων, ανεξαρτήτως διοργάνωσης. Ποιο είναι το ταβάνι της φετινής ομάδας;

Ο Μπογκντάνοβιτς φρόντισε να μην ανεβάσει τις προσδοκίες. «Δεν το ξέρω. Είμαι περήφανος που ο καθένας δουλεύει σκληρά κάθε μέρα. Δεν θέτουμε καμία προσδοκία για το Παγκόσμιο Κύπελλο στις Φιλιππίνες και αυτό είναι το καλύτερο».

Το φετινό καλοκαίρι η παρουσία του είναι εξόχως σημαντική στο πλάνο του Σβέτισλαβ Πέσιτς. Διότι πλέον είναι ο ηγέτης του ρόστερ, το σημείο αναφοράς και αυτός γύρω από τον οποίο περιστρέφονται τα πάντα στην επίθεση. Έναν ρόλο τον οποίο έχει αποδεχτεί πλήρως, έχοντας βέβαια και την στήριξη των συμπαικτών του.

«Αυτοί οι τύποι πιστεύουν ο ένας στον άλλο κάθε φορά που βρίσκεται στο παρκέ. Ναι είμαι ο πιο έμπειρος από τους συμπαίκτες μου, αλλά πιστεύουμε και στους άλλους παίκτες που έχουμε. Ξέρω ότι όλοι είναι ικανοί να είναι ηγέτες στις ομάδες τους. Αυτό είναι πολύ καλό για να έχουμε βοήθεια από τους συμπαίκτες μας που θα κάνουν step up σε κάθε παιχνίδι. Αυτό μου δίνει αυτοπεποίθηση να κάνω το παιχνίδι μου».

Απέναντι στην Εθνική οι Σέρβοι κατάφεραν να ελέγξουν το τέμπο και να φτάσουν στη νίκη. Ρωτώντας τον Μπογκντάνοβιτς ποιο είναι το στοιχείο που θα κάνει ακόμα καλύτερη την ομάδα του στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ήταν ξεκάθαρος. «Η επικοινωνία», ανέφερε χωρίς περιστροφές, για να συμπληρώσει. «Είναι το κλειδί για εμάς και να ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, να καταλαβαίνουμε το παιχνίδι και πότε ένα φάουλ θα στείλει τον αντίπαλο στο μπόνους. Είναι όλα τα μικρά πράγματα στο παιχνίδι».

Η κατάκτηση ενός μεταλλίου είναι δεδομένο πως περνάει από το μυαλό, τόσο του ιδίου, όσο και των συμπαικτών του. «Είναι τρομερό συναίσθημα. Το έχω βιώσει στο παρελθόν και ελπίζω να το κάνουμε και φέτος το καλοκαίρι» ανέφερε και πρόσθεσε ότι «ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο, αλλά κάθε καλοκαίρι είναι δύσκολο για να πετύχεις».

Κλείνοντας στάθηκε στο επίπεδο ανταγωνισμού στο φετινό τουρνουά, ρίχνοντας το μπαλάκι στην FIBA, με αφορμή και τις απουσίες που υπάρχουν από κάθε ομάδα. «Ο ανταγωνισμός έχει να κάνει με τους παίκτες. Αυτή είναι ερώτηση που θα μπορούσε να απαντήσει η FIBA. Αυτοί πρέπει να κάνουν καλύτερη δουλειά με το καλεντάρι».