O Μπρόνι Τζέιμς αντέγραψε τον πατέρα του, αλλά δεν κέρδισε τον διαγωνισμό καρφωμάτων (vids)

Μπρόνι Τζέιμς

i

© photo by Icon Sportswire / Getty Images / Ideal Images

O Μπρόνι Τζέιμς αντέγραψε τον πατέρα του, αλλά δεν κέρδισε τον διαγωνισμό καρφωμάτων (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:16 - 28.03.2023 / Ανανεώθηκε: 11:47 - 28.03.2023

Στον διαγωνισμό καρφωμάτων που προηγήθηκε του McDonald's All American Game, o Μπρόνι Τζέιμς είχε μία ωραία ιδέα. Έκανε παρόμοιο κάρφωμα με τον πατέρα του 20 χρόνια μετά, ήταν επιτυχημένο, αλλά οι κριτές έδωσαν αλλού το βραβείο και ο ΛεΜπρόν... αντέδρασε!

Κάθε χρόνο, από το 1978 μέχρι σήμερα -τέτοια περίπου εποχή- οι καλύτεροι παίκτες και οι καλύτερες παίκτριες των high school των Ηνωμένων Πολιτειών συγκεντρώνονται σε ένα γήπεδο και αναμετρούν τις δυνάμεις τους. Σε μία διοργάνωση που το όνομά της καθορίζεται από τον χορηγό και είναι το McDonalds All-American Game. 

Στη φετινή βερσιόν, που γίνεται στο Toyota Center του Χιούστον και έδρα των Ρόκετς του ΝΒΑ, (μοιραία) το κεντρικό πρόσωπο είναι ο Μπρόνι Τζέιμς, ενάς από τους πιο ταλαντούχους νεαρούς, αλλά κυρίως ο μεγάλος γιός του ΛεΜπρόν Τζέιμς

Ο αγώνας των επιλέκτων θα γίνει τα ξημερώματα της Τετάρτης (29/3), αλλά μία μέρα νωρίτερα το μενού περιελάμβανε τον διαγωνισμό καρφωμάτων. Εκεί, ο Μπρόνι έλαβε μέρος και μάλιστα είχε μία ωραία έμπνευση. Να αντιγράψει ένα κάρφωμα που είχε κάνει στο πλαίσιο της ίδιας διοργάνωσης ο πατέρας του πριν από 20 χρόνια. 

Το έκανε! Και ήταν ομολογουμένως επιτυχημένο. Οι κριτές του έδωσαν μεγάλη βαθμολογία, αλλά όχι τη μεγαλύτερη και το βραβείο πήγε στα χέρια του Σιν Στιούαρντ.

Ο ΛεΜπρόν έδειξε ενθουσιασμό για την έμπνευση του γιού του και εξέφρασε το παράπονό του για τον τρόπο που τον αντιμετώπισαν οι κριτές. «Ήταν άψογο! Θα έπρεπε να πάρει δεκάρια!», έγραψε ο 38χρονος σούπερ σταρ των Λος Άντζελες Λέικερς μέσω twitter. Όπως και να έχει είναι περήφανος για τον γιό του, που το καλοκαίρι θα κληθεί να αποφασίσει σε πιο κολέγιο θα αγωνιστεί. Έχει προσφορές από τα μεγαλύτερα προγράμματα και αναμένεται στο ΝΒΑ Draft του 2024 να βρίσκεται στις επιλογές του πρώτου πρώτου γύρου. 

Αν ο ΛεΜπρόν συνεχίσει μέχρι τα 40 του στο ΝΒΑ, δηλαδή άλλες δύο σεζόν ίσως τον συναντήσει ως αντίπαλο, ακόμα και ως συμπαίκτη. Προφανώς και κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ξανά στα χρονικά του «μαγικού πλανήτη».