Ο Νικόλο Μέλι στο Sportal: «Όταν παιζουμε με την Σερβία δεν εχουμε άγχος» (vid)

Χρήστος Τσάλτας 11:27 - 02.09.2023 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 02.09.2023

Ο Νικόλο Μέλι μίλησε στην κάμερα του Sportal από τη Μανίλα και εξήγησε τι είναι αυτό που κάνει τόσο δυνατή την εθνική Ιταλίας κόντρα στην Σερβία, έδωσε το σύνθημα για τον "τελικό" με το Πουέρτο Ρίκο και στάθηκε στην παρουσία του Λουίτζι Ντατόμε στα αποδυτήρια.

Αποστολή στη Μανίλα

Τον τελευταίο χρόνο ένα ζευγάρι τείνει να εξελιχθεί σε... πελατειακή σχέση. Πρόκειται για τις αναμετρήσεις της Σερβίας με την Ιταλία. Σε όποια διοργάνωση κι αν τεθούν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες, όποιο κι αν είναι το status τους, όποιοι κι αν αγωνίζονται, η Σκουάντρα Ατζούρα θα βρει τον τρόπο να πάρει αυτό που θέλει. Μέσα σε διάστημα ενός χρόνου οι Ιταλοί έχουν κερδίσει σε Eurobasket (2022), φιλικό (τουρνουά Ακρόπολις 2023) και τώρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο (2023).

Όπως έκανε και στην Araneta. Οι παίκτες του Τζιανμάρκο Ποτζέκο έκαναν τεράστια προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο, κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και στο φινάλε να φτάσουν σε μια σπουδαία νίκη, που τους κρατάει... ζωντανούς στο κυνήγι μιας θέσης στην οκτάδα. Ή για να είμαστε πιο ακριβείς, πλέον κρατάνε την τύχη στα χέρια τους.

O Νικόλο Μέλι, που΄εβαλε το δικό του λιθαράκι, ώστε η Ιταλία να φτάσει στη μεγάλη νίκη, μίλησε στην κάμερα του Sportal, εξηγώντας τι είναι αυτό που κάνει την ομάδα του να είναι τόσο αποτελεσματική απέναντι στο σύνολο του Σβέτισλαβ Πέσιτς. Παράλληλα αναφέρθηκε στον «τελικό» με το Πουέρτο Ρίκο, ενώ έδωσε έπλεξε το εγκώμιο τόσο του Λουίτζι Ντατόμε, όσο και του Σιμόνε Φοντέκιο.

«Δεν έχουμε τόση πίεση όση έχουν αυτοί», ήταν η πρώτη εξήγηση από τον Μέλι στο 3Χ2 του τελευταίου χρόνου απέναντι στην Σεεβία. Ο εκρηκτικός φόργουορντ όμως δεν έμεινε εκεί, πηγαίνοντας την κουβέντα ένα βήμα παρακάτω.

«Παίζουμε το παιχνίδι μας. Συνεχίζουμε να παίζουμε είτε είμαστε πάνω με 12 ή πίσω με 16, όπως έγινε στο χθεσινό ματς. Αυτό είναι το κλειδί και έτσι έχουν έρθει οι 3 τελευταίες νίκες απέναντί τους».

Χρόνος για πανηγυρισμούς δεν υπάρχει στα ενδότερα της ομάδας, καθώς ακολουθεί ένας ακόμα «τελικός», κόντρα στο Πουέρτο Ρίκο. Και έτσι έδωσε το σύνθημα ξανά. «Θα είναι πολύ καλό για εμάς. Η μοίρα είναι στα χέρια μας και έιμαστε χαρούμενοι γι αυτό. Θα είναι σκληρό παιχνίδι, όπως κάθε αγώνας στο Παγκόσμιο Κύπελλο. και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να καταφέρουμε να περάσουμε και από τον δεύτερο γύρο».

Ένα από τα κίνητρα που έχουν οι Ιταλοί για μια πετυχημένη παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο έχει ονοματεπώνυμο: Λουίτζι Ντατόμε. Ο αρχηγός των Ιταλών διανύει τις τελευταίες μέρες του ως ενεργός αθλητής, καθώς με το πέρας του τουρνουά θα κρεμάσει τα παπούτσια του.

«Επιτέλους αποσύρεται», είπε χαριτολογώντας ο Ιταλός φόργουορντ, για να προσθέσει ότι «είμαι χαρούμενος που είμαι μαζί του εντός και εκτός παρκέ, σε αυτές τις τελευταίες στιγμές της καριέρας του. Είναι κάτι που κρατάω και είμαι περήφανος γι αυτό. Είμαι χαρούμενος που είμαι μέλος αυτής της εμπειρίας. Είμαι χαρούμενος και γι αυτό το λόγο θέλουμε να πάμε όσο καλύτερα μπορούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Η ηγεσία της ομάδας ωστόσο βρίσκεται σε καλά χέρια. Πιο συγκεκριμένα, σε αυτά του Σιμόνε Φοντέκιο, ο οποίος κόντρα στην Σερβία σταμάτησε στους 30 πόντους. Η εμφάνισή του ήταν οδηγός για τη συνέχεια.

Οι συμπαίκτες του άλλωστε έχουν μόνο καλά λόγια να πουν για την αγωνιστική του εικόνα. «Είναι εκπληκτικός παίκτης, εκπληκτικός τύπος, εκπληκτικός συμπαίκτης. Είναι πολύ καλός σε όλα. Είμαι χαρούμενος γι αυτόν γιατί ξέρω πόση δουλειά έχει ρίξει. Το να σκοράρεις 30 πόντους είναι κάτι ξεχωριστό. Ελπίζω να το κάνει πάλι για εκείνον, αλλά και για εμάς σαν ομάδα», εξήγησε ο Μέλι, ο οποίος κλείνοντας αναφέρθηκε στη δική του παρουσία στα παρκέ, έχοντας ως στόχο να γίνει πιο αποδοτικός και πιο αποτελεσματικός για την εθνική ομάδα της Ιταλίας.

«Ελπίζω πως μπροώ ακόμα να βελτιωθώ κα κάνω κάτι καλύτερο για την ομάδα. Απολαμβάνω τη στιγμή, απολαμβάνω να είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο να βοηθήσω την ομάδα και να κάνει ο Τζίτζι Ντατόμε το καλύτερο δυνατό τουρνουά», ήταν τα λόγια του.

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.