Ο Παναθηναϊκός στην πρώτη περίοδο δεν έκανε ούτε μία ασίστ!
i

© 2023 EuroLeague Basketball

Ο Παναθηναϊκός στην πρώτη περίοδο δεν έκανε ούτε μία ασίστ!

Sportal newsroom 21:12 - 17.10.2023 / Ανανεώθηκε: 21:37 - 17.10.2023

Στην πρώτη περίοδο, όπου ο Παναθηναϊκός έχανε από τη Φενέρμπαχτσε με 27-9 κανένας παίκτης των «πρασίνων» δεν έκανε ασίστ. Ούτε μία έτσι για δείγμα, ενώ μέχρι το ημίχρονο (43-28) πρώτος πασέρ για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν ήταν ο Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι με δύο τελικές πάσες.

Στην Ulker Sports Arena της Κωνσταντινούπολης ο Παναθηναϊκός υπέφερε στο ξεκίνημα του αγώνα. Έχασε την επαφή στο σκορ και βρέθηκε πίσω στο σκορ ακόμα και με 19 πόντους διαφορά (33-14). Η πρώτη περίοδος έληξε με τη Φενέμπαχτσε να προηγείται με 27-9. Σε αυτό το διάστημα το στοιχείο του παιχνιδιού που ήταν αποκαρδιωτικό ήταν οι συνεργασίες στην επίθεση -πέραν από την ευάλωτη άμυνα. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα πρώτα δέκα λεπτά οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να κάνουν ούτε μία ασίστ. Ούτε ο Κώστας Σλούκας, ούτε ο Λούκα Βιλντόζα, κανένας οργανωτής και κανένας παίκτης της ομάδας -έστω από τύχη- δεν μπόρεσαν να δώσουν την μπάλα σε έναν συμπαίκτη τους και αυτός να βάλει ένα καλάθι. 

Ο «καλός σκόρερ» που ψάχνει ο Αταμάν: 5+2 επιλογές από το ΝΒΑ για τον Παναθηναϊκό (vids)
EUROLEAGUE

18:20 - 17.10.2023

Ο «καλός σκόρερ» που ψάχνει ο Αταμάν: 5+2 επιλογές από το ΝΒΑ για τον Παναθηναϊκό (vids)

Tη μέρα που ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Φενέρμπαχτσε ο κόουτς Αταμάν ενημέρωσε πως «ψάχνουμε έναν καλό σκόρερ από το ΝΒΑ». Αυτό φέρνει στην επιφάνεια μία λίστα που μοιάζει με εκείνη που του Ολυμπιακού πριν πάρει τον Μπραζντέικις: Ο Ουίλ Μπάρτον είναι ο καλύτερος διαθέσιμος, ο Κέντρικ Ναν είναι ακόμα άνεργος, ενώ το ίδιο ισχύει για τους Τέρενς Ντέιβις, Όστιν Ρίβερς και Χαμιντού Ντιαλό (μεταξύ λίγων ακόμα...).

Στην δεύτερη περίοδο, η εικόνα βελτιώθηκε, όχι όμως γιατί κάποιος ανέλαβε να οργανώσει καλύτερα την ομάδα, αλλά γιατί ο Εργκίν Αταμάν έβαλε στο παιχνίδι τον Κάιλ Γκάι, ο οποίος μέχρι το ημίχρονο είχε 13 πόντους (3/5 τρίποντα) σε 9'37'' συμμετοχής. Ακόμα κι όταν οι «πράσινοι» βελτιώθηκαν δεν το έκαναν μέσω ομαδικής προσπάθειας. Βέβαια από το 10ο λεπτό και έπειτα, μέχρι το ημίχρονο έκαναν 5 ασίστ. Τις περισσότερες απ' όλους τις έκανε ο Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι. Και αυτό ήταν ένα παράξενο στοιχείο!