O Πλάθα για την εμπειρία του στην ΑΕΚ: «Οι παίκτες ήταν απλήρωτοι για μήνες...» (vid)

Ζοάν Πλάθα

O Πλάθα για την εμπειρία του στην ΑΕΚ: «Οι παίκτες ήταν απλήρωτοι για μήνες...» (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 12:46 - 02.03.2024 / Ανανεώθηκε: 12:49 - 02.03.2024

Έμεινε στην ΑΕΚ μερικούς μήνες και η εμπειρία που αποκόμισε ο Ζοάν Πλάθα από την συνεργασία του στην Ελλάδα ήταν... απογοητευτική. «Οι παίκτες ήταν έως και 4 μήνες απλήρωτοι και το προσωπικό πάνω από μισό χρόνο», είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ισπανικό μέσο.

Ένα μήνα και μία εβδομάδα μετά την αποχώρησή του από την ΑΕΚ, ο Ζοάν Πλάθα μίλησε για πρώτη φορά για την ολιγόμηνη εμπειρία του στην Ελλάδα με τους «κιτρινόμαυρους». Μία πορεία που ξεκίνησε με ενθουσιασμό και από τα δύο συνεργαζόμενα μέλη (τον Ισπανό και την Ένωση), αλλά σταμάτησε απότομα κι αφού αγωνιστικά η ομάδα δεν μπόρεσε να δείξει κάτι το δελεαστικό.

Πλέον, από την πατρίδα του, ο έμπειρος τεχνικός κι αφού φιλοξενήθηκε στο στούντιο του BDN μίλησε για την ΑΕΚ και για την κατάσταση που έζησε εντός της ομάδας. Και δεν έχει δα και τις καλύτερες αναμνήσεις, περισσότερο με... τραγικές μοιάζουν, σύμφωνα με τα λεγόμενά του.

«Για μένα και για τους Αμερικανούς παίκτες της ομάδας, υπήρχε καθυστέρηση δύο μηνών στην καταβολή των μισθών», είπε και μάλιστα ανέφερε πως ο ίδιος και οι ξένοι αθλητές ήταν από τους πιο... ευνοημένους, καθώς «οι Έλληνες ήταν απλήρωτοι για τέσσερις μήνες, ενώ κάποιοι από το προσωπικό είχαν να πληρωθούν ακόμα και επτά μήνες».

Ο Προμηθέας και ο Άρης συναντιούνται για να καθορίσουν την τετράδα - Ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί την ΑΕΚ
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

09:42 - 02.03.2024

Ο Προμηθέας και ο Άρης συναντιούνται για να καθορίσουν την τετράδα - Ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί την ΑΕΚ

Η 19η αγωνιστική της Stoiximan Basket League ξεκινά το Σάββατο (2/3) με τρεις αναμετρήσεις. Ο Προμηθέας φιλοξενεί στην Πάτρα τον Άρη με στόχο να του... κλέψει την τέταρτη θέση της κατάταξης, ενώ στη Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ. Τέλος το Λαύριο κοντράρεται με την Καρδίτσα.

Συνολικά, 60χρονος Καταλανός τεχνικός, που έχει θητεύσει σε κορυφαίους συλλόγους στην Ευρώπη (Ρεάλ Μαδρίτης, Ζαλγκίρις, Μάλαγα, μεταξύ άλλων) δεν μπορούσε να πιστέψει πως «το 2024 γίνονται τέτοια πράγματα, που γινόντουσαν βέβαια πριν 30 χρόνια», ενώ πρόσθεσε πως παρά το γεγονός ότι όλοι δούλευαν απλήρωτοι «οι απαιτήσεις τις ομάδας ήταν οι ίδιες».

🔴 Ζάλγκιρις - Ολυμπιακός 76-95: ΟΜΑΔΑΡΑ στο Κάουνας - Απολαυστικοί οι Ουόκαπ, Πίτερς & ΜακΚίσικ!

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!