O προπονητής των Κινγκς «τελείωσε» τα σενάρια ανταλλαγής του Σάσα Βεζένκοφ...

Σάσα Βεζένκοφ

O προπονητής των Κινγκς «τελείωσε» τα σενάρια ανταλλαγής του Σάσα Βεζένκοφ...

Χρήστος Τσάλτας 12:56 - 10.12.2023

Ο Σάσα Βεζένκοφ βρίσκει τον εαυτό του στο Σακραμέντο, όντας κομμάτι του ροτέισιον των Κιγνκς και ο Μάικ Μπράουν ανέλυσε τις σκέψεις του γύρω από το μέλλον του Βούλγαρου φόργουορντ στην ομάδα.

Οι Σακραμέντο Κινγκς αποφάσισαν να «επενδύσουν» στο ταλέντο του Σάσα Βεζένκοφ τη φετινή σεζόν, με τον Βούλγαρο φόργουορντ να κάνει το... άλμα για το ΝΒΑ, έπειτα από δύο άκρως παραγωγικές σεζόν με τον Ολυμπιακό στην Euroleague.

Ο «Vezy» έρχεται από τον πάγκο, όντας κομμάτι της 2nd unit των Κινγκς, με τον Μπράουν να τον βάζει σταδιακά όλο και περισσότερο στα νέα δεδομένα. Άλλωστε ο έμπειρος κόουτς έχει αποφασίσει να δώσει χώρο και χρόνο στον χαρισματικό άσο, δείχνοντας πόσο πιστεύει στις ικανότητές του. Αυτό το υπογράμμισε και σε δηλώσεις του, με τις οποίες ουσιαστικά έβαλε τέλος σε κάθε σενάριο για ανταλλαγή του χαρισματικού άσου.

Ο Μπράουν μιλώντας για τον Βεζένκοφ τόνισε: «Ο Σάσα ξέρει να παίζει. Δεν είναι ο συνηθισμένος rookie. Έχει βρεθεί σε μεγάλες στιγμές, σε μεγάλα παιχνίδια, έχει πάρει μεγάλα σουτ και έχει βρεθεί αντιμέτωπος με πολλά διαφορετικά είδη άμυνας. Όσο περνάει ο καιρός, τόσο πιο άνετα θα νιώθει πάνω στο παρκέ σε διαφορετικές συνθήκες.

Σκόραρε με διαφορετικούς τρόπους, έκανε κοψίματα, πήρε επιθετικά ριμπάουντ, έβαλε τρίποντα. Είναι ένας έμπειρος παίκτης που ξέρει πώς να παίζει και να εκμεταλλεύεται τα πλεονεκτήματα που του δίνει η αντίπαλη άμυνα. Είναι σε θέση να το κάνει αυτό, γιατί παίρνει λίγο περισσότερο χρόνο και νιώθει λίγο πιο άνετα.

Θέλουμε να έχουμε την ικανότητα να τον κρατήσουμε στο παρκέ, όσο περισσότερο μπορούμε. Όσο προσπαθεί να μας βοηθάει αμυντικά και μπορούμε να βρούμε τα σωστά matchup για όλους τους παίκτες που είναι στον αγωνιστικό χώρο, θα παίζει, γιατί είναι ένας πολύ καλός παίκτης και πήραμε μία γεύση από αυτό».